Тања РР -> RE: Витамини на децата (27.1.2012 22:41:45)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR Дали некој му давал на детето Санистол мултивитамински сируп? Една аптекарка ми ги препорача, ама вика ај прво со вас да се консултирам. Odlicen,najdobar multivitamiski sirup.Jas sum koristela za sin mi.Promeniv preparat zaradi alergijata na ribino maslo.Mi trebase nesto sto sodrzi Omega 3 i D3.Inace ke prodolzev da go koristam. јас никаде не видов дека Саностолот има рибино масло...или нешто не сум те разбрала добро. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Н. го пие еден месец, ама не можам да кажам дали е добар или не. Оваа недела почна да оди во градинка, после пауза од месец и пол, освен сирупов ништо друго не и давам. И тоа не и ја давам цела доза од 10мл, туку по 8. А ми кажаа за Саностолот кој е за деца на 6 години, кој содржи железо, дека можело да се дава и на помали, само во помала доза, не пропишаната на упатството. Ај некој фармацефт да го потврди ова?!?! Тања?! Да, да, слободно може да се дава и на помали деца ако има потреба од внес на железо односно ако детето има анемија, ако не - нема потреба, обичниот ќе заврши работа.
|
|
|
|