RE: Витамини на децата (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Деца

Порака

Felly RR -> RE: Витамини на децата (27.4.2012 8:21:21)

И мене во аптека многу ми го пофалија, затоа го зедов. Белки ќе и делува и на Матеа, ептен последниов месец не фатија настинки. А плус и Кундеримун докторката ни рече да продолжиме да даваме, за малку да и се зајакне имунитетот.

arh_diz -> RE: Витамини на децата (27.4.2012 8:26:56)

Jas davav eden sirup Alvetyil efekt imase ama detevo postojano bese gladno nenormalen apetit imase pa morav da mu go prekinam

Maca25 -> RE: Витамини на децата (27.4.2012 8:44:19)

И Нина е во последно време стално гладна [sm=smiley36.gif] еве денес, станува од спиење и одма - што ќе јадеме? јаде често, но по малку и може затоа не се поправа.

Felly RR -> RE: Витамини на децата (27.4.2012 8:53:55)

А МАца, од Саностолот и даваш по 10 мл? И како и го даваш - пред јадење?

JovanaJ -> RE: Витамини на децата (27.4.2012 10:07:59)

Jas od Sanostol ne vidov nikakov efekt. I vo apteka i vaka so luige slusam deka bil dobar, ama nas licno ne ni dade efekt. Apetitot mu ostana ist, ako ne i namalen. Go prekinav. Sega po preporaka od drug pedijatar mu davam vitamin C 50mg i B-komplex po edno apcence od sabajle, seuste ribino maslo pieme (uste ovoj mesec) i po edna lazica madzun. Vaka terame 2 nedeli veke i zabelezuvam mala promena vo apetitot. Si jade pocesto, po malku, sto e i podobro ...pa ke vidime kako ponatamu.

Maca25 -> RE: Витамини на децата (27.4.2012 10:12:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

А МАца, од Саностолот и даваш по 10 мл? И како и го даваш - пред јадење?

И давам една лажичка, мислам дека не ставам 10мл туку 7-8 не знам точно. И го давам секој ден наутро, пред да ја носам во градинка, значи на гладно.

angelovska -> RE: Витамини на децата (16.5.2012 14:31:44)

mojot sin ima 15 meseci i koristime kinderimuno veke vtora doza; so imunitetot nemame problemi no so apetitot imame i ne gledam razlika i pokraj koristenjeto na kinderimun. pocnav pred nekoj den so madzun vo mleko, no povtorno nisto dali e rano ili sto e veke neznam . sekojdnevno davame vit.C'.
neznam so sto da probam veke. citam na forumot mnogu gi falite zelatinskite kapsuli megutoa moze li nekoj da mi gi pise kako se vikaat i kade da gi pobaram.

light -> RE: Витамини на децата (30.6.2012 12:24:50)

Zdravo sakav da ve prasam za 9 mesecno bebe dali mozam dda i dadm nekoj vitamin za apetit ne saka nisto da jade nisto ne i se bendisa pozdrav

Natuska85 -> RE: Витамини на децата (30.6.2012 13:28:22)

Лајт знам дека пиковит отвара апетит ама тој е за над годинка иако мене матичната ми го препорачуваше и кога К. имаше 9 месеци. Значи мислам дека можеш да го даваш во намалена доза на пример.Ние пиевме имуно-б на ерба вита на таа возраст и бев презадоволна,само што за апетитот неможам да ти кажам пошто моето и без сирупот си имаше огромен апетит[sm=smiley36.gif]

Maca25 -> RE: Витамини на децата (30.6.2012 16:00:18)

Им давате на децата уште витамини?
Јас и го прекинав на Н. Саностолот и сега и давам само вит. Ц наутро. Јаде многу овошје и зеленчук цел ден. Мислам дека и е доволно само вит.Ц. Што мислите?

Felly RR -> RE: Витамини на децата (30.6.2012 22:20:25)

Лајт, и јас отприлика на 9 месеци почнав да давам Пиковит, само по едно лажиче, а после година се даваат 2 лажички.
Инаку сега не давам никакви дополнителни витамини, само тоа што си внесува преку овошјето и зеленчукот.

Natuska85 -> RE: Витамини на децата (13.7.2012 13:40:27)

Женски пошто не најдов тема за внесување витамински апчиња за нас големите[sm=smiley36.gif] тука да ве прашам...Има шанси витамински апчиња конкретно витрум да го зголемуваат апетитот???Нив ги пијам и ми се јаде ко вол е сеа се мислам дали од нив дали онака ми е зголемен апетитот[sm=smiley36.gif]

Beatris -> RE: Витамини на децата (13.7.2012 13:49:40)

Хахха, многу нормално, сите витамински препарати зголемуваат апетит, посебно па ако некој сака да си крка тие уште бетер те тераат [sm=smiley36.gif]

Beatris -> RE: Витамини на децата (13.7.2012 13:53:14)

Него да ве прашам и јас за витаминиве, вчера земав Пиковит сирупче IQ (тој со омега масни киселини), имате ли искуство каков е што е, брка ли работа, отвара ли апетит? Ние до сега користевме капки Baby Vit ама многу се мали, кој што прави ја само капки купувам, а околу 500 ден се. Па си реков ај да пробам со сирупчево. Не дека детето нема имунитет или нешто, него ете сакам да си прима витамини плус па ако имате искуство дека не го бива кажете, барем да и земам нешто друго.

nadica -> RE: Витамини на децата (13.7.2012 15:03:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Него да ве прашам и јас за витаминиве, вчера земав Пиковит сирупче IQ (тој со омега масни киселини), имате ли искуство каков е што е, брка ли работа, отвара ли апетит? Ние до сега користевме капки Baby Vit ама многу се мали, кој што прави ја само капки купувам, а околу 500 ден се. Па си реков ај да пробам со сирупчево. Не дека детето нема имунитет или нешто, него ете сакам да си прима витамини плус па ако имате искуство дека не го бива кажете, барем да и земам нешто друго.

lele jas na N i kupiv takvo a sto ubavo si piese dr.leo i od toa ima malku pojak vkus maki macime za sirupi prvo jas pijam pa taa probuva za na kraj da se napie [sm=smiley13.gif]
probaj majlkar sto mislam deka ke se buni

lilicka -> RE: Витамини на децата (13.7.2012 19:52:56)

Мамички што витамини ми препорачувате за неколку дена правиме 1год. ептен сме слаби со јадењето,ми е страв да не и слаба крвта од што толку не јаде[sm=smiley13.gif]

Maja82 -> RE: Витамини на децата (22.7.2012 21:30:10)

Здраво рингерајки,
дали некоја мамичка давала флорадикс киндервитал за деца, тоник со калциум, витамини и билни екстракти? [sm=zmeden.gif]

Bububebe -> RE: Витамини на децата (22.7.2012 22:00:08)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maja82

Здраво рингерајки,
дали некоја мамичка давала флорадикс киндервитал за деца, тоник со калциум, витамини и билни екстракти? [sm=zmeden.gif]

ЈАс му давам на [sm=duda.gif] киндервитал и сум ептен задоволна [sm=smiley1.gif]

Yummy Mammy -> RE: Витамини на децата (14.8.2012 10:50:23)

Me interesira za 10 mesecno bebe, sto imate da preporacate?

Procitav negde pogore Baby Vit... drugo? Dali znaete Kinderimun i Kindervital za nad koja vozrast se? Zasto ako pisuva nad 1 god, jas sakam nad 1 god da go davam, a ne porano.

Barbicki2 -> RE: Витамини на децата (14.8.2012 11:28:37)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Procitav negde pogore Baby Vit... drugo? Dali znaete Kinderimun i Kindervital za nad koja vozrast se? Zasto ako pisuva nad 1 god, jas sakam nad 1 god da go davam, a ne porano.

eve procitav kindervitalot moze od 6 meseci i e super mislam,plus e tonik so kalcium i vitamini,a i ima nekoi trevki korijander nesto.Interesno e so e kako sok so pulpa i ima vnatre kako delcinja sitni kako od ovosje

Annet -> RE: Витамини на децата (14.8.2012 11:43:36)

jas sakam da pocnam da i davam kindervital,citam go falite,ke go zemam,pocnuva da i opaga imunitetot, da si pocnam so vreme so ova,pa ke vidime

Yummy Mammy -> RE: Витамини на децата (14.8.2012 11:43:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Barbicki2

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

eve procitav kindervitalot moze od 6 meseci i e super mislam,plus e tonik so kalcium i vitamini,a i ima nekoi trevki korijander nesto.Interesno e so e kako sok so pulpa i ima vnatre kako delcinja sitni kako od ovosje

Fala mnogu sto mi proveri, sum i davala i Kindervital i Kinderimun na golemata kerka, ama ne znaev dali moze i nabebevo da mu davam.
A inace ne se sekavam deka imalo pulpa i sitni delcinja vnatre?! Ovoj kindervital bese tecen kako sirup. Za isto li zborime?!

Felly RR -> RE: Витамини на децата (14.8.2012 11:44:44)

Киндеримун се дава дури после 2 години. Јас сега оваа недела дека почна во градинка и почнав да и давам пиковит, од обичниот.

Barbicki2 -> RE: Витамини на децата (14.8.2012 12:12:38)

da sirup ama vnatre ima kako reckicinja skroz sitni isto kako na multivitaminskite sokovi,bi trebalo za istiot da zboruvame floradiks kindervital tonik so kalcium i vitamini na nego pisuva

Maca25 -> RE: Витамини на децата (14.8.2012 21:41:55)

цело лето ништо не и давав, ама од пред два дена почнавме со вит. Ц два пати на ден. Многу е настината Н. па морав малце ја ја ојачам. Не знам од септември што сируп да земам, више се ми е пробано и се е исто сра[sm=smiley35.gif]е.

Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>