lila_mk -> RE: Инхалатор за домашна употреба (14.2.2011 10:46:59)
|
ele i pak ista prika.2 meseci ne ja prakav vo gradinka imase bronho-pneumonija i da zazdravi malku ajde vikam doma neka bide malku izolirana. cetri dena,samo cetri dena bevme vo gradinka i petokot na lekar, kaslanje, nose so zolti mrsuli, zasipnat glas, sreka nema temperatura. kaj nas na slusalki nema nisto, mada i so pneumonija nisto ne se slusase, renten potvrdi deka istvari se raboti za BP.sega sme na aciklovir- nekoj nov sirup na alkaloid, zemav od toj balsamot na dr. tajs , mulivitaminski sirupcinja i sakam da zemam nekoj inhalator. pa kazete mi kakov da zemam. ima elektricen od 2600 den pa do 5000 den i obicen od galafarm 280 den.i uste nekoj imalo isto takan obicen so maska ama nemozam da go najdam. toj na galafarm mi izgleda nekako obicno, ima sadce plasticno kako onie za cedenje limon i nad nego kapak i mesto kade deteto treba da ja stavi ustata, noseto, ama nekako ne mi e bas.....ajde pisete kakov imate vie , kakov treba da zemam, i so sto inhalirate, dali samo so fizioloski ili ima nekoi specijalni kapki?
|
|
|
|