Pepelaska * -> RE: соновник (11.7.2012 7:46:45)
|
Ајде помош.Сонов ептен чуден и неубав ми беше[sm=zmeden.gif] Сум одела на школо во една планина ама и седев со другарка ми од средно истата што седевме.Местото преубо беше, и типкава ми вика сега ке си одиме ( со кола бевме) не одиме на последен час туку ке одиме да ловиме риби.И тргнавме со едно југо ,ама неа ја снема и се појави исто едно дете од средно што го знам, демек со него ке одиме по риби.Останав јас сама со него и вози тој низ кривините таму ( како Крушево да беше местово ).На крај застана и ми покажа една риба, ме прашува знаеш да ловиш?После наеднаш пак се најдов во кола сега со мм и Мартин,отидовме Охрид и шетавме по кејот.Кога фати една бура , ветер, бранови да маваат а Мартин гол беше.И него го мавна еден бран па почна да плаче.Сретнавме еени луѓе како си седат па му дадоа на Мартин млеко ( кое беше спакувано во темперни боици [sm=zmeden.gif])демек многу било добро.После тоа отиовме кај тие луѓето, се најдоа со мм колеги, па од негде мене ми излегоа алишта од Мартин за перење, таа жената ги пушти и не стасавме да ги земмеме, само ја гледав водата внатре и како некоја нечистотија излагаше од машината. После тоа си отидовме и се разбудив ај помош, неккао ме исплаши сонов дека и М. беше или само бев преморена па се ми се собра
|
|
|
|