niki -> RE: деца и тв (23.6.2010 15:16:55)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica луѓе помагајте!!!!!!!!! последниве 5 дена несака да прави ништо друго освен да гледа мики на тв по цел ден дури се откажува и од омиленото шетање и дружење со деца надвор јас ја носам надвор а таа им вика чао и заминува дома да гледала цртан [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] јаде пред тв, заспива пред тв [sm=smiley13.gif] се надевам дека е само фаза бидејќи што е мн многу е И ние имаме вакви фази. Секој ден се убедуваме околу гледањето цртани. Јас се трудам наутро да погледа некое време, а потоа со други активности да го поминеме денот, бидејки кога многу гледа потоа ноќе плаче. Не гледањето тв си го користам како казна, за малку некоја беља и забранувам гледање цртани. Таа тоа го прифаќа, но тогаш треба цело внимание неа да и се посвети и да и се осмисли времето, бидејки ако не, ме удавува со прашања, до кога била казнета и зошто. И ние јадеме понекојпат пред тв, но заспивањето пред тв го исфрлив од употреба и строго се држам до тоа бидејки сега веќе ако се загледа нема шанси да заспие. Затоа кога е време за спиење гасам тв и и читам нешто, а ако ми се буни ја оставам да се исплаче и потполно ја игнорирам и така се изморува и заспива.
|
|
|
|