Danica -> RE: Породилни болки (12.3.2010 17:09:44)
|
Milicki, pred da se porodam mnogu cesto go citav ovoj del od forumot i sega redno e i jas da dopolnam nesto tuka. Bidejki se porodiv pred 13 dena mozam da vi kazam samo deka ne e nisto tolku strasno :) :) :) Mene mi pukna vodenjakot vo 5h sabajle, bez nikakvi bolki odnosno bea kako mali menstrualni i istite tie bolki si gi trpev doma do 11h. Bukvalno kako menstrualni se bolkite i gi imav na neprevilni intervali. Vo 11h resivme konecno da trgneme na bolnica, veke vreme bese. Mislam deka bolkite vo prosek mi bea na 10tina minuti, no povtorno vo nekoi nepravilni vremenski intervali. Na bolnica me primija 4 prsti otvorena i veruvajte se dodeka ne se otvoriv 7-8 prsti prelesno bese. E sega, iskreno posle 7-8 prsti otvorena, pa natamu se dodeka ne stignav do 10, boli poveke kako najlosa menstruacija i mnogu blisku se kontrakciite, na 2 minuti pa na 1 itn. No, ne boli tolku za vristenje :) :) :) Samo si kutev i setav niz bolnica i stoev koga bese kontrakcijata (i se molev da izdrzam hehehe). Se brzo zavrsuva na krajot, me kacija na boks i so 3 naponi i silno turkanje, najsilno na svetot :) :) :) izleze bebusot :) :) :) Mnogu majki velat bolkata se zaborava koga ke si go vidis bebeto, jas ne se slozuvam.......jas mislam deka nema da zaboravam, no bolkata VREDI za toa malo slatko bebence. P.s. Zaboraviv da napisam deka pristignav na bolnica vo 11h, go rodiv sinceto vo 15:20 :) :) :) Ete tolku e zenski :) se izdrzuva i toa bez vreskanje. So les na site bremeni :****
|
|
|
|