|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Породилни болки
17.5.2011 19:41:54   
bombica
Fala Martins mom i mamamoli. Inaku vcera bev na kontrola dr rece se e vo red ama denes polovinava me zbuni.Se namackav so edna grcka mast pa ke vidam dali ke pomine.Iskreno me fana panika posto veke imam eden predvremen poragaj.Uf samo da pominat uste ovie 4 nedeli.

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 501
17.5.2011 20:11:06   
heba
uuu ene denes me iskinaa bolki vo dolniot del i seplache kolku e boli i kaj papokot imav n naporen den a sega neam ni b kopleks ni magnezium da i potpoine dodeka go docekam mm kje riknam mn se plasham barem ushte edna nedela da pomine rano mu e ushte

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 502
25.5.2011 9:08:07   
AUMAMA
Zdravo mamicki odamna ne sum pisela, pa eve sega od dr kraj na svetot da pisam.Denes mi e krajniot den ama bebevo aber nema pa petok odam na provokacija.Ima li nekoj iskustvo so provokacii za poroduvanje?Pozdravuser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 503
25.5.2011 10:47:48   
mami2
Јас со второто се породив со провокации и не е многу поразлично од спонтаното породување, освен што го знаеш денот кога ќе се пораѓаш.
Породувањето како процес е контролирано од докторот, тој го води. Започнува со анализи на крв, тоалета, прочистување, прво со вагиналети, потоа со катетер и лежење 3-4 саати, контроли со ЦТГ и мануелни прегледи и породувањето започнува. До овој момент лежев на патолошка, а потоа во претпородилна сала. Инаку во болница отидов во 15-16 ч, во 17 ч започнаа со провокациите, после 22 ч се качив во родилна сала и во 1.45 се роди бебето. Вкупно 8-9 саати, што не е нешто многу повеќе од првото породување кое беше со добивање спонтани болки.

(Одговор на членот AUMAMA)
Непосредна врска до пораките: 504
25.5.2011 15:39:35   
baby mama
Jas zeni neznam sto e porodilna bolka user posted image .Se porodiv so carski rez, ama pred da me porodat mi stavija vaginaleta za provokacija za da se porodam prirodno.Ama ne bre nitu bolka vidov, nitu bev mnogu otvorena, samo 2 cm. A ja nadnosiv edna nedela baby. 

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 505
27.5.2011 15:11:09   
jasmina18031990
I jas se porodiv so provokacija, mi pomina terminot i nemozevme da docekame so mazot mi pa otidovme i doktorot mi vika mozis uste denes da se porodis plodot e gotov i prifativ vo 11h mi stavija provokacija pa mi zedoja krv mokraca pa procistuvanje i vo 14h mi go puknaja vodenjakot do togas nikakvi bolki pa otkako mi go puknaja vodenjakot pocna po malku do 15h i 30min me fatija premnogu silni bolki i se rodi malata vo 15h i 40 min. Prvo bebe mi e a polesno ne mozese da bide!

[image noborder]http://www.tickerclub.com/cache/ec49d2e031.png[/image]

(Одговор на членот baby mama)
Непосредна врска до пораките: 506
27.5.2011 22:54:18   
baby27
Denes mi se pojavi krvav sluzav iscedok, 38 nedela sum i 5 dena, CTG pokazuva nekoi bolki ama jas ne osekjam nisto :( inaku mi rece doktorkata deka bebeto ne e uste spusteno, a deka krvaviot iscedok e mukozniot cep koj go najavuva ragjanjeto koe treba da zapocne 48 do 72 casa....ama malku me zagrizuva toa sto bebusot ne e uste spusten i mi rece deka ako ostane vaka i dobijam bolki ke treba da odam na carski.......kako i da e samo da bide se ok i da si go vidam naskoro bebenceto

(Одговор на членот jasmina18031990)
Непосредна врска до пораките: 507
6.6.2011 14:39:35   
sunshine24
baby  jas sum 40 nedela i moevo nema aber da se spusti uste e gore kaceno,a i mn slabo mrdka denovive sto me nervira pred toa mn mrdase a sega samo se prevrtuva onaka mrzlivo.koga bev na ctg pred dve nedeli mi kaza srcenceto mu cukalo pobrzo od normalnoto,i samo mislam na toa dali imate nekakvo iskustvo ili ste slusnale nesto za toa.pozz

(Одговор на членот baby27)
Непосредна врска до пораките: 508
7.6.2011 20:47:52   
baby27
Jas vekje se porodiv, na 29.05.2011 se rodi Anja....posle postot sto go napisav, pocnav da dobivam bolki vo dolniit del na stomakot kaj jajnicite, no na na CTG ne pokazuvase nisto, a jas bev 2 prsti otvorena, bolkite stanaa pointenzivni i togas pocna da pokazuva, vo istiot den bev 3 pati na CTG vo Sistina i posledniot pat me zadrzaa......pa dobiv epiduralna analgezija, pa mi go puknaa vodenjakot i Anja nikako da se spusti, taka da za polovina cas go zavrsivme ragjanjeto so carski rez, nisto strasno, bev svesna pri ragjanjeto cuvstvoto e neverojatno......blagodaram do timot vo Sistina[sm=bravo.gif

(Одговор на членот sunshine24)
Непосредна врска до пораките: 509
8.6.2011 13:47:38   
Tanjicka
a dali ima nekoja mamicka iskustvo so vtor poragaj, slusam deka trebalo da bide polesno i pokratko od prviot pat, pa ako ima nekoja mamaicka neka spodeli iskustvo

(Одговор на членот baby27)
Непосредна врска до пораките: 510
8.6.2011 22:55:23   
strelec 8
jas vtoroto go rodiv navistina pobrzo.znaes zosto oti znaes sto te ceka i si vikas ajde uste malce ,i ova ke go pominam,taka treba da boli.psihicki si pospremna i se pobrgu i spontano si odi

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 511
8.6.2011 22:58:50   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjicka

a dali ima nekoja mamicka iskustvo so vtor poragaj, slusam deka trebalo da bide polesno i pokratko od prviot pat, pa ako ima nekoja mamaicka neka spodeli iskustvo

Тањичка, не се оптеретувај со времето. Јас син ми го родив многу брзо, второ дете, ама коа реши да излезе така ме расцепи, што после тоа 2 недели не можев саглам ни да седнам ни да легнам! user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 512
3.7.2011 1:56:04   
bomar
Hello do site mamicki. prv pat pisuvam na forumov, iako imam otvoreno profil uste pred nekoj mesec. momentalno sum 35ta nedea i 3 dena.
od vcera vecerta pocnav navecer da cuvstvuvam cudni bolku, kako bebeto da me udira so glavceto nadole. ne e bolno, ama e cudno i mi e strav da ne pocnuvam da se poragjam a da neznam :) nesakam da panicam bez vrska i da odamna doktor pred vreme. imam zakazano duri vo petok koga ke bidam 36 ta nedela i dva dena.
mislam deka bebeto se spusta i se mesti so glavceto i najverojatno toa e toa. neznam dali da da odam vo sistina porano, na nekoj dezuren ili da ne pravam paniki bez vrska?

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 513
3.7.2011 2:01:45   
Viktori
не си прави паники без врска. бебето последниот месец удира надолу со главчето затоа што е големко и долго.

Инаку породилните болки нема шанса да ги промашиш или да не ги препознаеш. Не те боли стомакот или околу стомакот, туку најчесто, ќе почнеш да чувствуваш болка ниско во половината, која се движи накај стомакот.

Не си прави паники и секирации. Уживај уште некој ден во мешето user posted image

п.с. мило ми е што си се решила да ни пишеш! Добредојде на РР и се надевам дека почесто ќе се дружимеuser posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 3.7.2011 2:02:56 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот bomar)
Непосредна врска до пораките: 514
3.7.2011 4:01:56   
libra.n
Bomar, i jas go imam toa cuvstvo kako da mi sleguva dolu bebeto od 34-ta nedela a eve sega sum 38+5 pa uste se nemam porodenouser posted image . Sigurno e noramlno, si se mesti bebeto za izleguvanjeuser posted image .Pozdrav

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 515
3.7.2011 9:32:01   
bomar
Fala vi mnogu :) zatoa i ve prasav, da vidam da ne si pravam filmozi za dzabe :) neznak kako e mozno ama site sto bile trudni okolu mene se pogodi da se porodeni so carski i voopsto da nemale bolki porodilni i neznaat sto da kazat user posted image

eve od sabajle se si e najnormalno, samo koga odam me bili dole kako koga bolat jajnici ama toa e sigurno od tezinata.
ke si pocekame uste malku barem pred da si go vidime bebusot user posted image

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 516
3.8.2011 21:50:54   
kuklicka26
Super e vaka sto se razmenuvaat mislenja i iskustva .Jas sum 38 nedela i se nadevam deka naskoro ke si go gusnam bebusot v raka.Pred dva casa prokrvariv malku i imam bolki ama nekade na interval od 30-40 min.se nadevam deka utre ili zadutre ke se zavrsi se.Ne se plasam voopsto od poragajot ednostavno go ocekuvam toj casuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Natasha5)
Непосредна врска до пораките: 517
4.8.2011 11:27:13   
tedicka
Сакам да прашам, дали на државните клиники (Чаир и државна) даваат епидурална анестезија. Негде читав по форумиве дека ако немаш дебели врски нема шанси да добиеш. Јас планирам во Чаир, како е таму може ли некој да го каже своето искуство
Благодарам

(Одговор на членот kuklicka26)
Непосредна врска до пораките: 518
6.8.2011 10:14:51   
baby.raja
Јас имам слушнато дека во државна има епидурални и дека се плаќаат,а во чаир нема епидурални user posted image

(Одговор на членот tedicka)
Непосредна врска до пораките: 519
21.8.2011 18:16:47   
elenaanamarija
So prvoto dete bolkite mi bea uzasno BOLNI, a poroduvanjeto mi se cinese kako cela vecnost...verojatno deka prvo. Ama zatoa so vtorovo(se porodiv pred neceli 3 mes) iskreno kako da gi nemase. Dobivav bolki koi traea po neceli 5 sekundi, i sestrite mislea deka gi zafrkavamuser posted image . Se porodiv navistina brzo ni 5 casa ne traese se, od momentot na doagjanje vo bolnica, do prvata pregratka so moeto since.

(Одговор на членот baby.raja)
Непосредна врска до пораките: 520
4.9.2011 14:34:38   
Andriance
RR ja ne znam dali e normalno toa da ni na pocetok na 40 nedela ja ne sum pocuvstvuvala ni lazni bolki?? osven kicma od mnogu odenje,stoenje ili posle spienje..prva bremenost mi e..i kje si cekam

(Одговор на членот elenaanamarija)
Непосредна врска до пораките: 521
4.9.2011 14:57:20   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

RR ja ne znam dali e normalno toa da ni na pocetok na 40 nedela ja ne sum pocuvstvuvala ni lazni bolki?? osven kicma od mnogu odenje,stoenje ili posle spienje..prva bremenost mi e..i kje si cekam

andrijance jas otkako vlegov vo 9 mesec vednas pocna laznite bolki i do den denes si gi imam i samo si davam lazna nades ajde ovie samo posilno da bide i pocesto ali nisto a eve sega samo sto se vrativ od wc i na gakite imav zolt iscedok kako silikonsko nesto se rastrga i vikam da ne e taj muskozen cep ama patronaznata mi kaza deka treba kako rozevo ili kafeniskavo da bide a ova e zolto ama kako sto me drze pamtenje mislam deka anet pred da se porodi pisa deka videla takvo zolto na gakite i do utre denta se porodi a mene utre mi e posleden den od termin pa ajde daj boze da e toa

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 522
4.9.2011 15:37:46   
Annet
da da mamicka77 prvo nesto kako rozevo mislam istece bledo a posle edno prozirno kako silikon ligavo ne se fakase ;-) ajde so lesno neka ti e
se blizi migot da se guskas so bebenceto
pak pisis kako i sto do vecer,a ako te nema ti ja pustam najgolemata sreka da pomines lesnouser posted image
eee da da i jas e porodiv bas na termin ;-)))

< Поракaта ја уредил Annet -- 4.9.2011 15:38:19 >

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 523
4.9.2011 16:00:42   
mamamoni

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

јас две недели после термин се породив со провокации и до тогаш немав почуствувано никакви болки,а бев многу активна до последниот ден, исто и мене ми беше прва бременост, не е ништо страшно само редовни контроли прави си и со лесно на сите кои си чекаат user posted image

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 524
6.9.2011 11:39:03   
Andriance
mammoni...lelelel 2 nedeli posle termin...se andevam deka nema da cekam uste tolku...sega sum na edna nedela od termin pa kje vidime...a mislam deka i se urociv..eve vcera preponite i stomakot me utepaa user posted image

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

da se vika?
petra27

Ke imame bliznaci...zensko i masko....za maskoto ime nemame ideja no za zenskoto imame tri....help

bisera (65%)

karina (33%)

bona (3%)

Број на сите гласови: 155

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!