|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Породилни болки
6.9.2011 12:20:39   
vanessa30
I mene eve nekolku dena imam kako ligavo zolto, ama neznam se si mislam deka moze da mi e od Kandida, pa sega ke stavam vaginaleti. A nastinam i grlo me fati, imunitetot mi e poslab i odma kandidata me faka.
I jas ne sum osetila do sega lazni kotrakcii, nitu zanm sto treba da osetam. Odvreme navreme koga se dvizam me faka kako grc kaj preponot kaj ednata noga i kako da mi se podzakocuva nogata,ne me boli samo neugodno custvo. Dali na nekoj ova mu se slucuva, neznam dali ova se kontrakciiuser posted image user posted image Poim neam, i samo gi parsuvam kako izgledaat i koe e custvoto na kontrakciite i site mi velat ne se sekiraj koga treba ke gi osetis i ke znaes.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 526
6.9.2011 13:05:45   
Jana*
I jas sum veke sredina vo 40 nedela no nitu bolki nitu nisto osven sto me bolat preponite celo vremeuser posted image

(Одговор на членот Natasha5)
Непосредна врска до пораките: 527
8.9.2011 17:45:50   
Ljubovce
Mili moi,jas osekam nekoja bolka vo preponot kako nesto da me butka a nema kade da butka,denes cel den i po malku osekam nekoja tapa bolka pozadi vo grb...da ne znaci nesto ova???jas sum 31 nedela i se nadevam deka ne e nesto sto ne treba...

(Одговор на членот Jana*)
Непосредна врска до пораките: 528
9.9.2011 0:52:34   
Andriance
Ljubovce...najverojatno e samo priprema za toa shto sleduva ...vikaat i toa kako kje znaes koga e toa shto treba aahahhahaha

(Одговор на членот Ljubovce)
Непосредна врска до пораките: 529
27.9.2011 13:36:55   
sani 13
e kako be ke znaes koga e toa toa??? jas doooolgo vreme imam problem so odenje vo wc i mnogu me boli i stomak i grb od vreme na vreme ama neznam od sto dali od sto ne sum bila vo wc ili od bebulevo jas stvarno neznam ama se mi se koci i posle ke mi pomine i tolku...a za dva dena ni e termin!! neznam stvarno neznam

Непосредна врска до пораките: 530
5.10.2011 9:15:11   
ketrin 77
Здраво на сите што сте во исчекување,да ја кажам и јас мојата приказна.Јас се породив во 34 недела откако претходно во 33 та недела прокрварев и отидов во болница и мислев ке го изгубам бебето зосто бесе рано,таму докторот што требаше да ме породи преку телефон,зошто беше во Охрид ми кажа да купам инекции за развивање на плуќата на бебето и маж ми откако ми ги купи ми ги ставија и 5 дена лежев на ГАК и откако не можев веќе да издржам го замолив докторот да ме пуштат дома,па откако ми рече дека може да си одам додека чекав да ме отпуштат и да ми наплатат 2500 денари зочто сум лежела а не сум се породила и ме изнервираа што беа толку спори со папирологија почнав да добивам болки ама си ќутев зошто сакав дома да си одам,и ме отпуштија во 13,30 часот за пак да си се вратам со големи болки во 18,30 цасот ама барем се истусирав се средив доле и пак назад за да се породам во 23,30 часот.Породувањето ми помина релативно лесно ама претходно имав мнооогу големи болки,меѓутоа ни глас не испуштив мислам дека бев љута на цел свет од што ме болеше и чекав што побргу да заврши,среќа маж ми беше цело време со мене па ми го массираше грбот,а морам да признам дека и јас него го масирав мноооогу повеќе.Сега сум трудна 8 недела и се надевам дека нема пак да се породам толку порано,зошто маките се поголеми одпосле кога не можеш да бидеш со бебето и го гледаш како се бори да преживее цело избоцкано во главчето и во рачињата,а тежеше пустото само 1,900 кг.

(Одговор на членот sani 13)
Непосредна врска до пораките: 531
5.10.2011 22:27:12   
Buuu
Jas sum 39 nedela seuste ne sum osetila nikakvi bolki vo kicmata,i poima nemam kako toa se oseka...samo znam deka me faka mnogu panika user posted image ....neznam zasto ali si go zamisluvam poragajot mnogu strasno user posted image aj ako moze nekoja mamicka da pise nesto poslikovito :DD da se opustam malku pozdrav do site idni mamicki

(Одговор на членот ketrin 77)
Непосредна врска до пораките: 532
6.11.2011 12:35:54   
ana mari
jas sum 37 nedela sekoj den po malku me boli dolniot del na stomakot pa si mislam dali e normalno ili za brzo vreme ke mi dojde bebusotuser posted image

(Одговор на членот Buuu)
Непосредна врска до пораките: 533
7.11.2011 13:44:48   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

jas sum 37 nedela sekoj den po malku me boli dolniot del na stomakot pa si mislam dali e normalno ili za brzo vreme ke mi dojde bebusotuser posted image

Jas sum 34 ta nedela i od vreme na vreme gi osekam...

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 534
11.11.2011 13:07:55   
mama_934
jas sum 36 nedela i imam postojani bolki vo kicmata dali toa e znak deka user posted image ke izleze pred da go zavrsam deveti mesec? ve molam za odgovor neznam sto da pravam

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 535
11.11.2011 13:25:28   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama_934

jas sum 36 nedela i imam postojani bolki vo kicmata dali toa e znak deka user posted image ke izleze pred da go zavrsam deveti mesec? ve molam za odgovor neznam sto da pravam

Ne be srcka..Kicmata site ne boli od tezinata na bebeto...Inaku ako imas bolki kako menstrualnite,ako te tera na odenje vo wc i seto toa proprateno so cudni boli vo kicmata - togas toa se porodilni bolki..I ako se zacestuvaat na 15min,pa na 10,pa na 5 i taka...5 imas bolka,2 min nemas,imas pa nemas na sekoi 5-10 min..

(Одговор на членот mama_934)
Непосредна врска до пораките: 536
11.11.2011 13:31:13   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama_934

Мама_934, јас се породив само што влегов во 37 недела. Ништо страшно не е и да се породиш пред да дојде терминот. Се што е по 37 недела се смета во термин.

Live and let live

(Одговор на членот mama_934)
Непосредна врска до пораките: 537
12.11.2011 17:06:04   
cevlicka
Ajde sega i jas da si prasham user posted image kako izgledaat tie lazhni kontrakcii??? (togash bebeto prima pomalku kislorod od voobichaeno, a toa ne e vo red za bebeto) Sega sum 29ta nedela. Znam deka najloshoto pomina ama uhste ne e vreme za bebeto. Veke nekoe vreme primetuvam deka stomakot mi se stega tolku silno shto mi e tvrd kako prenapumpana topka, kako kamche. Chudno mi e shto duri i matkata mi se namaluva (vo visina mi doagja za 3-4 cm ponisko od voobichaeno) a ke mi se isprchi kako topche. Ova mozhe da trae od 5 min.pa duri i do polovina chas, nekogash i poveke. Nemam nekoi strashni bolki, osven vo gorniot del na matkata koga mi e taka stegnat, a onie vo polovinata i kolkovite koi se rechisi konstantni od 20tata nedela. Zad mene imam veke 2 spontani, eden pred 8 godini vo 7 nedela i eden pred 1,5 godina vo 13 nedela. Sincheto sega ima 2,5 godini ama i negoavata bremenost beshe krajno rizichna, so chesti krvarenja, so postojano namaluvanje na grloto na matkata, rizik za predvremeno poroduvanje ushte vo 25 nedela. Togash edvaj izdrzhav ama duri i go pominav terminot 3 dena. Koga otidov na redovnata kontrola, na CTG mi kazhaa deka imam kontrakcii ama jas ne chuvstvuvav nikakvi bolki nitu teshkotii. Edinstveno neshto poradi koe reagirav beshe povtornoto krvarenje, i toa vo najmala kolichina dotogash. Od vremeto koga gi dobiv prvite bolki do poroduvanjeto minaa samo 5 chasa. Se otvoriv mnogu brzo, duri ni sestrite i doktorite ne mozhea da poveruvaat. Ama namesto kontrakcii (kako onie so bolki i steganja na stomakot) jas imav samo bolki, kontrakciite pochnaa duri 3 chasa pred poroduvanjeto. E i sega e malku slicha bremenosta, samo shto pomalku krvaram i shto ovie "steganja" mi se nova rabota. Obichno koga bebeto mnogu mrda, prokrvaruvam mnogu malku, ama vo rok od polovina chas stomakot veke pochnuva da mi se stega. Nekogash ne mozham nitu da zaspijam kolku mi e neprijatno od toa. Da ne gi zaboravam i chestite presekuvanja vo dnoto na stomakot. Vo istiot del na stomakot se kako koga mi pochaa porodilnite bolki minatiot pat, samo shto ovie se kratki (mozhe 2-3 sekundi) ama se mnogu bolni. Na kontrola sum za 4 dena ama ne sum panichar po priroda, pa ne krevam glas bash chesto ako ne me zaboli vistinski. Vaka li izgleda toa user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 538
18.11.2011 13:43:12   
nade85
Zdravo mamicki denes mene mi e posleden den od terminot ama od kontrakcii ni k nemam :( Inace preponite me bolat uste od 8-mi mesec a posebno navecer koga stanuvam za vo wc i polojnata i preponite me bolat ama drugi znaci nemam nikakvi a ne mi se ceka pojke :( 

(Одговор на членот cevlicka)
Непосредна врска до пораките: 539
18.11.2011 22:18:54   
jasna_sr
zdr.Nade85 jas sum 40+2 dena i nisto nemam od bolki ke si cekame koga ke dojde vreme a toa sigurno ke bide mnogu naskoro pozzzz

(Одговор на членот nade85)
Непосредна врска до пораките: 540
18.11.2011 23:38:37   
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: cevlicka

Ajde sega i jas da si prasham user posted image kako izgledaat tie lazhni kontrakcii??? (togash bebeto prima pomalku kislorod od voobichaeno, a toa ne e vo red za bebeto) Sega sum 29ta nedela. Znam deka najloshoto pomina ama uhste ne e vreme za bebeto. Veke nekoe vreme primetuvam deka stomakot mi se stega tolku silno shto mi e tvrd kako prenapumpana topka, kako kamche. Chudno mi e shto duri i matkata mi se namaluva (vo visina mi doagja za 3-4 cm ponisko od voobichaeno) a ke mi se isprchi kako topche. Ova mozhe da trae od 5 min.pa duri i do polovina chas, nekogash i poveke. Nemam nekoi strashni bolki, osven vo gorniot del na matkata koga mi e taka stegnat, a onie vo polovinata i kolkovite koi se rechisi konstantni od 20tata nedela. Zad mene imam veke 2 spontani, eden pred 8 godini vo 7 nedela i eden pred 1,5 godina vo 13 nedela. Sincheto sega ima 2,5 godini ama i negoavata bremenost beshe krajno rizichna, so chesti krvarenja, so postojano namaluvanje na grloto na matkata, rizik za predvremeno poroduvanje ushte vo 25 nedela. Togash edvaj izdrzhav ama duri i go pominav terminot 3 dena. Koga otidov na redovnata kontrola, na CTG mi kazhaa deka imam kontrakcii ama jas ne chuvstvuvav nikakvi bolki nitu teshkotii. Edinstveno neshto poradi koe reagirav beshe povtornoto krvarenje, i toa vo najmala kolichina dotogash. Od vremeto koga gi dobiv prvite bolki do poroduvanjeto minaa samo 5 chasa. Se otvoriv mnogu brzo, duri ni sestrite i doktorite ne mozhea da poveruvaat. Ama namesto kontrakcii (kako onie so bolki i steganja na stomakot) jas imav samo bolki, kontrakciite pochnaa duri 3 chasa pred poroduvanjeto. E i sega e malku slicha bremenosta, samo shto pomalku krvaram i shto ovie "steganja" mi se nova rabota. Obichno koga bebeto mnogu mrda, prokrvaruvam mnogu malku, ama vo rok od polovina chas stomakot veke pochnuva da mi se stega. Nekogash ne mozham nitu da zaspijam kolku mi e neprijatno od toa. Da ne gi zaboravam i chestite presekuvanja vo dnoto na stomakot. Vo istiot del na stomakot se kako koga mi pochaa porodilnite bolki minatiot pat, samo shto ovie se kratki (mozhe 2-3 sekundi) ama se mnogu bolni. Na kontrola sum za 4 dena ama ne sum panichar po priroda, pa ne krevam glas bash chesto ako ne me zaboli vistinski. Vaka li izgleda toa user posted image

cevlicka i jas osekam isti steganja vo stomakot veke 3 nedeli vo vtornik odam na kontrola pa ke prasam sto se pa ke ti pisam naku  jas sum so skrateno grlo na matka od 25 nedla naku sum 30+5 dena pa ke videme sto epoz

(Одговор на членот cevlicka)
Непосредна врска до пораките: 541
19.11.2011 0:39:26   
vodickata
nade 85 i mene 18 mi bese termin ama eve pre 40 min si pomina a jas aber nemam ni od bolki ni od nisto :)) pa gledam tri sme vo iscekuvanje ajde kaj i da e ke si docekam pa ko sme stignale do tuka :)))

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 542
19.11.2011 11:43:04   
nade85
jasna_sr i vodickata samo so lesno da nie pa aj da vidime koj poprv user posted image   inace jas utre ke odam na kontrola mojata doktorka e dezurna pa ke pisam kako pominav ako ne me porodi so provokacija ,a mnogu sakav so carski da se poroda od pusti strav ama doktorkata mi vika zosto koga prirodno e polesno i plus sum imala siroka karlicauser posted image

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 543
19.11.2011 12:30:24   
lili31
nade 85 ti ja meria li karlicata? imam slusnato za merenje a ne znam kako e ,jas sum 38+3 dena,skoro 39 i nemam nikakvi bolki,pa imam strav od kaj znaat dali prirodno so provokaciji(ova za mene voopsto ne mi izgleda kao prirodno zosto imam slusnato deka so provokaciji bilo epten golema bolka,ti provociraat bolki koi ne se prirodni) ili carski?
i dali nekoja znae tocno koga se otvara novata bolnica vo GAK?vo nekoja od temite citav deka od 1.dekemvri,tocno li e?
pozz i so lesno neka ni euser posted image

Непосредна врска до пораките: 544
19.11.2011 13:27:16   
vodickata
zaso be nade so carski prirodno si e prirodno pobrzo ke si se oporavis :))) e ajde koj prv de ama mojov malisa ic ne mu cuet za nadvor jas duri vo ponedelnik sum na kontrola ako nema niso vikendov :)) ajde nade pisi so ti kazala maticnata pozdravce i milioni nasmevki za site mamicki

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 545
19.11.2011 17:03:29   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: lili31

nade 85 ti ja meria li karlicata? imam slusnato za merenje a ne znam kako e ,jas sum 38+3 dena,skoro 39 i nemam nikakvi bolki,pa imam strav od kaj znaat dali prirodno so provokaciji(ova za mene voopsto ne mi izgleda kao prirodno zosto imam slusnato deka so provokaciji bilo epten golema bolka,ti provociraat bolki koi ne se prirodni) ili carski?

Karlicata se meri so instrument ist kako slusalkite sto se stavaat za dishi dishi..user posted image (mislam deka se vika stetoskop ama ne sum sigurna)...mene koga mi stavija provokacija ja vekje imas epodiralna...provokaciite gi stavija duri i na maximum jas nishti ne osekjav..a bolkite sega ili podocna sekako kje si gi trpis ako nemas anestezija...so provokaciite samo moze da ti se skrati vremeto

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 546
19.11.2011 20:45:56   
jasna_sr
mamicki i jas vo ponedelnik sum na kontrola osven ako izleze nesto vikendov mislam uste utre pa eve cekame ama uste nemam nikakvi bolki pozzzzz

Непосредна врска до пораките: 547
19.11.2011 21:50:03   
nade85
Zenski se slusnav denes so doktorkata i mi rece utre sabajle da odam i da si ja nosam torbicata izgleda ke me poraga so provokacija mnogu mi e stravuser posted image ama od druga strana i srekna sum so ke si go vidam mojot user posted image Drzete mi sreka.Caooo mamicki 

(Одговор на членот jasna_sr)
Непосредна врска до пораките: 548
19.11.2011 23:07:36   
jasna_sr
nade85 a zosto so provokacii pa ne si mnogu pominala od termin mene mi bese termin 16 noemvri i eve uste nisto duri vo ponedelnik ke odam pak na pregled.Posle termin moze i do 2 nedeli da se donose deteto mislam dokolku e se vo red so plodovata voda i so bebceto jas uste ke si cekam prirodno da me fatat bolki pozzzz

Непосредна врска до пораките: 549
19.11.2011 23:17:51   
nade85
Ne znam ne sum sigurna dali utre ke bidi ama posledno koga bev na pregled mi rece deka mi bila  malce namalena i mlecna plodovata voda ama toa bilo normalno vo deveti mesec user posted image

(Одговор на членот jasna_sr)
Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

detski igri
petar t

koja igra e najlosa za nasite mali soncinja?

zmurka (15%)

brkanica (0%)

narodna (5%)

sony play station (75%)

igranje so igracki (0%)

sakate li vojska (5%)

Број на сите гласови: 20

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!