|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Породилни болки
4.3.2012 23:56:33   
suzeto
koga prasala za sto e taa inekcija i rekle takva e procedurata....vo red procedurata e takva no neli mora da ti kazat za sto e taa inekcija

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 601
5.3.2012 0:00:31   
suzeto
i pritisokot i krenal 160-180

Непосредна врска до пораките: 602
5.3.2012 0:45:15   
suzeto
pak jas ..............
ne mozele anestezija da i stavat radi pritisokot i stesnuvanje na grloto imala ...i vo kicma ke i stavale ,,,,,,,,toa ne e strasno?????????.........

Непосредна врска до пораките: 603
5.3.2012 0:55:48   
jagodica
леле suzeto јас немам никакво слично искуство само да и посакам срека и трпение на пријателката.Само со добри мисли пзитивна енергија се ке биди во ред ,сигурно знаат докторите што треба и како треба
И посакувам на пријателката што побрзо да си го види user posted image па другото се ке се заборави ,а кумата моја ја чуваа 24 часа со пукнат водењак и на крајот ја направија царски
ајде те чекаме со убави вести user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 604
5.3.2012 0:58:27   
suzeto
lele neznam dali ke izdrzam se raboti za sestrami.........22 h e so puknat vodenak so pokacen pritisok sega i rekoja deka anestezija vo kicma i so carski i da e svesna no dr.sto e stava taa anestezija ne e na smena pa neznam dali ke go najdat,,,,,,

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 605
5.3.2012 1:05:09   
jagodica
е добро не е многу ако е од 22h само тоа со притисокот малку ми е user posted image ама си знаат тие ке ја средат а за доктори..... за двете деца тие доктори што сакав да бидат не беа се погодија некои што прв пат ме гледат па многу лесно поминав со нив .
А сега царски ке се породи или уште чекаат да се отвори ?

Непосредна врска до пораките: 606
5.3.2012 1:09:10   
suzeto
pred malku i stavile infuzija za da dobie bolki...no ne veruvam deka ke dobie i zosto do sega ne probaja da i stavat .....sigurno ke bide carski no da si svesen ne znam "ima nekoj takov"si slusnala

Непосредна врска до пораките: 607
5.3.2012 1:12:19   
jagodica
абе знам дека СВЕСЕН значи од половина надолу си со анестезија а од половина нагоре си освесена и кога ке го извадат бебето можиш одма да го видиш .Знам дека некде и те прашуваат дали сакаш целосна или не .
Ајде не е страшно штом се решиле за царски се ке биде во ред

Непосредна врска до пораките: 608
5.3.2012 1:14:25   
suzeto
fala ti na ubavite zborovi i na druzbata .........neznam sto ke pravam koga ke me napustis i ke ostanam sama ....tka najdvam uteha

Непосредна врска до пораките: 609
5.3.2012 1:16:52   
jagodica
tuka sum jas i pokasno i posle sabajle ko ke stanat site jas sum cela mamurna i ZOSTO ? oti si sedam na fb i na ringeraja do kasno user posted image

Непосредна врска до пораките: 610
5.3.2012 1:21:56   
suzeto
dobro e ke me druzis pa utre dvete ke bidime mamurni......sega cekam da mi javat sto ima novo...dali se spustil pritisokot neznam ne mi e jasna infuzijata dali ke probuvaat prirodno ili e za nesto drugo

Непосредна врска до пораките: 611
5.3.2012 1:25:30   
jagodica
Suze javi se kaj zet ti ili nekoj drug sto e na bolnica a za pritisokot sigurno ke i dadat nesto za da i spadne i posle te cekam so ubavi vesti i so mekici da ne zaborajs user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 612
5.3.2012 1:40:50   
suzeto
sega se ...slusnav so sestrami i spadnal pritisokot sega i stavile vo infuzijata uste nesto sigurno za bolki,,, e pratat sega dali se zgolemuvaat bolkite,,,ama se uste nemala bolki po malku......
jagodica fala ti sto si tuka so mene

Непосредна врска до пораките: 613
5.3.2012 1:48:39   
jagodica
нема за што user posted image тука сме за да си помагаме ! Браво за сестра ти кога веке и спаднал притисокот другото се по ред ке си дојди не се секирај . Внука е или внук user posted image ?

Непосредна врска до пораките: 614
5.3.2012 1:50:57   
suzeto
vnuka.....ke bidam tetka....ne e strasno vo kicma anestezija.....neznam taka mi zvuci strasno mnogu

Непосредна врска до пораките: 615
5.3.2012 2:02:02   
jagodica
не бе пак ти user posted image ја ставаат кај сите што се со царски
Јас со двете ќерки сум природно породена и лежам в кревет и врви една другарка која стажирала во родилно и ми кажваше за нејзиното искуство со царски беше породена и ми вика кога си царски само анастезијата во кичмата ја осеќаш и катетарот после тоа ништо друго не осеќаш , сакаше да ми кажи дека на царски порагај ништо нема да сетиш ама после се проблемите со раната со ова она ама за тоа отом потом
Јас уште една цигара палам и лагнувам а утре Сузе те чекам мекици да месиш user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 616
5.3.2012 2:19:43   
suzeto
ne mislam deka stavaat kaj site vo kicma sto se carski........ok aj dobra nok utre ke castam

Непосредна врска до пораките: 617
5.3.2012 2:20:55   
jagodica
Сузе јас морам да одам да си лгнам ми капат очите веќе user posted image а утре те чекам со убави вести .
И посакувам на сестра ти лесен порагај и што побрзо да го надмини ова искуство иако изгледа страшно на крај илегува многу многу слтако user posted image и се ќе се заборави а и ти не е лошо малку да одмориш иако знам дека сон нема да те фати . Ќе биде ова долга ноќ .Многу поздрави и многу гушки до двете ајде господ дава сила само позитивно и се ке биде во ред user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 618
5.3.2012 2:28:50   
suzeto
dobra nok i sonuvaj ubavo....jas do kaj 4 ke sedam ne mozam da zaspijam a sabajle sum na rabota....sepak fala ti za druzbata barem ne bev sama ...pozdravce do tebe

Непосредна врска до пораките: 619
5.3.2012 8:07:24   
suzeto
dobro utro.........nie uste cekame,jas ne znam zoste seuste carski ne e porodija ili deka vikend neznam ,30h se storija so puknat vodenak,,,od inekciite nisto ni bolki nisto .....
i ovaa utro ke se raspravate so meneuser posted image

Непосредна врска до пораките: 620
5.3.2012 8:15:28   
suzeto
se nadevam ne vi precam...............vi se zdosadiv i vas............
dali nekoj ste slusnale za inekcii za pobrzo otvarajne 50evra bile

Непосредна врска до пораките: 621
5.3.2012 9:12:23   
dostickage
Prostin gel i vaginaleti.Bea pred dve godini negde okolu 4000 mislam vaginaletite ama ne me fakjaj za zbor.

Brkaj si vrski ne cekaj na niv da im tekne user posted image

So lesno

Непосредна врска до пораките: 622
5.3.2012 9:13:52   
suzeto
ovaa bila inekcija 3000 den.da si e kupis privatno no edna druga doktorka ni rece nikako da ne prifakate so drugi inekcii nova bila inekcijava

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 623
5.3.2012 9:14:54   
Calypso
Suze, se ke bide vo red, ne se sekiraj. Snaa mi taka bese so puknat vodenjak, a posle dva dena prirodno se porodi, so prvata kerka. I pukna vodenjakot, a nemase bolki i cekaa da se otvori, samo ne sum sigurna dali so provokacija ili bez (najverojatno i dadoa provokacija, ama ne se sekavam). Posle 48h rodi zdravo devojce koe denes ima 6 godini. Doktorite ja sledat sestra ti, i ke bide se vo red, ne se sekiraj. Znam deka ti e tesko, sepak za rod se raboti, ama ke pomine, i ke se raduvas na vnuceto naskoro.
Ako ne se otvora moze da ja porodat so carski rez so spinalna anestezija, a toa ne e voopsto strasno, skoro site taka gi poragjaat, sto se so carski. A za tie inekcii ne znam, ne sum slusnala user posted image pa doktorite neli moze da kazat nesto za inekcijata?
A kade se poragja sestra ti?

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 624
5.3.2012 9:24:04   
suzeto
fala dostickage i calypso
pa nisto ne kazuvaat za inekcijata... inace sestrami se poroduva vo struga......pisav i pogore i stavile nekoja inekcija i prasala za sto e i nisto ne i kazale i koga citala na livceto dr.i rekol sto e ti tolku se razbiras sto ima zavrseno i taa mu rekla pa da vidam sto mi davate i vie ke mi kazite sto inekcija e dr.se nasmevnal i si izlegol i pak ne i kazal.......sega druga smena dojde e prezede ....ne se otvora i so infuzija nokeska i 2 inekcii stavile i ppak nisto bolki odele do 80 ama taa ne gi osekala taka po malku i na kratko,,,da imase bolki ke e secea i dolu ama taa nema bolki

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koe ime vi e najubavo
Marina I

Lora (18%)

Lana (43%)

Lara (39%)

Број на сите гласови: 174

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!