|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Породилни болки
23.11.2011 16:48:03   
Ikana
dostickage doteravme do 33gn polna utre, vo petok vlagam vo 34! Bas neka si odat bolkive kaj sto ne treba da doagaat kikikiki...dosticka fala na poddrskata, posebno bidejki znam niz sto se pomina ti, i samo te imam za primer za hrabrost!!!

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 576
23.11.2011 18:24:17   
ana mari
ana mari kako si mi deneska?jas pak niz grad ,pa ke si setam,nema da taguvam doma hehehe,si piev kafe so drugarkite ,e pa na nasitene mu teknuva da izlezat,neka si posedat kolku sakaat,,,,,ova nedela nekako sum mnogu posmirena,vikam ima vreme,i si guram nekako,,,,,,noke ne spijam od kicmava,so 4 pernici kako voz sum gi napraela, i imam vreme za fantazija,samo si razmisluvam sto kako ke bide...
od ponedelnik dr mi vika tri prsta si otvorena,a aber nema za izleguvanje,mozelo do dve nedeli da projde vaka,eve i deneska kako kafeav sekret mi izleguva od denta na vaginalniot pregled ali normalno bilo,po los osecaj od vaginalniot pregled nemase llakkkkkk i bolno bese bogami .....
aaaa jas misla ti uste malku pa ke ripnes vo tavcehehheheh... i jas sum dobra eve cel den me bolat po malku jajnici pa i v4era imav malku kako rozeva krv pa mi vikaat nekoi zeni deka toa bilo znak deka za brzo ke sum se porodela mozelo i ve4er ali jas ne veruvam ova saka na 1 dekemvri da dojde user posted image user posted image moze i podolgo.... GOLEM POZZZ DO TEBE pa ajde da ne izraduvas za brzo vreme user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 577
24.11.2011 0:39:16   
*miki mami*
ana mari mene mi se pojavi rozev iscedok vecerta i sabajleto nakaj 9 otidov na klinika otvorena samo 2cmm bolki neizdrzlivi me primija nakaj dva gore na porodilno i si se porodiv po tri casauser posted image
samo so lesno i mislam deak treba da pojdes da te zirnat
pozz 

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 578
24.11.2011 1:19:33   
ana mari
*miki mami*
jas bev na kontrola koga mi dojde taa rozeva krv odma otidov i mi re4e deka bolki nema dole vise bilo meko i deka moze vo sekoj moment da se porodam pa eve sega si 4ekam a toa bilo dur vo vtornikot sabajle i do sega nema nisto user posted image user posted image user posted image jas mislam ke pominam termin

< Поракaта ја уредил ana mari -- 24.11.2011 1:20:25 >

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 579
25.11.2011 15:15:25   
libra.n
jas prokrvariv vo ponedelnik nautro, otidov na lekar i mi rece deka za 24 casa najkasno treba da se porodam, i vo vtornikot utroto otidov vo 10 casot mi stavija provokacija ( ne bev otvorena zatoa) i vo 15:30 se porodiv. Eden cas samo imav bolki i toa se izdrzuva zaejki deka ke si go vidis bebeto za nekolku casa. 

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 580
25.11.2011 15:23:34   
kremco
Cekaj malu ti se porodi??? skoro?? Aj so srekja neka e user posted image user posted image user posted image user posted image a sto? kako ?

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 581
26.11.2011 17:12:02   
lili31
eden cas bolki i so provokacija?bas se cudam ,daj boze site da pomineme tolku lesno,ali ne veruvam............jas znam so provokacija imas uste poveke bolki koi ti gi stimuliraat,ne doagat sami,ako sivbila so epiduralna toa e baska..........ipak aj so sreka i se najubavo,si se olesnilauser posted image user posted image pozz

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 582
26.11.2011 17:27:40   
Ikana
a sto se slucuva ako ti stavat provokacija i epiduralna vo isto vreme? smeat taka?

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 583
26.11.2011 17:45:43   
kremco
Nisto ,togas kulirasuser posted image mene taka mi stavija si gi gledam kontrakciive na ctg ogromni a vamu na tv gledam "lud zbunjen normalan" i vrska nemam deka gi dozivuvam najjakite kontrakcii...Sekoja cest na timot od re medika vleguvaat se smeat ima vreme velat a jas ne svakjam deka sum pri kraj i samo doagja edna sestra ajde stanuvaj se smee ti si za na boks,a ja vikam samo da zavrsi serijava ona se smee i me stavaat na toj krevetot .....

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 584
26.11.2011 17:50:43   
Ikana
znaci toa e zlatnata kombinacijauser posted image

Непосредна врска до пораките: 585
27.11.2011 0:24:58   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Nisto ,togas kulirasuser posted image mene taka mi stavija si gi gledam kontrakciive na ctg ogromni a vamu na tv gledam "lud zbunjen normalan" i vrska nemam deka gi dozivuvam najjakite kontrakcii...Sekoja cest na timot od re medika vleguvaat se smeat ima vreme velat a jas ne svakjam deka sum pri kraj i samo doagja edna sestra ajde stanuvaj se smee ti si za na boks,a ja vikam samo da zavrsi serijava ona se smee i me stavaat na toj krevetot .....

user posted image potpolno taka

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 586
27.11.2011 10:13:24   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

a sto se slucuva ako ti stavat provokacija i epiduralna vo isto vreme? smeat taka?

Не ја ставаат целосна епидурална,пола доза на почеток и после пак ти ја доставаат

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 587
27.11.2011 12:35:24   
MarilynMonroe
Devojki, od utrovo imam neprijatni ne bas slabi bolki vo dolniot del na stomakot. Ima li nekoja slicno iskustvo sto bi mozelo da znaci?
37ma nedela sum, nemam seuste rozeva krv nitu puknat vodenjak. Bebeto mi bese svrteno so glavata gore,mozno li e da se mesti nadolu?

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 588
27.11.2011 12:46:34   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: MarilynMonroe

Devojki, od utrovo imam neprijatni ne bas slabi bolki vo dolniot del na stomakot. Ima li nekoja slicno iskustvo sto bi mozelo da znaci?
37ma nedela sum, nemam seuste rozeva krv nitu puknat vodenjak. Bebeto mi bese svrteno so glavata gore,mozno li e da se mesti nadolu?

Офф незнам да ти кажам можно е јас ем ја надносив ем немав розева крв ни чеп испадна ни ништо болки имав чат пат едаш многу силни беа па престанаа.Следи ги болките ако се чести може и ќе си се гушкаш уште малку со user posted image .нека ти е со лесно

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот MarilynMonroe)
Непосредна врска до пораките: 589
7.12.2011 23:47:20   
libra.n
ИЗВОРНА ПОРАКА: lili31

eden cas bolki i so provokacija?bas se cudam ,daj boze site da pomineme tolku lesno,ali ne veruvam............jas znam so provokacija imas uste poveke bolki koi ti gi stimuliraat,ne doagat sami,ako sivbila so epiduralna toa e baska..........ipak aj so sreka i se najubavo,si se olesnilauser posted image user posted image pozz

Moze vi e cudno ama jas na poveke temi imam pisano deka mnogu lesno pominav, daj Boze site taka da pominete lesno: otidov na bolnica samo so padnat cep, ne bev otvorena, i otkako mi ja stavija provokacijata za edn cas se otvoriv 8 i pol prsi. Od koga mi padna cepot imav slabi bolni-menstrualni, a posledniot cas onie jakite. Samo pozitivna energija i najvazno: pravilno disenje!

(Одговор на членот lili31)
Непосредна врска до пораките: 590
12.12.2011 16:42:16   
nade85
Mamicki nemam mnogu vreme za na forumot pa sakam da vi se pofalan na 20 noemvri se porodiv i sega se guskame doma so zlatoto MihaelPozdrav do site :)

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 591
22.12.2011 17:30:52   
snegulce
Zdravo na site, iskreno ne redovno no gi sledam forumite no ova mi e 1 post ... user posted image
Veke vlegov vo 9m i sum 37gn ... od vcera mnogu me boli dolu-sramnata koska koga stanuvam i odvreme navreme stomakot ... neznam dali toa e deka mn brgu saka da izleze bebcevo ili ke bide vo novata godina ... i dali bolkive se normalni ili treba da se konsultiram so D-r.
Pozdrav do site user posted image

(Одговор на членот nade85)
Непосредна врска до пораките: 592
4.3.2012 11:36:44   
suzeto
devojki brzo pomagajte...za moja bliska osoba vo 4 sabajle e odnesovme na lekar so punat vodenjak i seuste nema nikakvi bolki sega ima i malce krv,i rekle za nekakvi inekcii za da se otvori no edna druga doktorka ni rece nikako da ne se slozuvame za inekcii neznam kakvi se tie 3500den bile ...pomagajte plisssssssssssss.....neznam dali se tie isti sto gi davaat za provokacii ama izgleda ne se a kakva e taa epiduralna

(Одговор на членот snegulce)
Непосредна врска до пораките: 593
4.3.2012 12:01:26   
suzeto
ajde devojki brzo......
i kolku moze bez plodova voda bebeto ,eve veke 8 h e bez voda...sega ne znam sto se slucuva na bolnica jas sum doma no ke poludam,si mislam podobro da ostanev tamu no nema da imav odgovor na prasanjava ,vaka se nadevam na vasa pomos........

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 594
4.3.2012 13:32:06   
AnnaMolly RR
Сузето, на кумашинката моја во 10 часот сабајле и пукна водењакот, се породи следниот ден во 14 часот!
А епидуралната се става за да не се чувствуваат болки, само по државните болници не ја ставаат, тоа само по приватните.
За другите прашања не знам како да ти помогнам...

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 595
4.3.2012 15:05:39   
suzeto
fala...a kolku e taa epiduralna po privatnite,,zasto doktorkata irekla deka treba sama da si e kupi inekcijata...pa ne znam dali za isto stanuva zbor ili ne ...

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 596
4.3.2012 20:40:00   
suzeto
seuste sme na bolnica nema bolki ..taa inekcija bila za da se otvori bideki samo 4sm e otvorena ....ova mi e najdolgiot den.user posted image

Непосредна врска до пораките: 597
4.3.2012 20:41:16   
suzeto
ce pocekale uste malce i ke i stavele infuzija za da dobie bolki

Непосредна врска до пораките: 598
4.3.2012 23:18:27   
AndreaS
Прв пат слушам да се чека на породување ако нема плодова вода. Од она што сум слушала тогаш одма ги пораѓаат. Сигурна си дека е тоа случај?
За епидуралната анестезија ти кажаа, служи за олеснување на болките, анестезија нели помалку ги чувствуваш болките, а кошта обично 6000 денари по приватните.
Дај Боже се да помине добро, па јави ни како е твојата пријателка и бебето.

Непосредна врска до пораките: 599
4.3.2012 23:55:08   
suzeto
ne e seta plodova voda istecena vo 3 sabajle pocna da i tece i seuste i istekuva pred 2h i dale inekcija aprofin {taka nesto}sega i zemale krf izgleda za carski ke ja spremaat......nema bolki ne e otvorena ,samo 4 prsti,neli ima inekcii za da dobies bolki....lele i taa kolku e isplasena ...neli treba da probaat so inekcii i prirodno

(Одговор на членот AndreaS)
Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

momce ili devojce
izabelicka

poveke sakate momce ili devojce

momce (0%)

devojce (100%)

Број на сите гласови: 4

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!