|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Еднократни пелени
17.1.2011 10:13:32   
Felly RR
Ние на почетокот користевме Бекутан и бев задоволна, потоа ги сменивме со Nannys и исто и тие се убави, а претходниот пат бидејќи немаше други, а ни требаа зедовме КанБебе и не знам зошто, ама секоја трета пелена и попушташе. И сега ги комбинирам по една-две Кан Бебе во денот колку да ги потрошиме. И ова мора да го спомнам, разликата во големината на пелените е огромна, Nannys 3 одговара на друга пелена 4, значи за еден број се поголеми од другите.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Lokica1)
Непосредна врска до пораките: 501
17.1.2011 10:27:42   
Lokica1
Da Nadezna letoto gi koristivme Daipers i bev zadovolna, potoa izlegoa novite daipers flexy i normalno zemav i od niv no jana isfrli, na grpceto cela bese so sitni brumcinja zatoa i ne prodolziv so niv, neznam na misla sum pak da probam zosto stvarno bev zadovolna. Pisi tvoe iskustvo.

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 502
17.1.2011 10:33:30   
Maca25
Локица и ќерка ми еднаш се исфрли од пелените. И тоа од последните неколку пелени од пакувањето. Траеше 2-3 дена, ниту ја чешаше ни ништо и ние си продолживме со Дајперс. Ми одговара цената, а и ретко кога пропуштаат. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Lokica1)
Непосредна врска до пораките: 503
17.1.2011 12:09:07   
Nadezna
Da Nadezna letoto gi koristivme Daipers i bev zadovolna, potoa izlegoa novite daipers flexy i normalno zemav i od niv no jana isfrli, na grpceto cela bese so sitni brumcinja zatoa i ne prodolziv so niv, neznam na misla sum pak da probam zosto stvarno bev zadovolna. Pisi tvoe iskustvo.

Cek da gi potrosam Ultra Thin pa ke odam na Flex :)

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 504
17.1.2011 12:24:17   
antonie
dali nekoj gi ima probano novite pelini pufies i kolku pari se?

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 505
17.1.2011 12:28:55   
Nadezna
Pufies- 70 peleni 700 denari, ama eve pogore vikaat propustile...
Probaj so malo pakuvanje...

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 506
20.1.2011 4:02:38   
ikki
mami4ki, aj ve molam kazete kakvi se ovie pufies vo sporedba so pampers.

Непосредна врска до пораките: 507
20.1.2011 9:42:54   
Nadezna

Cek da gi potrosam Ultra Thin pa ke odam na Flex :)

I flex Daipers propustija po dva casa.....

(Одговор на членот ikki)
Непосредна врска до пораките: 508
20.1.2011 9:50:26   
Maca25
Секоја пелена ќе пропушти ако детето пие повеќе течности, цица почесто, тоа е нормално. Најважно е навечер да не пропуштаат. Сите пелени пропуштаат кога така ќе видиш, и онаа  што е поскапа и ефтината. На ќерка ми до 1 година и ставав само Памперс, па често се случуваше од страните да протече, дури и кога беше 1 месец. Често цицаше, нормално е дека повеќе ќе мочка. Почесто пресоблекување и убаво местење на пелената му е мајката. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 509
20.1.2011 9:58:35   
arh_diz
Potpis na postot na Maca
Samo ke dodadam kupete i malku pogolemi peleni

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 510
20.1.2011 10:02:27   
Nadezna
Epa Maca, se menuva pelenata na 2, 2 ipol casa, a i navecer menuvame :)
I Pampersot mi propustase...

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 511
20.1.2011 10:03:40   
Nadezna

Mojov ima 5 kila a koristi peleni od 4-10 kguser posted image

Непосредна врска до пораките: 512
20.1.2011 10:09:31   
Maca25
пелените му е таман. види да не ја местиш накриво, ако прошушта од страната. јас гледав кај ќерка ми во граднка на криво им ги местат пелените и само едно копче закопчуваат од бодито (наместо сите 3) и стално е малце  мокра. Ама она е сега голема, па си кажува дека е мокра и одма се соблекува, не може да трпи. 

Непосредна врска до пораките: 513
20.1.2011 10:10:10   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

Mojov ima 5 kila a koristi peleni od 4-10 kguser posted image

Тежината на бебето не е пресудна за големината на пелени кои ги користите.
Кога Филип имаше 9 кила, пелените со големина од 7 до 18 кг му беа тесни кај ноџињата, па користев од 9 до 20 кг.
Сега има 10.740 и користам пелени со големина од 11 до 25 кг. Ги користам овие и пред да дојде до 10 кг. Значи немој многу да се водиш според големината, гледај кои му се поудобни на детето.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 514
20.1.2011 10:14:08   
Nadezna
. јас гледав кај ќерка ми во граднка на криво им ги местат пелените и само едно копче закопчуваат од бодито (наместо сите 3) и стално е малце мокра.

ne be srcka, se e vo red.....
Ama mojov stvarno pie mnogu mleko... ima dva  meseca a pie po 150 ml na 4 saati....

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 515
20.1.2011 10:14:35   
Maca25
И пак да пишам - Најважно е да се над пупачето. Кога ги лепите лепенките видете дали пелената е неколку цм над пупакот или баш на пупакот? Затоа што кога бебето ќе се исправибиде исправено (додека го држите во раце) или истегне пелената ќе му дојде под пупакот па одма го горе ќе протече. Внимавајте и на тоа. 

Непосредна врска до пораките: 516
20.1.2011 10:15:53   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

. јас гледав кај ќерка ми во граднка на криво им ги местат пелените и само едно копче закопчуваат од бодито (наместо сите 3) и стално е малце мокра.

ne be srcka, se e vo red.....
Ama mojov stvarno pie mnogu mleko... ima dva  meseca a pie po 150 ml na 4 saati....

Па добро бе Надежна, ете и сама си знаеш каде лежи зајакот user posted image менувај му почесто пелени и нема да се замараш со протекување.

Непосредна врска до пораките: 517
20.1.2011 10:24:09   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

И пак да пишам - Најважно е да се над пупачето. Кога ги лепите лепенките видете дали пелената е неколку цм над пупакот или баш на пупакот? Затоа што кога бебето ќе се исправибиде исправено (додека го држите во раце) или истегне пелената ќе му дојде под пупакот па одма го горе ќе протече. Внимавајте и на тоа. 

Јас никогаш не му ги местам над или на пупакот.
Така повеќе ми протекува. Вака гледам страничните лепенки да се убаво затворени кај ноџињата, а доле пеленката да се направи како вреќичка.
Така никогаш не ми протекува.

Сепак, зависи од марката на пелени, од тоа колку бебето е активно, колку течности пие...

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 518
20.1.2011 10:26:39   
Nadezna
менувај му почесто пелени и нема да се замараш со протекување.

Ами, на саат да му менјам?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 519
20.1.2011 10:30:33   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

Јас никогаш не му ги местам над или на пупакот.
Така повеќе ми протекува. Вака гледам страничните лепенки да се убаво затворени кај ноџињата, а доле пеленката да се направи како вреќичка.
Така никогаш не ми протекува.

Сепак, зависи од марката на пелени, од тоа колку бебето е активно, колку течности пие...

Значи ако пелената е под пупакот тоа покажува дека на детето му е мала, односно кратка и треба да се земе поголем број. Ќерка ми не седнува, цел време скока, се превртува, тегне, трча, пие нешто нон стоп, но се поретко и поретко протекува. Кога јас и ставам пелена не протекува, а кога мм и става знае да протече. Уште не научил ко што треба изгледа user posted image а веќе ќе ги вадиме пелените.

Непосредна врска до пораките: 520
20.1.2011 10:35:16   
AnnaMolly RR
Не е под пупакот, јас намерно така ја местам за доле да ми се направи како вреќичка меѓу нозете, така повеќе течност собира.
Нема ни 11 кг, а користам памперс од 11 до 25 кг user posted image

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 521
20.1.2011 14:13:53   
baby_bump
Еве на нас и Canbebe почнаа да протекуваат, посебно од малку посилна и потечна кака. Но што е многу лошо забележувам дека и само од мочка некогаш пропуштаат, за разлика од Becutan кој протекуваше само од какање.
Значи кога ќе се истроши ова пакување, се враќаме на поголемата бројка Becutan, најефтини и за сега добри.

Непосредна врска до пораките: 522
20.1.2011 14:18:25   
Maca25
Јас полоша пелена од Канебебе и немам ставено на ќерка ми. Кај пропуштаат, па уште пола пакет 2 пати ми се погоди фаличен, искачаше памукот од едната страна и се помешано со мочката на бебето изгледаше user posted image . Првиот па си реков ај неколку пелени се, ама кога и следниот пакет пелени беше ист и ги дадов на ќерка ми да им ги става на куклите. 

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 523
20.1.2011 14:22:16   
baby_bump
Кои пелени се со слична цена на Becutan, а можат да ги задржат сите течности внатре во пелената и плус да се меки како Canbebe?
Јас пробав да сменам зашто Becutan ми се некако крути, а цената им е некаде 7-8 денари парче.

Непосредна врска до пораките: 524
20.1.2011 15:10:48   
AnnaMolly RR
бејби_бамп пробај со Пафис. Еве гледам ги фалат доста, а и цената е пристапна.
Јас лично не сум ги пробала, ама штом повеќето викаат дека се добри, пробај си.

Инаку, користев Канбебе 3 месеци и ми протекувале само ако спие Филип подолго време на страна. Цела ноќ со една пелена од 9 навечер до 7 сабајле издржуваше без да претече. А инаку ни каки ни мочки ми пропуштале.
Единствено нешто што ме разочара и што ги сменив е што на два-три пати пакувањето на кои пишуваше големина 4+ имаше спакувано големина 4,а во Зегин не сакаа да ми ги сменат.

Live and let live

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?