Nadezna -> RE: Еднократни пелени (26.2.2011 11:34:22)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: riba79 ajde mamicki vie sto imate maski deca kazete dali i vaseto bebe kako i moeto vi e izmocano pocesto celo,po grpceto,od strana ili samo mene mi se slucuva..inaku koristime pampers od premium care,probavme pamper.sleep and play i becutan?sin mi ima skoro 4 kg.i koristime od 3kg -6kkg peleni.pozdrav Riba, i jas go imav toj problem do pred nekoja nedela, a Damjan ima 3 meseci. Znaci, jas na 2,5 casa mu menuvav pelena, i cel bese utop od strana, zosto na strana go legnuvam. Ama i mnogu piese mleko. Znaci, prvo i najbitno ti e pocesto menuvanje, menuvaj mu na 2,5 casa, podobro da ti otidat poveke peleni otkolku da ti nastine mokro deteto. Vtoro- kureto mu go digas nagore? Ako e taka, slobodno spustaj mu go nad skrotumot, nadolu, nagore ne e zadolzitelno kako porano. Prasaj i pedijatar ke ti potvrdi. Da, moze mu se izmmestuva pelenata, ama ima i druga finta. Nie koristime Daipers Flex so elasticni lasticina od strana ( kkao Pufies na reklamana) od 4-10 kg. I koga Damjan imase 5 kg mu tecese, eve sega na 6.5 kg ne mu pretekuva. Dali slucajno ili ne, ne znam, ama da ne mu e golema pelenata? I da, mene od Pampers miteese, od Dajpers ne. Probaj so pomalo pakuvanje
|
|
|
|