Maca25 -> RE: Еднократни пелени (20.1.2011 10:30:33)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25 И пак да пишам - Најважно е да се над пупачето. Кога ги лепите лепенките видете дали пелената е неколку цм над пупакот или баш на пупакот? Затоа што кога бебето ќе се исправибиде исправено (додека го држите во раце) или истегне пелената ќе му дојде под пупакот па одма го горе ќе протече. Внимавајте и на тоа. Јас никогаш не му ги местам над или на пупакот. Така повеќе ми протекува. Вака гледам страничните лепенки да се убаво затворени кај ноџињата, а доле пеленката да се направи како вреќичка. Така никогаш не ми протекува. Сепак, зависи од марката на пелени, од тоа колку бебето е активно, колку течности пие... Значи ако пелената е под пупакот тоа покажува дека на детето му е мала, односно кратка и треба да се земе поголем број. Ќерка ми не седнува, цел време скока, се превртува, тегне, трча, пие нешто нон стоп, но се поретко и поретко протекува. Кога јас и ставам пелена не протекува, а кога мм и става знае да протече. Уште не научил ко што треба изгледа [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] а веќе ќе ги вадиме пелените.
|
|
|
|