RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

anaana -> RE: Еднократни пелени (28.5.2012 15:34:23)

ne bi trebalo, sto znam bas prasaj nekoj sto e od skopje, da ti kaze kolku e sega cenata. jas posto sum na porodilno vo ohrid nema eurofarm, jas si gi zedov koga bev skopje pred 2 i pol meseci zedov i 1ca i 2ka togas po taa cena

Maria -> RE: Еднократни пелени (28.5.2012 23:12:06)

Ние користевме Бекутан пелени и ни беа супер,воопшто не пропуштаат.Сега користиме само за спиење,но и таа е празна утредента.[sm=smiley36.gif]Редно беше да научиме,на 2 години и 4 месеци.[sm=zmeden.gif]

Luci -> RE: Еднократни пелени (30.5.2012 12:12:28)

Сега ме замисливте за памперс премиум кер. Ај тие што веќе ги имаат користено ако може да ми кажат дали има разлика од Полските и Германските. Сакам да купам па да не утнам, во Зегин имаат исклучиво Полски а во Еурофарм само Германски

Annet -> RE: Еднократни пелени (30.5.2012 12:19:25)

E jas posledniov par koga kupiv Dajpers se iznenadiv,znaete zosto,koga gi otvoriv pelenite bea uzas,davam pari za dajper ,ama vnatre bea peleni od nekoja najniska klasa,ni rasteglivi lepenki,nisto,leleeee se iznervirav,kako moze ista ambalaza se isto ,isti pari kostaat se se bukvalno,a vnatre falsivi lepeni,eve stavame ama ne e toa toa,inaku od dajpers sum zadovolna,ama kakov e ovoj falsifikat poim nemam,dali vam vo se slucilo istoto???

mama_sk -> RE: Еднократни пелени (30.5.2012 12:36:44)

Jas da bev na tvoe mesto ke gi reklamirav pelenite, kako smeat taka da pravat [sm=hudicek1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

E jas posledniov par koga kupiv Dajpers se iznenadiv,znaete zosto,koga gi otvoriv pelenite bea uzas,davam pari za dajper ,ama vnatre bea peleni od nekoja najniska klasa,ni rasteglivi lepenki,nisto,leleeee se iznervirav,kako moze ista ambalaza se isto ,isti pari kostaat se se bukvalno,a vnatre falsivi lepeni,eve stavame ama ne e toa toa,inaku od dajpers sum zadovolna,ama kakov e ovoj falsifikat poim nemam,dali vam vo se slucilo istoto???

dostickage -> RE: Еднократни пелени (30.5.2012 12:37:10)

Premium Care kako i Active Baby se tesko gubre od tie polskite.
Imam i takvi i takvi za spienje i sekoja vtora vecer e mokar.
Jas prevrtiv sve zivo i ne najdov germanski pampers.Od polskite bolje ne kupuvaj,gubre. Active Baby barem licat na nesto a premium ne se objasnuva kolku se katastrofa.Kupiv premiunm i gadno se prejdov.
Sega imam Becutam gi kuoiv na tvaranjeto na DM epten eftini , pa kruti kruti ama barem ne se budi u sred nokj mokar.

arh_diz -> RE: Еднократни пелени (30.5.2012 13:06:32)

Vo active baby tuka imase nekoja nagradna igra i kvalitetot im bese katastrofa zavrsi nagradnata igra gi vratija starite:) , mnogu sum zadovolna od niv .M pie mnogu tecnosti i noke cicase dosega mi nemaat propusteno nikogas

anaana -> RE: Еднократни пелени (30.5.2012 13:09:28)

tie od eurofarm se germanski, jas kupiv 1ca od tinex ama ne vidov kakvi bea. i dvete mi bea dobri nitu ednas ne propustija. ama sega se prefrliv na pufies 2ka voopsto ne propustaat i po cela vecer e suva. zadovolna sum taka da sega zasega nema da kupuvam pampers premium

janevab -> RE: Еднократни пелени (30.5.2012 16:59:13)

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Сега ме замисливте за памперс премиум кер. Ај тие што веќе ги имаат користено ако може да ми кажат дали има разлика од Полските и Германските. Сакам да купам па да не утнам, во Зегин имаат исклучиво Полски а во Еурофарм само Германски

luci jas imav new baby polski i bea katastrofa ama bukvalno na sekoe soblekuvanje bese utop ,otidov vo zegin da zemam premium care ama bea polski i ne gi zemav a vo eurofarm se germanski i stvarno sum prezadovolna pelenata e prepolna a nema voopsto propusteno ama ti za sekoj slucaj koga ke odis da zemas proveri dali se polski ili germanski na stranata pisuva..pozzzzzzzz

Luci -> RE: Еднократни пелени (31.5.2012 10:39:24)

Јас вчера земав од маркетот во Рамстор премиум кер германски, ама чудно ми мирисаат пелените[sm=zmeden.gif]Иначе не ни пропушти памперсот воопшто

julija.r -> RE: Еднократни пелени (31.5.2012 10:57:42)

Jas kupuvav od Zegin Active baby 1i 2ka i mi bea dobri prviot mesec na [sm=duda.gif]. Posle 1 mesec koga kupiv 2ka pocnaa mnogu da mi propustaat. Kupiv i premium care 2ka ama isto mi propustaa. Po nekolku pati go preslekuvav i navecer zosto bese mokar.
Zedov na proba Canbebe i se preporodiv. Sega si zemam i 3ka od canbebe, davaat i 2 paketcinja vlazni maramici i podloga za presolekuvabje. I maramicite se super.
Pokraj sto mi se pogodija za da ne propustaat i zsteduvam po nekoj denar bidejki se poeftini od pampers [sm=jezicek.gif]
A nemam pojma kakvi sum kupuvala pampers, nikogas ne vidov dali se germanski ili polski samo znam deka ne bea dobri.

AnnaMolly RR -> RE: Еднократни пелени (31.5.2012 15:39:08)

Ајде едно прашање за тие што користат Бекутан.
Почна да му пропуштаат пелените навечер (пие околу 500 мл сок[sm=zmeden.gif]). Памперс актив бејби не го собираат околу нозете моето бумбарче, дајперс па уште помалку. Ми рекоа дека Бекутанот биле покомотни и поголеми од Памперс (иста килажа, ама сепак поголеми).

Јас имам еднаш само купено Бекутан и искрено не ми беа баш убави на допир, многу се крути, ама ако не пропуштаат ќе му ги ставам за навечер.
Преку ден уште тераме со швајцарските, не ги менувам за ништо за преку ден.

janevab -> RE: Еднократни пелени (31.5.2012 16:37:43)

AnnaMolly nie gi nemame koristeno ama gi imam videno i stvarno se epten debeli i kruti i neznam kolku e pametno vo juni msec da stavas od tie zasto se debeli da ne si napravis dopolnitelni komplikacii pa da mu izlezat vrukanicki pozz

Maria -> RE: Еднократни пелени (31.5.2012 16:49:30)

Изворна порака: AnnaMolly

Ајде едно прашање за тие што користат Бекутан.
Почна да му пропуштаат пелените навечер (пие околу 500 мл сокuser posted image ). Памперс актив бејби не го собираат околу нозете моето бумбарче, дајперс па уште помалку. Ми рекоа дека Бекутанот биле покомотни и поголеми од Памперс (иста килажа, ама сепак поголеми).

Јас имам еднаш само купено Бекутан и искрено не ми беа баш убави на допир, многу се крути, ама ако не пропуштаат ќе му ги ставам за навечер.
Преку ден уште тераме со швајцарските, не ги менувам за ништо за преку ден.

AnnaMolly,јас баш ти ги препорачувам Бекутан,можеби се малку покрути од другите пелени,но на Андреј ниту еднаш на му пропуштија. И, да,малку се поголемки од другите.Пробај! [sm=smiley1.gif]

Sandric -> RE: Еднократни пелени (31.5.2012 17:30:24)

Violeta 5-ka mislam deka ke ti bidat dobri, i nie go imame istiot problem so debeli nodzinja[sm=smiley36.gif], jas sum zadovolna od niv , celo vreme gi koristime

elenak -> RE: Еднократни пелени (31.5.2012 21:57:10)

Јас вчера земав од маркетот во Рамстор премиум кер германски, ама чудно ми мирисаат пеленитеuser posted image Иначе не ни пропушти памперсот воопшто

Да бе мираисаат како на ткаенина, на памук, ама верувај не си згрешила. И мене малку ми смета тој мирис ама штом на [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] и е добро и мене ми е. Инаку ние користиме 3-ка, во Еурофарм 840 ден а пред некој ден мм во една друга аптека ги најде 826 ден. Ама не знам во која[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Баш ќе го прашам и ќе ви кажам, не е во Скопје ама сигурно се цените исти ако е иста аптека, нели?

anaana -> RE: Еднократни пелени (31.5.2012 23:29:58)

koja e taa apteka? i jas ne sum od skopje moze ja ima vo ohrid ili struga.. kolku peleni ima premiumot 3ka??

Felly RR -> RE: Еднократни пелени (1.6.2012 0:02:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: janevab

AnnaMolly nie gi nemame koristeno ama gi imam videno i stvarno se epten debeli i kruti i neznam kolku e pametno vo juni msec da stavas od tie zasto se debeli da ne si napravis dopolnitelni komplikacii pa da mu izlezat vrukanicki pozz

Мислам дека само за навечер не би требало да има проблем. А и јас мислам дека се поголеми од другите.

AnnaMolly RR -> RE: Еднократни пелени (1.6.2012 9:04:06)

Вчера баш отидов до аптека да земам Бекутан, ама луѓе бе скапи! 16 пелени 340 денари! Памперс актив бејби се 16 пелени 270 денари. Јас за 360 денари 40 пелени купувам од швајцарските!
Ама сепак денес ќе купам да видам дали ќе пропуштаат.
Фала за советите!

Џесика -> RE: Еднократни пелени (1.6.2012 9:23:25)

АнаМоли, Бекутанот се супер, ама не знам кој број користите, нас 6ка ни се мали, и затоа не ги користам, а мажињата наши нели батки се во газојте... немаат растегливи лепенки земи си троа поголемки...за впивањето сум изненадена, без гел впива топ.

vanessa30 -> RE: Еднократни пелени (1.6.2012 9:58:18)

Lele Anna Molly ist problem imame. Jas gi koristam na Daipers 4 (9-20 kg), mazulevo moe ima 8.840 kg a pelenive ne go zakopcuvaat ubavo, i ne cesto ama se slucuva da mu propustat. Iamae i mesko i butki i gaze buckasto i predniot del od pelenata ne ne svitkuva ubavo i od strana ni propustaat. Neznam dali da probam so 5-ka Daiper (11-24 kg) ama mi e strav da ne mu se pak mnogu golemi i sega neznam sto da pravam.Si vikam sega 5-ka a, koga ke porasne vo kilaza uste sto ke pravam, mislam pogolemo od 5 nema.

AnnaMolly RR -> RE: Еднократни пелени (1.6.2012 14:17:40)

Џес, до сега 5 му земам, од 11-15. А Бекутан нели има и за 16 +?

Ванеса, нема да му бидат големи од 11-25, ама за секој случај земи прво од најмалото пакување и пробај. Јас користам број 5 пелени веќе цела година, може и повеќе. Првпат кога му зедов пелени од 11-25 кила имаше 9 месеци и накај 10 кила.

elenak -> RE: Еднократни пелени (1.6.2012 21:46:36)

koja e taa apteka? i jas ne sum od skopje moze ja ima vo ohrid ili struga.. kolku peleni ima premiumot 3ka??

anaana 60 peleni se vo paket a za aptekata bas kje pominam utre da vidam na mojava ulica e i kje ti kazam.

anaana -> RE: Еднократни пелени (7.6.2012 23:20:47)

imam edno prasanje. koristam pufies 2ka. kupiv pred edna nedela 3ka ama i bea golemi pa denes kupiv pak 2ka od istoto mesto isto pakovanje. samo prethodnite malku bea mirizlivi ovie ne se. rokot ne im e pominat isti mi izgledaat. dali na nekoj mu se slucilo vakvo nesto. od nadvor se e isto, mi e strav da ne propustaat. a kupiv jumbo pack 94 peleni se vnatre...
znam deka ima pampers od polska i germanski i ima razlika, ama za pufies nemam procitano. ako nekoj ima iskustvo neka pise :)))

Calypso -> RE: Еднократни пелени (8.6.2012 11:57:20)

Anaana, немај гајле. И јас кога купував бр.3 од Pufies, се случуваше некои да мирисаат, а некои не. За бр. 2 не знам, оти тогаш користев Pampers Active Baby. Поголемиве бројчиња ич не мирисаат.
Инаку, Pufies се прават во Грција, по британска лиценца, така имам читано (а мислев дека се бугарски). Инаку, си се вратив на нив, подобри нема. Daipers-от не се за мојов дечко, многу се чеша од нив на газето, не е исфрлан, ама со чешањето се гребе, буквално ранички му се прават. Само зедов бр.5, малку големки му се (ластичињата му се преклопуваат чнапред[sm=jezicek.gif]), ама барем не пропуштаат и не ми се чеша детето. 58 парчиња чинат 907 ден. во Супер Тинекс кај Пионир што е, иста цена беа и тие од Fashion Collection (дезенирани пелени), ама беа помалку на број, мислам 54 дека беа.

Ванеса, ако мислиш дека бр.4 од Дајперсот му се мали, а бр.5 големи на малечкиот, пробај со 4+, тие се од 9 кг нагоре. Ама штом велиш дека е буцко, мислам дека ќе немате проблем со бр. 5.

Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>