|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Еднократни пелени
26.11.2013 11:11:03   
anaana
deluxe malku so zadocnuvanje.. ste gi probale tie na helen harper... nas ni se zakon. i mekicki se i ubavi i sto znam nas ne ni propustaat. za cena pa da ne pravam muabet mnogu se eftini (za razlika od drugite)

a inace za tie koi koristat VIP peleni, ima na grouper 40% popust na vip peleni site se po 250 denari

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1801
26.11.2013 11:32:34   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana

deluxe malku so zadocnuvanje.. ste gi probale tie na helen harper... nas ni se zakon. i mekicki se i ubavi i sto znam nas ne ni propustaat. za cena pa da ne pravam muabet mnogu se eftini (za razlika od drugite)

a inace za tie koi koristat VIP peleni, ima na grouper 40% popust na vip peleni site se po 250 denari

Анаана баш ќе ги побарам тие од Хелен Харпер.само не знам дали ги има кај нас во Прилеп.Ако има некоја мамичка нека ми каже ,и точно од каде ги набавуваuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 1802
26.11.2013 12:06:46   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana

Јас користам ВИП пелени, ама од Прилеп да одам во Ск да ги купам не ми се испалти, а ниту пак брат ми, кој е во Скопје, да го малтретирам, инаку задоволна сум од овие пелени засега

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 1803
26.11.2013 12:24:14   
AneLav RR
Хелен харпер е истата фирма што ги прави и кан бебе ако не се лажам? Ако се поевтини од кан бебе и јас ќе ги пробам можам сега да поминам малку на поевтини поголеми се децава.

Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1804
26.11.2013 13:10:49   
deluxe
Јас од Вип пелените не сум воопшто задоволна,Танки се како салфетка,за 2 часа ги преполнува.Единствено што најдов нешто добро а евтино се Слипи,но ги нема редовно од кај што набавувам.Така сега сеуште сме со Тани швајцарски.

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот AneLav RR)
Непосредна врска до пораките: 1805
26.11.2013 14:05:31   
zzaa
Ние користиме Дајперс 5, и сум задоволна и од квалитет и од цена.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1806
26.11.2013 18:00:49   
anaana
mene helen harper mi se ubavi, ama problemot e sto mislam deka 5ka se najgolemi. nema nitu 5+ nitu 6ka... i ne se skapi tie so 44 peleni (5ka) se nekoj 460-470den, 4ka-50 peleni se 490-500den

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 1807
26.11.2013 21:01:46   
bucko mal
Jas zemav novi peleni da gi probam se vikaat Treasures.Gi vidov kaj edna prijatelka I mi izgledaa mnogu potenki,pomeki od Huggies.
Ke vidam kako ke bidat.Za preku den ne e problem a preku nok mi produstaat Huggies.Mu stavam od najgolemite 16+
Razgleduvav niz pampersite I zabelezav nokni pampersi(pizami pampersi)pisuvase deka se od 17-30kg.Pretpostavuvam deka se za spienje pampersive ama me zacudi na slikata sto imase pogolemki decinja,neznamuser posted image
Ste zabelezale vakvi pampers ni marketiteuser posted image

You have to dream if before you can do it.

Непосредна врска до пораките: 1808
27.11.2013 14:06:13   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: AneLav RR

Хелен харпер е истата фирма што ги прави и кан бебе ако не се лажам? Ако се поевтини од кан бебе и јас ќе ги пробам можам сега да поминам малку на поевтини поголеми се децава.

istata firma gi proizveduva i Canbebe i Helen Harper t.e. firmata Ontex, jas gi koristam veke podolgo vreme i top se i za izdrzuvanje, a za cenata da ne praveme muabet samo neznam zosto gi nema sekade. kaj nas vo Stip gi ima samo vo 1 apteka. ednas snemav pa se javiv kaj distributerite vo Kocani da mi kazat kade na drugo mesto gi ima i se zacudiv koga dobiv odgovor samo vo 1 apteka user posted image

(Одговор на членот AneLav RR)
Непосредна врска до пораките: 1809
28.11.2013 10:12:40   
topce
што бидна со Скопје има ли од Хелен Харпер пелените во некоја од аптеките.
Јас ги користам улошките на таа фирма и многу сум задоволна па дајте да пробам и со пелените иако Пуфисот сега за сега се добри.

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 1810
28.11.2013 23:26:41   
Melanija RR
Ние почнавме со Бекутан и еве сега сме на 3ка и сум задоволна.Околу 22часот му ставам пелена ја вадам после најлесто 10-12 саати и е полна ,баш издржува.Тоа што викаат крути да се нарака при местење ама фул упива така да тоа не го зимам за мана.
Само два пати има пропуштено нагоре ама ја преполни до врвuser posted image абе маживе се мочковциuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 1811
30.11.2013 18:06:36   
anaana
user posted image
user posted image

sto mislite za ovie peleni?
Опис

НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА GYZZO® се бебешки пелени што се перат

ЗДРАВИ - ЕКОЛОШКИ - УДОБНИ - ЕКОНОМИЧНИ

Имаат Анти-бактериско дејство со сребрени јони. Погледнете како среброто веднаш ги уништува штетните бактерии на бебешката кожа (им го пробива јадрот и ги разградуваат протеините за обавување на виталните функции на бактеријата)
Можат да се перат и повторно да се употребуваат за целиот период додека бебето расте, големината се штелува со копчиња и лепенки.
Заштедувате значителна сума пари од домашниот семеен буџет, за разлика од синтетичките пелени за 1 употреба.

И дозволуваат на кожата убаво да дише и да се вентилира. Затоа не смеат да се перат со омекнувач за алишта (навлегува во порите на пелената).
Се перат на нормална температура, до 40 степени, нема потреба од вриење, бидејќи среброто веднаш ги уништува микроорганизмите. Не се пеглаат. ·

Помагаат во контрола на телесната температура, не дозволуваат протекување, а во исто време, не стегаат (имаат заштитни ленти во внатрешниот дел).
Материјалот се одгледува на посебни плантажи. Направени се од чист, безбеден органски памук без никакви хемикалии. Мек е на допир, како мерино волна.
Ги произведува компанијата NEW TEXTILES- Португалија, што се бави со напредни материјали, наменети за исклучително чувствителна кожа.
Може да се користат за широк повој, за правилен развој на кревката бебешка карлица.
Поради присуството на анти-бактериски сребрени јони, материјалот што дише и кафените алги во пелената, нема поволна средина бактериите, и за појава на осип од пелени и иритирана кожа.

na grpouper se 990 denari - edna pelena...
i dokolku bi se odlucile za vakvo nesto kolku peleni mislite deka se dovolno?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1812
30.11.2013 21:44:52   
zzaa
ааннаа, ја колку што се секавм керка ти е на иста возраст со мојава (20 месеци), па за 3-4 месеци ке си одвикнат од памперс, и милслам не се исплати сега за зимаш такви пелени а сигурно 10 најмалку ке ти требаат.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

Непосредна врска до пораките: 1813
2.12.2013 10:07:11   
sandriana RR
И јас не би се одлучила за вакви пелени за поголемко дете, што треба да се одвикнува веќе од памперс.
Можеби, велам - можеби - за бебе, но сепак цената ми изгледа превисока, без оглед што би заштедиле на подолг рок. Требаат најмалку 10тина - а за бебе што треба најмалку 5-6 пелени дневно, и толку не стигнуваат. Треба да ги переш на рака, секој ден - или да чекаш да се собере машина...За сега, со ова размислување - не се мој избор.

***I'd rather be honest than impresive***

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 1814
2.12.2013 13:45:56   
Mihaela 2010
Mozebi koga bi se napravila nekoja matematika bi bilo poisplatlivo,no definitivno po macno....na sekoe da peres,pa sega vremevo ladno pa da se susat,pa ne se dosusile sto znam ,kolku i da e nesto isplatlivo jas ne bi kupila od ovie...

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 1815
5.12.2013 14:21:51   
nutelce
од подготовките за беблаков, ми остана уште пелени да купам...ваш совет со кој да почнам??кои ви се погодиле најмногу за новороденче..да бидам колку толку спремна. Од старт нема да го купам најголемото пакување за ако не се погодат да не фрлам пари , но ваше искуство...совет?

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 1816
5.12.2013 18:52:43   
Bethany
Нутелче, јас би ти препорачала да земеш од некои бројче 2, значи баш за новороденче.
Знам дека Памперс има new born baby, бројче 2, јас од тие земав, а другите и немаат сите баш најмалото бројче.
Па понатаму ќе видиш што ќе ви одговара со цената. Додека не пробаш па и не можеш да знаеш, не се погодуваат сите исто на секое бебе.

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот nutelce)
Непосредна врска до пораките: 1817
6.12.2013 9:49:41   
sandriana RR
Секако земи мало пакување од било кои пелени.
Јас појдов со Бекутан, па дома продолжив со Памперс. Тие ни беа првите пелени до 3 месеци.

(Одговор на членот nutelce)
Непосредна врска до пораките: 1818
13.12.2013 0:54:24   
Мамичка85
Jas sakam da prasam koja brojka pampers da ja zemam za bebcevo da se snabdam na vreme od 2 se pocnuva ? Ama sakam da ja zemam taa kutijata od 112 parcinja sto e da imam bar za pocetok da ne se zamaram fala odnapred na odgovor bebevo vo stomak dosega mi e 3.180 38 nedela sum user posted image

Непосредна врска до пораките: 1819
13.12.2013 9:28:45   
sandriana RR
2че е најсоодветно, но јас не би ти препорачала во старт толку големо пакување, од причина што не знаеш како и дали ќе се погодат. Дали моделот, бројчето, квалитетот ќе бидат соодветни. Секое бебче си има своја конституција и физиологија, па и не сите пелени им одговараат на сите бебиња.
Моја препорака е сепак за почеток да земеш мало пакување, па ако се покажат добри, ќе си купиш џамбо пакување.

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 1820
13.12.2013 12:59:32   
Мамичка85
Ok fala ti Sandriana imaj ubav den pozz bas ke vidam ama se mi mirisa da odam na gambo pakuvanje user posted image

Непосредна врска до пораките: 1821
18.12.2013 23:33:17   
mimi 27
Јас почнав со мало пакетче памперс, па потоа одма наредното ни беше од кан бебе, бидејки на болница такви им ставаа ни беа веќе пробани и еве 4 месеци веке тераме со нив супер ни се :)

Непосредна врска до пораките: 1822
18.12.2013 23:37:16   
Мамичка85
Mimi kazi mi so koe brojce na pampers pocna ama jas sakam odma jaubmo pakuvanje da kupam za da ne se zamaram bar dve nedeli moeto bebce na posleden pregled tezese 3.180 i doktorov mi kaza duri se porodam maksimum ke bide do 3.800 eventualno 3.900 fala ti odnapred pozz dobra nok i imaj ubav den utre user posted image

(Одговор на членот mimi 27)
Непосредна врска до пораките: 1823
19.12.2013 16:19:40   
mimi 27
ИЗВОРНА ПОРАКА: Мамичка85

Mimi kazi mi so koe brojce na pampers pocna ama jas sakam odma jaubmo pakuvanje da kupam za da ne se zamaram bar dve nedeli moeto bebce na posleden pregled tezese 3.180 i doktorov mi kaza duri se porodam maksimum ke bide do 3.800 eventualno 3.900 fala ti odnapred pozz dobra nok i imaj ubav den utre user posted image

Сега дури ја видов пораката, моето бебенце се роди мало 2600, бидејќи ми кажа кг гинекологот на последиот преглед зедов pampers new born user posted image
Бев задоволна ама потоа скоро еден месец беше нафрлана кај газето и препоните, и се вратив на can bebe додека да откријам од што е и на крај е алергична на оригиналната павловичева маст. Сега не користиме павловичева и остаав на can bebe пелени и бекутан влажни, и сум задоволна.

< Поракaта ја уредил sandriana RR -- 20.12.2013 8:54:11 >

Непосредна врска до пораките: 1824
19.12.2013 16:34:51   
princessa
i moeto bebce se rodi 3900 i slednite 3nedeli si koristevme pampers new baby edinica.Kupi si edno pakuvanje pa koga ke se rodi bebco ke si dokupis uste ako ti se dopagaat. Nie so brojkite skoro odevme. Sega sme 5 meseci i sme na pampers 4kauser posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил princessa -- 19.12.2013 16:35:38 >

(Одговор на членот mimi 27)
Непосредна врска до пораките: 1825
Страница:   <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Posle kolku vreme?
virgo

Posle kolku vreme vo brak mislite deka treba da razmisluvate za dete?

posle 6 meseci (40%)

posle 1 godina (40%)

posle 2 godini (20%)

Број на сите гласови: 10

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!