Felly RR -> RE: Настинки во бременоста (17.3.2015 14:21:11)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Azzura Felly RR, докторот ми рече слободно оперил капки, не е толку страшно. Сепак делуваат локално. Јас страдам цел живот од болни синуси, а имам и хроничен ринитис (постојано затнат нос, поради искривување) и често користам капки за нос. Не помагаат солените капки и аква марис. Со години користам капки, сега гледам да ги намалам, но со болештијава што ме закачи...Читав многу за капките за нос, нема никакви конкретни студии кои зборуваат за оштетување на плодот. Зборував и со докторите, и тие велат дека не може да не дишеме, ни треба воздух и на нас трудниците...Значи, во овој случај на настинка, стави слободно капки (можеш и детски), но ете не претерувај. Инаку, јас од вчера пијам цефалексин, зашто температурата почна да ми се качува, а имав и напади на кашлица. Од дете се немам вака разболено. Денеска ми е подобро, немам температура, и тоа е добро. Едвај чекам да ми помине и да одам да си го видам бебето на ехо...Бидете добри, и чувајте се девојки ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23 A sto pies za kaslicata? I jas si go zarabotiv gripot i fativ i bronhit piev hikoncil a za kaslicata samo sirup od islandski lishaj i toa stiktno samo od Jadran.Zamenata na mojata maticna prvo mi dade slezogal posle ovaa koga vide mi rece nikako za trudnici samo ova i navistina epten mi pomogna.Isto i inhalaciite.Mozete i so toa da probate
|
|
|
|