fetusce -> RE: ХПВ вирус (4.1.2012 20:08:12)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: snegulka1 Pravev Pap test, na rezultatot pokaza deka imam kletocni promeni sto asociraat na virusni infekcii.napraviv tipizacija, i na rezultatite pisuva : prisustvo na Human Papilloma Virus vo ispituvaniot materijal i toa mesana infekcija so visoko rizicnite tipovi HPV 16 i HPV 58. Doktorkata mi dade upat da pravam biopsija i kiretaza. Moze li da mi kaze nekoj nesto poveke okolu biopsijata i kiretazata ,kolku vreme se odviva,dali e bolno, so kakva anestezija se pravi i dali se pravat dvete edno po drugo,zosto mora i kiretaza, i kade ste pravele. Vi blagodaram snegulka ako si bremena moj sovet tie da ne pravis nikakva biopsija i kiritaza bidejki isceznuvaat za vreme na bremenost. Mene mi pomina samo od sebe samo treba mnogu vnimatelno da se pridrzuvas na ishrana vitamini pojaki, caevi jaki i jas posle poragaj ke treba da pijam mnogu vitamini za da ne mi se povtorat istite virusi sto gi imas ti. Dokolku ne si bremena ti preporacuvam da napravis i biopsija i kiritaza. Ne e mnogu strasno, ke ti stavat lokalna anestezija ke ti piknat edna sprava za da ti gi lociraat kletkite kade se naogaat i se grebat se vadat so grebenje nareceno kiritaza. Ne e strasno. Toa za 10.000 go pravi sistina tamu e privatno Nema da trae podolgo od 40 minuti. No ako si bremena vo nikoj slucaj ne ti preporacuvam takvo nesto..
|
|
|
|