Snowhite RR -> RE: Колку чини градинката? (4.3.2015 20:17:10)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: richiegirl здраво,јас имам еден проблем и сакам да ве прашам дали знаете нешто околу тие работи,јас детето го носев во градинка до ноември редовно,а во декември бесе само 3-4 дена и оттогаш ниту оди а ниту пак сум ја отпишала,не сум им рекла да ни чуваат место ниту пак сум платила за чување место,ми немаат звонето никако и незнам дали би можело да има некој проблем околу ова,страв ми е да не добијам некаква тужба или сл,бидејки една пријателка ми вели дека требало да се плака местото,а јас мислам дека нема потреба затоа што им немаме кажано...незнам што да правам ако знаете нешто писете ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Se dodeka ne go otpisete deteto oficijalno od gradinka, kje vi stigaat smetkite za plakanje. Pomalku od sto bi odelo vo gradinka, ama sepak nekoj iznos kje treba da plakjate dodeka ne odite kaj nadlezno lice i ne go otpisete. Tamu kaj sto podnesovte dokumenti za primanje vo gradinka, tamu i go otpisite. Vospituvackite nemaat nisto so ova, tie samo vodat tabela kolku denovi deteto odi i na kraj izvestajot go nosat kaj nadlezno lice za da go presmetat iznosot na plakjanjeto Taka e kaj nas vo gradinka, pretpostavuvam sekade taka bi trebalo da funkcionira. ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 Nie za mestoto plakjame 520 den.mojata kerka dva polni meseci ne odi vo gradinka no povremeno pominuvame do gradinkata da si ja zememe smetkata koja e zakacena vo hodnikot na tablata voedno i ja izvestuvame ucitelkata do koga ke sme doma.najubavo da si pojdete do gradinkata i da si gi zemete smetkite ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR Иако сме офтопик richiegirl, ќе ти одговорам овде, па некој од модераторите нека не префрли. [sm=smiley1.gif] Најдобро да појдеш до градинка и да си прашаш, најверојатно секоја градинка си го организира тоа на различен начин. Ние еве на пр. сме остуствувале од градинка (најавено) по цел месец и не сме платиле ништо. Исто моја пријателка зимскиов период не го носеше детенцето, па не плати ништо. Единствено ако било детето, па макар и еден ден, тогаш си пресметуваат тие некоја цена. Затоа ако за декември не сте платиле до сега, најверојатно за тој месец ќе треба, а за наредните, најдобро прашај. Во секој случај би требало да ги информираш - дали ќе продолжувате во градинка, или не планираш да го носиш. ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR richiegirl имате договор и штом не е прекинат месечно треба да се плаќа, сметките стигаат а тоа веќе се 2-3 неплатени сметки.Оди во градинка да си ги земеш и платиш сметките и дури тогаш можеш да прекинеш договор. Ме се мисли на место,тулу и цел месец кога не оди детето се плаќа основица 520денари,
|
|
|
|