srcence_25 -> RE: Породилно отсуство (8.2.2010 0:27:50)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: pacuvce ИЗВОРНА ПОРАКА: srcence_25 gledam deka nekoi majki koi bile osigurani na povisoka stapka deka potoa zemaat 32000 denari! Znam deka fondot treba 100% da gi prekriva troskovite od porodilno! Ова е точно...Постои одредена сума до која се исплаќа породилното т.е ако земаш плата поголема од таа сума,не ти ја исплаќаат целата сума...Тоа е така затоа што пред неколку години имало случаеви,каде што некои правеле малверзации во врска со пресметките за плата и кога од социјално им влегле во траг,донеле одлука дека ќе се исплаќа породилно до одредена сума...Знам дека додека јас бев трудна,истовремено со мене беше трудна и една пријателка која работи во банка и зема голема плата,беше страшно разочарана,затоа што и кажале дека нема шанси кога ќе биде на породилно да ги зема истите пари... pa zatoa prasuvam nekoj sto znae da mi kaze.....zosto ako ne se plaka cela suma onda da si se osiguram na poniska stapka i ke mi doaga prosecna plata....zosto ako se osiguram na pogolema suma a ne mi doaga tolku onda dzabe ke plakam posto mene mi e bitno porodilnoto da go iskoristam zaradi pari a ne zaradi nesto drugo....no ako treba da sipadne za ovie 6 meseci jas da platam poveke odkolku sto ke treba da zemam za tie 9 onda ne mi se isplaka, ke se osiguram na najniska i gotovo!!! e stvarno sum zbuneta sega!!!
|
|
|
|