talisman -> RE: Породилно отсуство (10.1.2010 16:49:52)
|
Moze li nekoj da mi kaze kako odi postapkata so patoloshko porodilno otsustvo ??? Na druga tema vekje pishav deka nemav problemi vo prvite meseci od bremenosta shto se odnesuva do loshenje, hrana, miris i sl. problemi so koi se soocuvaat trudnicite. No bash poradi toa mi se sluci da se prenatrupam so obvrski na rabota i nadvor od nea, zaradi shto i prokrvaviv shto za mene bese vistinski shok bidejkji se cuvstuvav navistina dobro. Piev terapija i doktorkata mi preporaca patoloshko boleduvanje, no jas ne sakav i ja zamoliv da go odlozime toa vo slucaj nedaj Boze pak da ne se sluci nesto. Mozebi premnogu rizicno za nekoi i nerazbirliva odluka, no jas znaev deka ako miruvam kje me fati uzasen strav kako vo tie 2 nedeli koga morav da sedam doma. Sega pak treba da odam na kontrola i bidejkji stanuvam se " poteshka" a rabotata mi e prilicno stresna i moram da sum vo dvizenje, nishto cudno pak da mi predlozi patoloshko boleduvanje. Zatoa me interesira kako odi toa, treba li prvo da zemam 2 nedeli obicno boleduvanje, pa potoa da odam na komisija ili moze direktno da me prati pred komisija ???
|
|
|
|