Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 19.11.2010 23:14:58
sandravlae
Korpici
400gr eurokrem i 100 gr cokolado se topat na parea i se polnat korpici sredni i odozgora se stava po eden lesnik i vo frizider da se stvrdnat ,mnogu se vkusni lapni goltni
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 20.11.2010 0:25:35
nadica
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandravlae
Korpici
400gr eurokrem i 100 gr cokolado se topat na parea i se polnat korpici sredni i odozgora se stava po eden lesnik i vo frizider da se stvrdnat ,mnogu se vkusni lapni goltni
и јас ги правам ама за внатре им сецкам и ореви мн се вкусни
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 20.11.2010 11:05:19
Twins
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandravlae
Korpici
и јас ги правам ама за внатре им сецкам и ореви мн се вкусни
e jas im seckam i orevi i bademi lesnici a od gore po zelba dekoriram
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 20.11.2010 16:05:45
Snowhite RR
Твинс фала ти, си се изнамачила, ќе одберам некои од овие ќе направам па ќе ти пишам како испаднале, само едни ќе направам, зошто за Велигден се отепав од правење и сите ми останаа и еве уште имам од нив, па не сакам пак да ми се повтори истото
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 20.11.2010 19:27:30
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања
Јас сега овој колач ќе го правам, ми се допаѓа а и како доручек може да помине
Колач со афион Потербно: За тесто: 4 чаши брашно, 2 чаши млеко, 2 чаши шеќер, 2 чаши масло за јадење, 100 г афион во зрно, 1 кесичка Ванила, 1 кесичка пециво Постапка: сето добро да се измеша, се истура во подмачкан и побрашнет правоаголен сад и се пече во загреана рерна на 200 степени, 30-40 мин.Оладениот колач се декорира со чоколаден прелив или шеќер во прав.
go napraviv i jas preeska uf sto vredna sum bila
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 20.11.2010 19:29:14
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cacko
Eve vi recepta od edno brzo i mnogu vkusno kolace: 1 jajce 100g mleko 100g zejtin 200g griz 200g seker 1 pecivo 5-7 rendani jabolka 200g orasi meleni 100g rendano cokolado po vkus suvo grozje,suvi smokvi.... se pece vo namackano tavce na 200 okolu 25-30min(se proveruva so cackalica) ja obicno pravam dupla doza i go pecam vo pleh od rerna idealna visina e kolaceto
eeee,od pusta zelba za blago ke pocnam i recepti da vi pisuvam
i ovoj go napraviv ama ne mi ispadna kako sto treba..mnogu jabolka e ili pak do mene e
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 20.11.2010 20:37:06
Snowhite RR
Мама што си сторила ти? Гости да не чекаш? Дај прати нешто и така имаш направено, да ме поштедиш мене од правење Ќе пукнам од правење утре и благо и солено, и ориз плус за забчето треба да варам, не стасав неделава, не дека немав време да направам, туку немав време да викнам гости на ориз или да однесам, не знам веќе како е адет. Па за утре се договоривме, свеки ќе прави кравајче, јас благ ориз Не мислев кај медените срца, туку кај другите скоро секаде пишува ванила, ама најверојатно мисли на ванилин шеќер
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 20.11.2010 22:48:51
lukas
brz cokoladen keks...(go obozavam)
2-solji seker 2-solji brasno 2-lajcinja-kakao pecivo 2 solji jogurt pola solja maslo seto ova se mesa i se stava da se peci vo tava br.28-30
glazura:pola margarin,od kako ke se stopi se stava eden filgan mleko, 6-7 lajci seker,150gr.cokolado za gotvenje,da se istopi,i da se poturi keksot otkako ke se izladi...probajte mnogu e ubav...pozzz
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 20.11.2010 23:22:10
Twins
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26 topcinja rum od twins 20 kom.mi izlegoa
izleguvaat poveke ama treba tie vnatresite topcenca da gi napravs malecki najmnogu kolku lesnik golemina, ako si gi napravila pogolemi pomalku izleguvaat.