Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Анет, мене ми кажа дека Вигантол одат по една капка, а Пливит по две капки. Мислам многу е 4. Јас во лажица млеко му ставам две-3 капки 9тоа кога ми претекне) од Пливит и толку.
Ние од почеток (сега 4 месеци) сме со Пливит Д3 и сега го потроѓивме.На контроли се во ред,а сега читам дали на Пливит или Вигантол се менувале на 1 месец и чување во фрижидер што неразбрав? Може некој да ми каже што е точно
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Меланија, не е битно да се менуваат на 1 месец но да не бидат изложени на директно светло(затоа се во темно шише) или топлина. Зимно време може да даваш иВигантол по 2 капки бидејќи е маслен раствор на вит.д со појака концентрација од пливит д или ад капките.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
И ние сме од почеток на Пливит Д3 по 2 капки, а во врска со тоа колку време да се користат по отварање, педијатарот ми рече дека доколку се на темно и ладно место како што пишува во упатството, можи да се користат до крај. Јас си ги користам
Jas i na dvajcata im davam vigantol po dve kapki vo lazica so tecnost.Na pogolemiot mu gi prekinuvav letoto i koga zastude povtorno pocnav da mu davam. Edno vreme im davav i AD3 ama posle maticnata ni rece da im davam i na dvajcata vigantol i ete sega si pieme takvi.Inaku mislam deka ne traat samo eden mesec mene maticnata mi rece deka traat 4 meseci sekako pod uslov da se cuvaat na temno.
Ние најверојатно ќе се вратиме на Вигантол капките. Купивме сируп Пиковит IQ првиот ден не знаеше што е, го голтна ама се побуни, а веќе следниот ден не сакаше никако да голтне и на крај поврати. Немам намера ја терам со сила да пие, а знам дека исто ќе биде и со перли и било што друго, се тоа мириса на риба. Ќе си пиеме вигантол, на тоа барем сама отвараше уста и чекаше. Само не знам по колку капки би требало да и давам?
Ние најверојатно ќе се вратиме на Вигантол капките. Купивме сируп Пиковит IQ првиот ден не знаеше што е, го голтна ама се побуни, а веќе следниот ден не сакаше никако да голтне и на крај поврати. Немам намера ја терам со сила да пие, а знам дека исто ќе биде и со перли и било што друго, се тоа мириса на риба. Ќе си пиеме вигантол, на тоа барем сама отвараше уста и чекаше. Само не знам по колку капки би требало да и давам?
Еленак бројот на капки го одредува ортопедот,или евентуално матичниот педијатар.Ние имаме 18м.И му давам 3 капки Д3
Д3 можеш да даваш во било кој ден од денот, нека биде заедно со оброкот на пример пред да го дадеш оброкот, капнуваш директно во уста или во лажичка во која има млеко или храна. Со храната полесно се ресорбира.
Пливит д3 се давале 20 дена одкако ќе се отворат па после нови... а јас еве до денес ... се надевам не штетат... аптекарката ми кажа дека се користеле само 20 дена паковање... се надевам не направив некоја голема глупост......
Dilina, не е ништо страшно, не се секирај. Не е битно да се менуваат толку често, битно е да се чуваат соодветно - на темно и ладно. Јас никогаш не фрлив полно шишенце, а и многу РРајки ќе го потврдат ова од свое искуство - што по консултација со педијатар, што со фармацевти.
a Vigantolot kolku vreme smeat da sedat otvoreni?zaso bas denes bevme na pedijatar i ni dade 2 recepti za Vigantol da pieme 1x2kapki za cel mesec...toa znaci deka 2 nedeli smeat otvoreni da stojat ili nema vrska?
Sonc90, исто важи и за Вигантол - доколку се чуваат соодветно, ќе си ги користите до крај, дур не ги потрошите. Зошто ви дале Вигантол? Обично тој се дава во зимските месеци, бидејки е маслен раствор и се избегнува од пролет до есен (поради повисоките температури е потежок за мешето и може да предизвика дијареа).
uste od bolnica ni ja dadoa taa opcija ili d3 ili vigantol pa jas odbrav vigantol,a inaku nie sme daleku od dijarea,mojava ne kaka po 4-5 dena...kako i da e skoro zavrsi letoto pa veke ne e ni bitno...fala sandriana za brziot odgovor!
vo fioka kaj sto mi stoi domasnata apteka...na niv pisuva deka treba da se cuvaat vo temno i suvo mesto na temperatura do 25 stepeni taka da bi trebalo da nemaat gajle u fioka...
Јас пливитот Д3 го чував со лекови а после читнав за во фрижидер.Ете живи здрави и потоа.Следните а и сега А+Д3 воден раствор ги чувам во фрижидер до трошење.Што е исправно и за кои што важи сеуште нејасно.На година уште малку била отворена така што во ред веројатно е
Ние користевме Пливит Д3, и ги чувавме во фрижидер, а ги користевме додека не се потрошат. И јас баш овде на форумот прочитав дека се менувале на 3 недели, и се консултиравме и со матичната која ни кажа дека може да се користат и подолго, всушност и во упатството за користење мислам дека не пишуваше ништо такво.