Calypso -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (21.1.2012 14:48:59)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77 Vigantol по 3 капки, по препорака на ортопед, а и матичниот педијатар се сложи. И нешто ми спомнаа дека бебе родено во лето прекинува со примање капки во лето, а бебе родено во зима ги прекинува следната зима [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Моето е родено среде најжешко лето и што значи тоа, дека кога ќе има 1 година (здравје Боже) во лето, тогаш ќе престанеме со земање? Слушнал некој нешто слично? Ne znam za toa SkCura, ama najnovo sto mi kaza pedijatarot e deka D3 kapkite sega trebalo da se davaat bez prekin do kaj 2 ili 2 i pol godini. Znam deka porano se davase bez prekin do godina, bez ogled na toa koga e deteto rodeno, a sega po novo do 2 godini. Barem taka mi kazaa. Po staroto pravilo ova leto 2012 ke trebase da gi prekineme D3 kapkite, a po novovo nema da gi prekinuvame. Jas sepak uste ednas ke si prasam, za sigurno. Inaku, jas mu davam na maliot po 5 kapki Plivit D3, taka mi preporaca ortoped, a i pedijatar. Uste od tret ili cetvrti mesec pocnav po 5 kapki da mu davam, i dosega taka terame.
|
|
|
|