|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
4.8.2010 22:25:59   
iki82
anana271 ti blagodaram sto ja spodeli so nas ovaa ubava vest. I jas kako teona imam pcos, kaj mene ima razlika vo lh i fsh i prolaktinot mi bese malku pokacen ama go srediv so bromergon, sega mi e vo granici.No seuste ne dobivam redovno menstruacija. Primav dva pati klomifen, prviot pat imav ovulacija, a vtoriot pat zaedno so pregnil inekcija za inseminacija i ne mi pukna folikulot i mi se napravi cista. Te molam ako mozes pisi ni go poopsirno tvoeto iskustvo so pcos i procesot na zabremenuvanje. Ako ne sakas javno , barem pisi mi na mene i na teona vo privatna poraka, zosto se borime so istiot problem.

(Одговор на членот anana271)
Непосредна врска до пораките: 226
9.8.2010 22:18:27   
Палешка РР
Погледнете го видеото кое многу убаво ја објаснува постапката на Интраутерината инсеминација КЛИК

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 227
31.8.2010 21:10:21   
suzeto
neznam kade da go postavam premestetego ako ima vakva tema
dali na nekoj fondot mu gi vratil parite od merional pri inseminacija
mene me odbija imam rok za zalba
jas mislam deka stom se na pozitivna lista treba da mu se vratat na sekogo bez razlika dali se pravelo ivf ili inseminacija

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 228
4.9.2010 20:22:04   
suzeto
me odbija bideki ne sum imala predhodno baranje do fondot,ama zakonot togas ne bese taka i jas prasav vo vondot pred da gi kupam sto treba za da mi gi vratat parite,tie ne mi spomnaja deka treba da se podnese baranje do skopje...podnesov zalba pa ce vidime sto ce se sluci,barajne treba za ivf a ne i za lekarstvata,a ako me odbijat ce podnesam i tuzba taka mi rekoja kaj sto ja pravev zalbata pa ke vidime....

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 229
13.9.2010 22:28:04   
pinokio2010
Devojki vo sreda odam na inseminacija, pa kako Gospod nikoj. Denes doktorot vide dva folikula i na edniot i na dr. jajnik, so ista velicina, pa veli daj Boze barem od edniot nesto da bide. Isto mi kaza deka od 5 inseminacii sto gi imal vo avgust, 4 bile uspesni, pa mi vlea malku nadez. Inaku mene ova ke mi bide 4 inseminacija, posledna pred IVF, pa se nadevam i plodorodna. Drzete mi sreka da uspee, pozz

Непосредна врска до пораките: 230
13.9.2010 23:18:56   
iki82
Pinokio kade ke pravis inseminacija? Koj e problemot kaj vas? Jas sega sakam pak da pravam vtora inseminacija, samo moram prvo kanali da proveram.

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 231
13.9.2010 23:21:32   
denicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: pinokio2010

Devojki vo sreda odam na inseminacija, pa kako Gospod nikoj. Denes doktorot vide dva folikula i na edniot i na dr. jajnik, so ista velicina, pa veli daj Boze barem od edniot nesto da bide. Isto mi kaza deka od 5 inseminacii sto gi imal vo avgust, 4 bile uspesni, pa mi vlea malku nadez. Inaku mene ova ke mi bide 4 inseminacija, posledna pred IVF, pa se nadevam i plodorodna. Drzete mi sreka da uspee, pozz

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bless and you will be blessed!

Непосредна врска до пораките: 232
13.9.2010 23:43:15   
suzeto
srekno pinokio

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 233
14.9.2010 0:09:03   
Bogdancanka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pinokio mila ti ja prajkam seta moja sreka daj boze so ova inseminacija da se izraduvas ti i da ne izraduvas site nas na rr...ajde mila srekno!!!

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 234
14.9.2010 8:54:29   
babyhope
pinokio СО СРЕЌА!!!! Само позитивна мисла и добро расположение- без стрес... Ти посакувам успешен обид овој пат. А каде се прават инсеменациите? Зашто не можев да најдам каде се изведува постапката, во Државна, приватниве болници или во обична гинеколошка ординација?

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 235
14.9.2010 16:36:40   
pinokio2010
Devojki fala vi mnogu na site za podrskatauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Inseminaciite jas gi napraviv site vo Sv.Lazar, vo prirodni ciklusi , bidejki imam dobri folikuli i endometrium. Inaku nasata dijagnoza e idiopatska neplodnost. Za bebe se obiduvame skoro tri godini, no za sega se uste nisto. Edno vreme imav polip ama vednas stom mi go otkrija mi go izvadija i sega matkata mi  e dobra. I pijam i Dostinex za PRL redovno i go odrzuvam na dolna granica. Kaj MM e se super, normozoospermija. Moi dragi RR, vie ste super prijatelki koi navistina me razbiraat i znaat vo sekoj moment sto treba da kazat da me utesat. Vi blagodaram mnogu uste ednas.

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 236
16.9.2010 0:47:00   
suzeto
za toa sme tuka
sreknouser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 237
21.9.2010 20:20:33   
minerva
Pinokio ти држам среќа за успех овојпат. Само напред, опуштено и смирено. user posted image

Можеби некој ќе го интересира, па да споделам инфо. На ГАК прават инсеминации и според ценовникот што го видов е 3.000 ден., ама тоа за пациенти што не се осигурани.

А знае ли некој можеби дали инсеминациите се покриени од фондот, односно дали може со упат и картонче и плус партиципација (се разбира)?

Непосредна врска до пораките: 238
22.9.2010 0:11:40   
suzeto
mislam deka ne ............mislam deka procitav vo pravilata od fondot deka za inseminacija nema povratok na sredstvata
eve jas cekam odgovor od zalbata imav podadeno i za inseminacija dokumenti fiskalni i tn najmnogu mi bese za lekovite,od socijalno mi rekoja da gi podadam dok.od inseminacija da gi pustime i niv zaedno so dokumentite od lekarstvata i me odbija bideki ne sum imala predhodno baranje do fondot....no togas ne bese zakonot takov

(Одговор на членот minerva)
Непосредна врска до пораките: 239
29.9.2010 16:09:20   
pinokio2010
Utrovo pravev test, 14 den posle inseminacija i bese negativen. Na drugite devojki im posakuvam poveke sreka. user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 240
29.9.2010 21:35:17   
biljana16
Pinokio nemoj da se razocaruvas prodolzi so obidite i eden den ke ne izraduvas. Znam kako ti e no nemoj da se otkazuvas samo pozitivna energija i se ke bide.

Непосредна врска до пораките: 241
30.9.2010 15:09:21   
cece81
pinokio 2010 , bidi silna , nese razocaruvaj ke bide mora da bide za kolku vreme mozes poftorno da pravis inseminacija ?. Nemoj da ja trosis energijata na neuspesnata insem. cuvajse i razmisluvaj pozitivno za nova uspesna inseminacija  . Pozdrav !

(Одговор на членот biljana16)
Непосредна врска до пораките: 242
30.9.2010 17:53:47   
pinokio2010
Blagodaram devojki na podrskata,nomislam deka ova bese posledna inseminacija, za ponatamu doc.mi predlaga IVF, pa ke vidime.
pozz i vi posakuvam mnogu sreka.

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 243
30.9.2010 18:35:53   
babyhope
Тогаш нема место за песимизам pinokio. ИНВ е нова надеж за УСПЕХ и конечно уште со првото инв да си ги видиш посакуваните user posted image user posted image . Само храбро мила, и целата енергија зачувај си ја за првото инвитро и user posted image или пак и user posted image user posted image .
Поздрав

Непосредна врска до пораките: 244
30.9.2010 20:54:54   
petra27
Jas zabremeniv od inseminacija...ja pravev vo Sistina na 16 fevruari , mi ja pravese D-r.Lazarevski....bev stimulirana so klomifen pa inekcii fostimoni......posle inseminacija narednite 5 dena imavme odnosi po nekolku pati na den(taka ni rece doktorot)i sekako odmaranje narednite dve nedeli.....jas bukvalno gi prelezav,stanuvav samo za do wc i na 14iot den otidov vo Sistina i testot ispadna slabo pozitiven.....za dva dena uste eden koj veke bese POZITIVEN.....veke za nekoja nedela go ocekuvame bebceto....
Vi posakuvam uspeh na site,bidete pozitivni bidejki toa nosi do uspeh...jas veruvav vo sebe,vo doktorot i sekako vo Bog deka posle 3 godini i jas ke imam bebe.....

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 245
30.9.2010 22:06:14   
minerva
Pinokio, te guskam i ti prakjam pozitivna energija. Sto bilo pominalo, gledaj napred so nasmevka. Na patot pred tebe te ceka tvoeto user posted image , a ne vo minatoto kade sme bile neuspesni.

Inaku, i jas imav neuspesna inseminacija vo Sv. Lazar. Dosega imam napraveno edna i ne mislam da prodolzam so bilo sto ponatamu dodeka ne vidam kade mi e problemot. Sega sum vo faza na ispituvanja, a vo megjuvreme ke se obiduvame spontano.

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 246
30.9.2010 22:54:27   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Jas zabremeniv od inseminacija...ja pravev vo Sistina na 16 fevruari , mi ja pravese D-r.Lazarevski....bev stimulirana so klomifen pa inekcii fostimoni......posle inseminacija narednite 5 dena imavme odnosi po nekolku pati na den(taka ni rece doktorot)i sekako odmaranje narednite dve nedeli.....jas bukvalno gi prelezav,stanuvav samo za do wc i na 14iot den otidov vo Sistina i testot ispadna slabo pozitiven.....za dva dena uste eden koj veke bese POZITIVEN.....veke za nekoja nedela go ocekuvame bebceto....
Vi posakuvam uspeh na site,bidete pozitivni bidejki toa nosi do uspeh...jas veruvav vo sebe,vo doktorot i sekako vo Bog deka posle 3 godini i jas ke imam bebe.....

A dali ti imase problem nekakov so ovulacija? Prasuvam bidejki mene nikogas ne mi davaa nikakvi lekovi, site inseminacii vo priroden ciklus gi pravev, samo posle toa Utrogestan na dva pati mi dadoa i tolkuuser posted image

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 247
30.9.2010 22:58:39   
iki82
pinokio2010 mojata koleska zabremeni so inseminacija vo priroden ciklus isto kako ti na 37 god zosto si imala sama ovulacija.ne znam sto bese nejziniot problem.  sigurno e podobro vo priroden ciklus nego li da se trues so hormoni, ne znam doktortive znaat najdobro valjda ama znam deka ima zeni so dobra ovulacija sto im davaat hormoni cisto da se zgolemi brojot na jajce kletkite i da imaat pogolemi sansi.

Непосредна врска до пораките: 248
15.10.2010 22:21:25   
velikadepolovska
ZDRAVO JAS SUM NOVA NA OVOJ FORUM I SAKAM DA PRASAM DALI NEKOJ ZNAE KOLKU CINI INSEMINACIJATA SO SINO KARTONCE VO GAK POSTO VO PONEDELNIK PRVPAT KE ODAM NA INSEMINACIJA

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 249
15.10.2010 23:23:39   
babyhope
Добре дојде velika!!! Се надевам дека убаво ќе се дружиме и наскоро после твојата инсеменација ќе не израдуваш со user posted image user posted image .
Јас треба да ја правам првата инсеменација наскоро, но прво морам да правам ХСГ. Мојот матичен гинек. ми рече дека инсеменацијата чини 4000 ден. но не ми кажа каде точно. Од другите РР на форумот имам впечаток дека сите го правеле на приватно и дека Фондот не ги покривал средствата. Не знам каков е твојот случај. Тебе твојот матичен гин. те упати на ГАК или?
Како и да е мила уживај со нас и пиши ни утре како ќе поминеш, каква е процедурата и колку земаат таму.
Поздрав

(Одговор на членот velikadepolovska)
Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?