|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
15.10.2010 23:30:37   
velikadepolovska
KADE KE JA PRAVIS TI BABYHOPE INSEMINACIJATA  INACE DA MOJOT MATICEEN GIN MI DADE UPAT ZA GAK BIDEJKI JAS TAMU MINATATA GODINA PRAVEV LAPAROSKOPIJA I HISTERO SKOPIJA I IMAV I MNOGU  VISOK PRL  NO SEGA E VO GRANICI NA NORMALA

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 251
15.10.2010 23:36:33   
velikadepolovska
NEZNAM I JAS KOLKU ZEMAAT TAMU AMA KAKO STO VIDOV TUKA NA FORUMOT  E OKOLU 3000 ILJADI DENARI NA PRIVATNO A SO KARONCE NEZNAM KOLKU E INAKU KAJ MENE PROBLEMOT E STO IMAM  ATHEZI I OD SLEPOTO CREVO  I HYPOTIREOZA TOEST VISOK TIROKSIN I VISOK PROLACTIN AMA SEGA BLAGODARENIE NA NA LEKOVITE SO GI PIEV I GI PIJAM SE E VO GRANICI NA NORMALA A KAJ TEBE KAKOV E PROBLEMOT 

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 252
16.10.2010 0:38:09   
velikadepolovska
DALI NEKOJ ZNAE KOLKO KOSTA INSEMINACIJATA SO KARTONCE VO GAK

Непосредна врска до пораките: 253
16.10.2010 0:42:13   
iki82
velika citam deka si pravela laporoskopija..kako ja pomina procedurata, dali bese bolno i sl? i da te prasam sto se toa adhezii, izvadeno ti e slepoto crevo ili? zosto i mene jajcevodot od desnata strana mi e polu prooden, ama ne sum vadela slepo crevo, pa si vikam da ne ima toa vrska nesto.

(Одговор на членот velikadepolovska)
Непосредна врска до пораките: 254
16.10.2010 0:58:04   
velikadepolovska
 NA MENE SLEPOTO CREVO MI BESE ISPUKANO I MORAA DA ME PRAVAT OPERACIJA  AMA KOO ME PRAVELE OPERACIJA MIGO ZASILE I DESNIOT JAJNIK PA ZATOA MORAV DA ODAM NA LAPAROSKOPIJA DA ME ODLEPAT  INACE LAPAROSKOPIJATA NEE VOOPSTO BOLNA  TOEST NE MNOGU RIZICNA SAMO DODEKA NE TI GI IZVADAT KONCITE TREBA DA LEZIS DA ODMARAS

Непосредна врска до пораките: 255
16.10.2010 2:16:34   
velikadepolovska
DALI NEKOJA OD VAS IMA PRAVENO INSEMINACIJA VO GAK

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 256
16.10.2010 10:23:07   
velikadepolovska
inaku jas ne sum od skopje jas  ne sum od skopje jas sum od strumica da bev od skopje ke odev ke prasav tamu kolku pari e inseminacijata koo se javiv na telefonot taa sestrata vooopsto ne mi kaza  nisto  mi vika samo kooo ke dojdes vo ponedelnik ke ti kazat

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 257
16.10.2010 22:44:59   
babyhope
velika мила, како што погоре имав напишано, мислам дека никој нема одговор на тоа колку кошта инсеменацијата во ГАК затоа што сите ја правеле на др. место. Единствено што имам најдено баш на формумов е дека од Фондот не ги враќале средствата што значи дека многу е голема веројатноста целата процедура да не е вклучена во пакетот на здравствени услуги што ги покрива Фондот па тоа значи дека и ГАК ги изведува приватно. Но тоа е моја претпоставка. Сепак јави се повторно таму и биди упорна да ти кажат дали треба да платиш на приватно или може и со плав картон.
Поздрав

Непосредна врска до пораките: 258
16.10.2010 23:03:04   
velikadepolovska
se javiv i mi kazaa deka so kartonce cini okolu 1500 den
ama ne sum sigurna bidejki se javiv na edna prijatelka i ona mi go rece toa oti nee sigurna

Непосредна врска до пораките: 259
17.10.2010 22:52:17   
velikadepolovska
dali nekoja od vas znae lek za visok fsh  i za donacija na jajcekletki

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 260
17.10.2010 23:09:18   
dafne1
vo drzavna bolnica17oo denari na fond a vo remedika 4000 denari

Непосредна врска до пораките: 261
18.10.2010 1:42:39   
velikadepolovska
dafne ti blagodaram mnogu na odgovorot 

Непосредна врска до пораките: 262
18.10.2010 23:39:04   
cleo
Dragi moi prijatelki, ovde na forumov imav procitano, ama ne se sekav am koja od vas bese. Znaci pisuvase za terapijata pred inseminacija, prvo samo Klomifen, pa potoa Klomifen + Fostimon, i uspesno bilo i se zavrsilo so bremenost. Ke moze da se javi taa Ringerajka ili nekoja druga koja ja primala ovaa kombinacija pred inseminacija, ve molam. Sakam potocno da prasam dali prvo se pie cela doza Klomifen, pa potoa ako ima potreba se dodava Fostimon, ili se davaat paralelno??? Ajde milicki ve molam za pomos. Bi sakala da znam. Blagodaram odnapred!

Непосредна врска до пораките: 263
18.10.2010 23:59:30   
vezilka RR
Прво се пие кломифен. Потоа се следат фоликулите и ако не се пораснати колку што треба, или еден е пораснат а другите не, се дава Фостимон за да се зголамт шансите за нивно прскање, односно за настапување на овулацијата. Терапијата може да се засили и со Прегнил, или некои слични инекции кои го осигуруваат прскањето на фоликулот. Значи Фостимонот е за стимулација на растењето на фоликулите. се надевам дека ти помогнав user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 264
19.10.2010 12:50:18   
ilijana123
Dobro zenski me interesira dali voopsto nekoj imal uspesna inseminacija , ve molam ohrabreteme !!!! inaku iamam 23 godini i se obiduvame samo godina dena a veke doktorkata vo sistina ni predlozi inseminacija. Prolaktinot mi e pokacen gorna granica e 670 a jas imam okolu 960 i pijam dostineks doktorkata mi rece deka e mozno i dodeka gi pijam mozam da ostanam trudna i posle nova godina mi kaza da se obideme ako ne se zafati do togas so inseminacija . Ve molamspodelete so mene nekoi iskustva

Непосредна врска до пораките: 265
19.10.2010 13:10:31   
Bogdancanka
dobredojde mila ti posakuvam prijatna druzbauser posted image user posted image user posted image ajde mila se nadevam dodeka ja pies terapijata ke si gi vidis user posted image crtki...pozzz mila
sigurno nasite rr koj imaat praveno inseminacija ke ti gi spodelat iskustvata

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот ilijana123)
Непосредна врска до пораките: 266
19.10.2010 13:30:35   
lukas
ИЗВОРНА ПОРАКА: ilijana123

Dobro zenski me interesira dali voopsto nekoj imal uspesna inseminacija , ve molam ohrabreteme !!!!

da jatrva mi so vtorata inseminacija ostana trudna,pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 267
19.10.2010 18:18:01   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka

Прво се пие кломифен. Потоа се следат фоликулите и ако не се пораснати колку што треба, или еден е пораснат а другите не, се дава Фостимон за да се зголамт шансите за нивно прскање, односно за настапување на овулацијата. Терапијата може да се засили и со Прегнил, или некои слични инекции кои го осигуруваат прскањето на фоликулот. Значи Фостимонот е за стимулација на растењето на фоликулите. се надевам дека ти помогнав user posted image

Vezilka ti blagodaram, mi pomogna so odgovorot. Ja znam ulogata na Fostimon zasto za vreme na ivf postapkata gi primav. Ti imas praveno inseminacija, uspesna, neli? Kazi ni go receptot mila, pa i nie da se izraduvame so user posted image . Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 268
19.10.2010 18:28:57   
cleo
ИЗВОРНА ПОРАКА: ilijana123

Dobro zenski me interesira dali voopsto nekoj imal uspesna inseminacija , ve molam ohrabreteme !!!! inaku iamam 23 godini i se obiduvame samo godina dena a veke doktorkata vo sistina ni predlozi inseminacija. Prolaktinot mi e pokacen gorna granica e 670 a jas imam okolu 960 i pijam dostineks doktorkata mi rece deka e mozno i dodeka gi pijam mozam da ostanam trudna i posle nova godina mi kaza da se obideme ako ne se zafati do togas so inseminacija . Ve molamspodelete so mene nekoi iskustva

Liljana, jas imam edno neuspesno ivf i sakam sega da probam so inseminacija. Ama nekako i jas si go postavuvam prasanjeto kolku e sansata za uspeh so inseminacija, dali na nekoj mu uspealo? Mislam deka e mala, no sepak vredi da se proba. Na forumov ima nekolku primeri, pa tie neka ti go kazat svoeto iskustvo. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 269
19.10.2010 23:56:13   
suzeto
ima uspesni inseminacii, za nekolku jas imam procitano
kaj mene ne bese uspesno za zal,no ne e isto kaj sekogo
srekno na ste

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 270
20.10.2010 9:46:03   
velikadepolovska
zdr jas vcera i zavcera pravev dve inseminacii po red prvo primav klomifen pa potoa pregnil i o d denes ke treba da pijam primalut nor i posle deset dena treba da vadam beta hcg

Непосредна врска до пораките: 271
20.10.2010 9:50:02   
velikadepolovska
zdr jas prvo piev klomifen pa  odev na eho za folikulite da vidat kolkavi se pa potoa primiv  pregnil pa vcera i zavcera mi pravea dve inseminacii po red i od denes  treba da pocnam da pijam primalut nor

Непосредна врска до пораките: 272
20.10.2010 9:51:29   
velikadepolovska
inace vo drzavna bolnica gi pravev inseminaciite i so sino karonce plativ 1700 denari 

Непосредна врска до пораките: 273
20.10.2010 22:33:43   
velikadepolovska
cleo i jas imav visok prolactin  i za nego piev bromergon i dostinex  i sega vo septemvri bev na pregled vo endokrinologija klinika za hormoni i taa doktorkata mi rece oti dostinex ne bile ispitani vrz bremeni zeni i najdobro bilo dodeka gi pijam niv da ne probuvam  da ostanuvam bremena inace endokrinolozite se specijalisti za hormoni a ne ginekolozite

Непосредна врска до пораките: 274
20.10.2010 22:53:03   
pinokio2010
ИЗВОРНА ПОРАКА: velikadepolovska

cleo i jas imav visok prolactin  i za nego piev bromergon i dostinex  i sega vo septemvri bev na pregled vo endokrinologija klinika za hormoni i taa doktorkata mi rece oti dostinex ne bile ispitani vrz bremeni zeni i najdobro bilo dodeka gi pijam niv da ne probuvam  da ostanuvam bremena inace endokrinolozite se specijalisti za hormoni a ne ginekolozite

A mene bas denes mi potvrdi gin.deka moram da pijam Dostinex dodeka ne zabremenam, za da ne mi se pokaci pak PRL i da mi predizvika problemi so ovulacija i implantacijauser posted image user posted image user posted image  Ajde sega bidi pameten...
Inaku probav i gi prekinav 6 meseci , rekov aj mozebi tie sprecuvaat da ostanam bremena ama pak nisto, samo mi se kaci PRL od 200 na 1311 i pak mi gi dadoja i toa vo dupla doza! Sega mi se spusti pak na 192 (gorna granica 496) i mi rekoja sega e super i da prodolzam..sto mislite vie?user posted image

Непосредна врска до пораките: 275
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?