|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
26.12.2011 22:04:18   
bella80
Pojma nemam zas ti rekol da lezis,on licno mi rece deka misli deka lezenjeto nema vrska so rezultatot,cisto go preporacuva samo za psihicki da bideme posmireni...Ne se zamaraj ic ,sto e tvoe ke si dojde!!!!!

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1226
26.12.2011 22:05:59   
milasteve
bella a ti bese li na inseminacija?kaj nego li?

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1227
26.12.2011 22:18:09   
milasteve
mili moi vaka vo sabotata na 24 imav inseminacija a od nedelata mi kaza dr da pocnam so vaginaletite,neznam do koga da gi koristam,aj nekoja so iskustvo da mi kaze

Непосредна врска до пораките: 1228
26.12.2011 22:20:06   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

Ne sum bila na inseminacija,sega narednata nedela ke pocnam invitro kaj nego...Nie konkretno za invitoto go praevme toj muabet,ama isto e i za inseminacija...Poentata e deka nisto od nadvor,osven pregolem stres ne moze da vlijae na rezultatot.
Ama ti odmaraj si...

Непосредна врска до пораките: 1229
26.12.2011 22:22:31   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

Ne sum bila na inseminacija,sega narednata nedela ke pocnam invitro kaj nego...Nie konkretno za invitoto go praevme toj muabet,ama isto e i za inseminacija...Poentata e deka nisto od nadvor,osven pregolem stres ne moze da vlijae na rezultatot.
Ama ti odmaraj si...
mila uste koga zavrsi so inseminacijata imav mnogu bolki lezev pola sat i vika daj da te vidam na exo ,rece se e super,vikam normalno li e ovie bolki rece da no mnogu me boli edvaj odam u wc

Непосредна врска до пораките: 1230
26.12.2011 22:27:49   
bella80
Milasteve da ne se ustrucavas,i utre da si se javis i da prasas,javi mu se kaj 6/7h navecer togas e posloboden i ke ti kaze i za vaginaletite i za bolkite.Sigurno se normalni bolki ama drugo e koj ke slusnes od nego,ke bides posmirena.Te user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1231
26.12.2011 23:02:39   
Melanija RR
milasteve јас од 16 ден циклус односно два дена по инсеминацијата почнав со вагиналетите утогестан 2 кутии точно 15 дена.Предходно ти доаѓа тест да правиш но пак си ги ставаш.А за болките прашај си најдобро.Мене ме болеше ама само првиот ден.Кај сите е индивидуално.user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1232
27.12.2011 9:18:33   
Sajna
Liljaaak ajde kaj si , sto napravi...

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1233
27.12.2011 11:09:29   
liljak
eve me i mene...denes go napravivi testot no negativen , ni bleda linija ni nisto inace mi e 16 den od inseminacijata a 12 den od koga mi rece deka mi se plodnite denovi ( odnosno mi rece 4 dena ke imas odnosi na prirodno) i sega se javivi i doktorot vika rano e da pokazi no testot mora da go napravime i sega mi veli prodolzvas so terapijata pa za nekolku dena ako nedojdi menstruacija pak test...inace mili moi neznam sto se slucuva pred dva dena gradite uzasno me bolea , sega ic ne me bolat, neznam cela sum ckrtajnci vo mozokot samo se molam da mi pomogni gospod da bidi uspesno oti ke se razocaram vkraj...
milasteve da ne se razocaruvas , no kaj mene koga pravev inseminacija prethodniot mesec uzasno me bolese i koga se vrativ doma nekolku dena pak me bolese i pojdov na pregled po tri dena i me bolelo tolku posto si se formiralo cista....kaj sekoj e razlicno no odi si na pregled vidi da ne ima nesto...pozdrav4e

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1234
27.12.2011 11:34:38   
Cuckabucka
Fala ti Sajna user posted image od pomosh e sekako.

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1235
27.12.2011 16:09:15   
Melanija RR
Лилјак за да не бидеш во дилема не си губи време со тестови,преку крв само е валидно.Ако не ти се чека само тоа може да ти помогне.Чекаме убави вести

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Cuckabucka)
Непосредна врска до пораките: 1236
27.12.2011 16:36:10   
liljak
of melanija celata sum sega izgubena, samo si potplacuvam i si velam so e moe ke si dojdi , doktorot vika pocekaj ne se razocaruvaj rano e, ama neznam sansite mi se mali taka si velam, ne se otkazuvam , sega nema da se nerviram se do petok ke pocekam i ke ja resam dilemata ...user posted image user posted image user posted image solzite sami mi idat, placam i pisam , neznam so ke bidi...pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 1237
27.12.2011 16:49:08   
liljak
sakav da prasam dali na nekoja rr mu se ima sluceno kako mene ...16 den od inseminacijata a 12 den do koga trebase prirodno da se obiduvam dur da mi puknat folikulite i testot bez bleda linija negativen,  a nemam dobieno uste , dali postoi sansa da sum bremena ili samo se zalazuvamve molam pisetemi rr koga izleguva taja bleda linija dali e mozno pokasno da pokazi...pozz

Непосредна врска до пораките: 1238
27.12.2011 17:54:14   
Melanija RR
Liljak јас добив после 20 дена од инсеминација ,незнам што би ти кажала .Уште 3 дена ли ќе се држиш во неизвесност и ќе плачеш?Немој те молам ,или издржи уште 3-4 дена или утре на тест преку крв.Ако си бремена зошто да ти почнат деновите со нервоза и плачење.Јас ти го препорачувам второто,да не чекаш нова година.И да што е твое ќе си дојде user posted image

Непосредна врска до пораките: 1239
28.12.2011 8:32:22   
Sajna
Liljak ako uste stavas od utrogestanot nema da dobies normalno, a za bremenost ako ima ke si sedi nema da izbega ne se sekiraj, jas nekolku pati imam kazano deka kaj mene za prvoto detence duri vo 6 nedela preku krv mi pokaza i toa epteeeen bleda linija (6 NEDELA!!!) zaradi toa sto sum imala malku progesteron i slabo lacel HCG hormon iljadnici testovi togas negativni napraiv i nervozi zatoa ne se sekiraj sansite se golemi bidi strpliva znam deka e tesko ama moras.....pozdrav i se nadevame na ubavi vesti

Непосредна врска до пораките: 1240
28.12.2011 12:17:03   
liljak
fala sanja mi go razubavi denot so ovaa informacija ajde si velam deka e...koga pravev inf se sluci istoto na 19 den testot negativen i doktorot mi vika na 21 den ke napravis preku krv i zamisli izleze pozitiven ama za zal zavrsiv i togas so spontan...zatoa doktorot mi veli cekaj rano e , mozi e pokasno oplodeno nisto ne se znaj ..inace dosega sto imam napraveno inseminacii i utogestanot go primav do kraj i mi idese na 14 ili 16 den zamisli so apcinjat , gi imam i staveno koga malku ke imam krv duri da mi probie...ajde so gospod napred da me izraduva za nova godina...pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 1241
28.12.2011 15:20:20   
milasteve
sreka na site vi prakam mili moi pocnaa da me bolat bradavicite na gradite i polvinite,inaku uste koga bev kaj dr tase mu kazav deka imam bolki vika daj na exo da te vidam,rece deka se e super ubavo bilo da me boli,i rece da pijam kisela voda,denes mi e 5 den od inseminacijata me faka nervoza nekoja nestrplivost,bog na pomos na site ve sakamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1242
28.12.2011 22:18:28   
Sajna
Devojki na site vi posakuvam da si pominete najubavo za praznicive i vo novata godina samo za user posted image da se zbori kaj sitee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image SREKNA NOVA GODINA i po edno bebence na site dedo mraz da ni donese user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1243
29.12.2011 16:07:06   
milasteve
au nikako ne mine vremevo,deneska mi e 6 den od inseminacijatauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1244
30.12.2011 12:59:53   
milasteve
liljak mila,kade si so se slucuva so tebe,ajde cekame ubavi vesti

Непосредна врска до пораките: 1245
31.12.2011 10:55:19   
liljak
jas pak vo neizvesnost...mi rekoja na 3 ti polse praznicite, pak mi velat abe rano e , mojot slucaj bil takov ( so inf mi se sluci istoto pokasno se pokaza pozitiven testot) user posted image user posted image user posted image ...nisto toa e mi preostanuva da cekam i da vidam so ke bide...
na site vi ja cestitam nova godina , mnogu radost, sreka , pari i najvaznoto kaj site bebceuser posted image gospod da ni pomogni i da gi slusni nasite molitvi i slednata godina da ja slavime so bebce vo raka....pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 1246
31.12.2011 15:00:39   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

jas pak vo neizvesnost...mi rekoja na 3 ti polse praznicite, pak mi velat abe rano e , mojot slucaj bil takov ( so inf mi se sluci istoto pokasno se pokaza pozitiven testot) user posted image user posted image user posted image ...nisto toa e mi preostanuva da cekam i da vidam so ke bide...
na site vi ja cestitam nova godina , mnogu radost, sreka , pari i najvaznoto kaj site bebceuser posted image gospod da ni pomogni i da gi slusni nasite molitvi i slednata godina da ja slavime so bebce vo raka....pozdrav4e

ti ja prakam seta sreka na ovoj svet mila moja,i ajs na 3 treba da pravam test veke sum nestrpliva,imav mnogu bolki no od vcera se namalija,sega se od vreme na vreme,gradite me bolat,neznam zs,srekna nova godina i se najubavooo vo novata godina so user posted image

Непосредна врска до пораките: 1247
31.12.2011 17:39:52   
Melanija RR
Milasteve i Liljak vi posakuvam user posted image na 3 januari.Godinata da vi zapocne nezaboravno.
Се најубаво на сите и во Новата година да има многу позитивни тестови и високи бети user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1248
31.12.2011 18:43:44   
zagrizena26
Vi posakuvam Srekna Nova Godina na site RR, se nadevam deka godinava sto sledi ce ni bide epten uspesna site ke imame najmalku po 2 srcinja vo racete.Samo napred nema nazad sto bilo pominalo sto e nase sigurno ke si dojde.Pozdrav na site i ubav pomin vecerva.

Непосредна врска до пораките: 1249
31.12.2011 19:08:47   
milasteve
i od mene mnogu sreka,ljubov,za site vas i poveke pozitivni testoviuser posted image

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?