|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
31.12.2011 19:27:12   
temjana
Во новата година бебиња бебиња најубави сонциња посакувам на сите кои со нетрпение ги чекаме user posted image user posted image user posted image Ајде девојки да се множиме и да се радувамеuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1251
1.1.2012 16:11:49   
milasteve
srekna nova godina mili ringerajki i ni posakuvam na site bebinjauser posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1252
2.1.2012 19:51:44   
Melanija RR
Milasteve i Liljak утре е вашиот ден и чекаме убави вести.user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1253
2.1.2012 22:08:48   
milasteve
mili moi vecerva pravev test doma pokaza negativenuser posted image ke odam utre na lekar da vidime tamu

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1254
2.1.2012 23:56:24   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

mili moi vecerva pravev test doma pokaza negativenuser posted image ke odam utre na lekar da vidime tamu

Milasteve neli e rano za test??Koj den od inseminacijata ti e denes??Mislam deka treba da pominat barem 14 dena pred da pokaze testot...Ti pustam srekicka utre!!!

Непосредна врска до пораките: 1255
3.1.2012 10:05:12   
liljak
user posted image user posted image user posted image nistoooooooo...bev na pregled  tuka kaj mene i ginikologot mi veli ne gledam sarkus ( taka mislam mi rece) ama ima zadebeluvanje nekoe i terapijata prodolzvaja  , i mi vika aj ke naprajme testi i testot negativen izleze  i sega se javuvam kaj ginikologot skopje i mi vika prekinija terapijata i cekaj da ti dojdi cim testot e negativen i sega znaci nisto?????eden vika prodolzvaj drug vika prekinvaj , sto da pravam??????....
melanija ti kazimi kako napravi na 14 den ja prekina terapijata i trebase ako za nekolku dena da ne ti dojdi i  da napravis test????? lele mozi li da se desi cudo kaj mene

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1256
3.1.2012 10:33:04   
arh_diz
Liljak napravi test preku krv , i togas prekini ja terapijata

Биди тоа што си

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1257
3.1.2012 10:42:28   
liljak
ard dis dali treba upat od ginikologot za preku krv?
neznam kako pravev prethodnite pati sega vo momentot mozokot ne mi raboti, ....dali mozi segade na privatno da odam i sto da mu recam??????????

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1258
3.1.2012 11:16:55   
Melanija RR
Liljak ти каков тест направи преку крв?Тоа можеш на приватно во било која лабараторија или на државно со упат.Јас не правев тест на 15 ден туку на 16 ден завршив со утрогестанот и четвртиот ден добив.Тебе веќе ти се 3 недели.Некои викаат дека ако не се престане со терапија неможе да се добие (и кај мене така беше) а други дека и со терапија ако треба да добиеш ќе добиеш.Испитај преку крв така ќе знаеш дали да продолжиш со терапија.Ти пуштам среќа и те чекаме да ни пишеш.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1259
3.1.2012 12:01:58   
milasteve
user posted image jas sega se vrakam od lekar,testot preku mokraca pokaza negativen,srusena sumuser posted image i otidov da mi zemat krv ke cekam rezultat posle eden

Непосредна врска до пораките: 1260
3.1.2012 12:03:14   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

Milasteve neli e rano za test??Koj den od inseminacijata ti e denes??Mislam deka treba da pominat barem 14 dena pred da pokaze testot...Ti pustam srekicka utre!!!
bella 11 den mi e deneska taka mi kaza dr tase na 11 den da napravam test

Непосредна врска до пораките: 1261
3.1.2012 12:04:31   
liljak
jas bev sega na privatno i da vidam so ke bidi , mi zedoja krv i denes sama ke si bidam ginikolog dur ne go vidam rezultatot ne prekinvam so terapijata...melanija jas veruvaj minatite inseminacii primav utrogestan i na 14 den mi idese menstruacija se redovno, a sega mi kasni, ne mi i ma dojdeno , inace pravev obicen test, ginikologot mi go pravese odnosno sestrata i mi vikat tie pocekaj rano e posto ima zadebeluvanje , mi vika nema sarkus no ima zadebeluvanje i prodolzi so terapijata oti rano e , a ovoj od skopje PREKINI SO TERAPIJATA i tolku ni dali bese testot preku krv ni da li bese obicen nisto ne me prasa ....abe nezainteresiranost , so ke se praj neznam...
fala rr sto ke pravam jas bez vas, fala ard dih sto me upati preku krv , nisto ne se znae kaj e srekata sami nie ako ne si pomognime , doktorite ne gi interesira, falaaaaaa...pozdrav4e i vi pisam polse

Непосредна врска до пораките: 1262
3.1.2012 14:59:53   
temjana
Само без разочарување ве молам, знам колку е ужасно мачно кога очекуваш нешто толку многу, но несмееме да се разочаруваме во никој случај. Ќе дојдат и нашите 5мин знам, и исто така сум сигурна дека ова ќе биде наша годинаuser posted image Верувајте ми дека оваа година сите ќе си ги видиме нашите срциња за прв пат, мора така да биде, несмееме да дозволиме лошта мисла да не надвладее. Ве гушкам пуно пуно и ви посакувам што побрзо да имаме радосни вести

Непосредна врска до пораките: 1263
3.1.2012 15:42:39   
milasteve
nisto od mojata inseminacija,go zemav testot od krv,negativen euser posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1264
3.1.2012 16:47:56   
milasteve
user posted image sega se slusnav so dr tase,i rece deka ke odime so sledna inseminacija ne mi e jasno zs mi kaza da odam na 12 den od menst kaj nego koga se pocnuva so klomifen od 3 den a od 5 so merional inekcii au glavata mi puka zbuneta  sum razocarana,tazna,ako ima nekoj so mu e poznato toa neka mi pisi plissuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1265
3.1.2012 16:52:46   
Melanija RR

user posted image sega se slusnav so dr tase,i rece deka ke odime so sledna inseminacija ne mi e jasno zs mi kaza da odam na 12 den od menst kaj nego koga se pocnuva so klomifen od 3 den a od 5 so merional inekcii au glavata mi puka zbuneta  sum razocarana,tazna,ako ima nekoj so mu e poznato toa neka mi pisi plissuser posted image

Баш ми е криво Мила user posted image
На 12 ден те вика веројатно за инсеминација ако сака да ти прави на спонтан циклус без стимулација.А зошто тест на 11 ден не ми е јасно кога најсигурно и сите доктори кажуваа на 15 ден од инсеминација.Во моментов тоа е што е ,биди трпелива user posted image

Лилјак те чекаме мила

Непосредна врска до пораките: 1266
3.1.2012 17:00:57   
bella80

I mene ne mi e jasno bas zasto 11 den,ama sigurno on pojse znae od nas...I jas mislam deka mesecov sigurno ke odite na priroden ciklus,zatoa sto stimulacijata od prosliot mesec i ovoj mesec deluva...user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1267
3.1.2012 17:34:23   
liljak
user posted image user posted image user posted image 0, 47 zostoooooooo??????
nemozam da se pomiram a doktorot nikade go nema da mi kazi sto ponatamu

Непосредна врска до пораките: 1268
3.1.2012 17:44:45   
Melanija RR
Лилјак мила жал ми е user posted image
По мене останува да чекаш да добиеш па потоа на консултација.И сабајле ти рекол да ја прекинеш терапијата исто и сега ќе ти каже.Биди силна и издржи user posted image

Непосредна врска до пораките: 1269
3.1.2012 18:04:18   
milasteve
tazen den za nas liljak,nemozam da se pomirAm ...zosto ,zosto?user posted image

Непосредна врска до пораките: 1270
3.1.2012 18:09:44   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

user posted image toa e mila moja mnogu mi  e tesko no mora da sme jaki,mene dr mi kaza da prekinam so utrogestan najverojatno treba i ti.prasaj sepak,ne grizi se mila ke probame pak

Непосредна врска до пораките: 1271
3.1.2012 18:10:14   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

Liljak dali primase Kleksan

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1272
3.1.2012 18:16:01   
liljak
arh-dis ednas mi rece doktorot da primam pa koga pocnav so terapijata mi rece da ne gi klavam  kleksan ke gi primas mi rece otkako ke ostanis bremena....neznam mila sto da pravam , neznam poke so da recam..vkraj sum razocrana..mislis deka ne mozam da ostanam deka ne gi primam inekcite?kazimi kakvo iskustvo imas, no sto mozam jas koga nikoj terapija ne mi prepisva za inekcite , nemozam sama da gi zemam, kazi mi mila sto da pravam...pozzz

Непосредна врска до пораките: 1273
3.1.2012 18:31:24   
arh_diz
Mohot ginekolog smeta deka Klekasnot i folna i moze da se zabremeni bez problem.Toa go ima pokazano i na delo zatoa te prasav.

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 3.1.2012 18:32:05 >

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1274
3.1.2012 22:25:32   
Sajna
Jas izvinete sto upagagam ko jokerr u poker ama sto e sega toa KLEKSAN??

Непосредна врска до пораките: 1275
Страница:   <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?