|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
17.3.2012 12:29:04   
liljak
zdr sonja cvet...procitav deka i ti si imala problem so genetskite ispituvanja , isto i kaj mene , koga gi zemav od imunologija rezultatite mi rekoja kleksan da gi preimam 3 meseci pred zabremenuvanje a doktorot vika polse zabremenuvanje????kako e kaj tebe???imav dva spontani abortusi vo 5 nedela , ednas zabremeniv so in vitro drugiot pat prirodno, eve cela godina nemozam pak da zabremenam, a se e vo red, folikuli, endometrium, ...pijam i dekortin ama nisto ....kazimi kako bese situacijata kaj tebe??koga pocna so kleksanot i po kolku?pozzz

(Одговор на членот sonja.cvet)
Непосредна врска до пораките: 1526
17.3.2012 12:54:54   
sonja.cvet
Zdravo liljak,jas znaci primav antikoagulantan terapija 3-4 meseci pred da ostanam bremena no toa bese Aspirin 100mg a ne Clexane.Aspirinot go pisev zaedno so Vit.B6,Vit B12 i folna kiselina.Clexane pocnav da primam uste od prviot den koga napraviv test na urinata i toa clexane 2000 nautro a navecer tb.aspirin100.
Toa najdobro kako sto ke ti kazat na hmana genetika ili taransfuzija i potoa istoto toa ke ti go kaze i ginekologot kaj sto odis.Jas koga ostanav bremena posleden pat uste odma vo konsultacija so Dr. koj me vodese pocnav odma da korista,a toa e za da se podobri cirkulacijata na krvnite sadovi vo postelkata pri sto plodot podobro ke se snabduva so krv.Bas mi e zal sto i ti si go pominalaistoto sto i jas no znaj deka stom ke se otkrie pricinata potoa e polesno da se zadrzi plodot.Se nadevam deka sega koga nareden pat ke ostanes bremena se ke bide vo red oti jas znam kolku ti e tesko koga posle dolgo vreme cekanje da ostanis bremena i da ima spontan.Imaj verba i sigurno nareden pat se ke bide vo red.Pozz i ti posakuvam pobrgu da vidisuser posted image user posted image

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1527
17.3.2012 16:59:38   
liljak
sonja cvet ...dr lazarevski sum slusnala deka e dobar doktor, neznam sto da pravam , da otidam so rezultatite kaj nego da vidam sto ke mi reci, i kako e so pregledite, neli koga ke se plodnite denovi treba pocesto da se odi na pregled za da se vidi do kade se folikulite, a jas poradi toa sto ne sum od skopje kako ke go pravam toa????...neznam sto da pravam...dali ke me primi da odam so rezultatite???

Непосредна врска до пораките: 1528
17.3.2012 17:35:19   
sonja.cvet
Vaka kaj DR.Lazarevski se ceka edno 2 meseci minimum za da te viknat za pregled,a mozes da se javis da prasas sega kolku se ceka i sestrite ke ti kazat koga moze najrano da te viknat na pregled ako e za pregled a ako e za konsultacija ne znam mozes da se javis i se podetalno ke ti kazat.A deka treba da se odi mnogu cesto za vreme na ciklus mislam deka ne mora da zanci treba 3pati za na eho negde 4-5den od ciklus se odi i ti davaat terapija ako treba da primas,pa posle uste dva pati negde10-11 den od ciklusot i potoa e insiminacijata..Primer koga ke treba da ja primis stop inekcijata ke ti kazat i mozes da se bocnes i vo tvojot grad.Jas do dusa sekogas keoga ke napravev isiminacija zemav odmor i lezev tie dve nedeli dodeka da go napravam testot za bremenosta.Toa e moeto iskustvo sega ti odluci se kaj ke odis.Ti posakuvam sto poskoro da ostanes bremena i se da e vo red.POZZ

Модератор: телефонскиот број е избришан, ве молам споделувајте по пп

< Поракaта ја уредил Olivia RR -- 18.3.2012 1:25:54 >

Непосредна врска до пораките: 1529
17.3.2012 22:04:49   
Sajna
imam edno prasanje do site sto ste pravele inseminacija ... dali osekavte zategnat stomak? mislam deka ke mi pukne i mnooogu gassovi imam denes mi e 7 den od inseminacija, nekako i me podboluva neznam dali da krevam panika ili normalno e...i dali ako nastanalo zabremenuvanje MORA da ima rozev iscedok i dali MORA gradite da me bolat??

Непосредна врска до пораките: 1530
17.3.2012 22:16:37   
sonja.cvet
Sajna jas od ovie simptomi sto ti gi navede gi imav slednite,me bolea mnogu gradite i stomakot.No stomakot me bolese samo prvite dva tri dena a potoa ne.Drugite simptomi ne sum gi imala no imam slusnato kaj drugi deka i ova sto ti go imas navedeno im se slucuvalo.Bidi trpeliva i se ke bide vo red.Iscedokot mozno e da ti e o d vaginaletite dokolku gi primas.Ti posakuvam da vidisuser posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1531
18.3.2012 0:42:25   
Melanija RR
Sajna ни за што нема потреба од паника,само не замарај и кревај по тешко,другото како треба да биде ќе биде.
Јас имав подуеност првите 4-5 дена,јас никогаш ништо не чуствувам user posted image симптоми не ни имам никогаш пред циклус освет 2-3 дена малку болка во јајници,ама баш било кои симптоми за било што се индивидуални.

Не заприметувај се и сешто тоа ќе те излуди.Дали нешто ќе те боли ништо незначи,мене еднаш во живот ме болеле гради пред да добијам а кај некој тоа биле редовни симптоми за добивање а други тоа им било знак за бременост.Заклучок симптомите некогаш ништо незначат.
Тука сме за подршка ама морам да се релаксираш user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1532
19.3.2012 19:12:21   
liljak
zdr rr ...jas denes bev na pregled i plodnite denovi mi se denes i utre i mi stavija pregnil inekcija...folikulot bese prekrasen kako i endometriumot.....no nekako sum razocarana, mene mi imat staveno pregnil inekcija no ne pokaza rezultat, zosto si velam pak isto, a ne nekoja druga terapija????????pozzz

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1533
19.3.2012 19:28:18   
Melanija RR
Liljak а зошто да не прегнил?Тоа се дава за пукање на фоликулитет тоа е тоа,и ете користи ги плодните денови и надевај се и верувај

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1534
20.3.2012 8:40:04   
Sajna
Liljak kako mislis ne pokazala pregnilot rezultat?? ne ti puknal folikulot?
Ili ne se fatilo?
Ajde ke bide samo hrabro sega doma zatvorete se i da te citneme po dva dena :)

Непосредна врска до пораките: 1535
20.3.2012 15:18:34   
liljak
sanja ne pokazuva rezultat, nekolku pati se imam bocnato , tie pukat ama ne pokazuva rezultat ...ti do kade si?jas mislev deka ke mi dadat nekoja terapija ma nisto , ...pozzz

Непосредна врска до пораките: 1536
20.3.2012 20:45:38   
Melanija RR
Лилјак покажал резултат прснале фоликулите,за ништо друго не делува и помага,искрено незнам што би била замена иако ти пукнале фоликулите

Непосредна врска до пораките: 1537
21.3.2012 8:43:18   
Sajna
Da de Pregnilot vsusnost samo za pukanje na folikulite e barem jas taka znam sto citam i gledam, Jas go primam zatoa sto kaj mene ako ne go primam mi rastat vo cisti... e sega moeto razmisluvanje e sledno po toa sto mene mi se slucuva , mene vo Sistina doktorot eve vtor pat i za ovaa inseminacija uste od ponedelnik mi zakazuva pregnil inekocija 10 000 ml za sabota navecer...???? e sega po mene logicno e da me proveri dali mi se vo red folikulite dali ja imaat dovolnata velicina postignato ama NE i od kaj da znaeme nie siroti sto se ni se slucuva moze si puknale sami pred inekcijata moze stanale cisti a oni ti vikaat se e ok samo pari da zemat ... a eve pred inseminacijata mi naprai eho i mi vika odlivno ima tecnost puknale dvata folikuli??? Vistina e ili ne ??? user posted image zatoa neznam sto da ti kazam smetam po moe deka so ovie raboti treba da se pristrapi mnogu seriozno i vnimatelno ama kaj nas na zalost e se masina za pari perenje ...
INACE denes muz mi me natera da napravam test za bremenost bidejki vcera mu rekov deka se osekam deka ke dobijam, kicmata strasno me boli dole, a drugo nisto ne osekam i na prva utrinska be safe go napraiv i izleze vtorata linija ama bledo ... i on e tolku vozbuden i sreken a mene mi strav da ne e uste dejstvoto na inekcijata pregnil... i taka mili moi ve ugnjaviv ama bidejki nesmeam i nekam so nikoj drug da razgovaram morav so vas da spodelam sto osekam ve sakam i guskam site user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1538
21.3.2012 8:47:00   
arh_diz
user posted image user posted image Sanja cestitki imaj skolska bremenost

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1539
21.3.2012 9:26:39   
Melanija RR
Сајна леле мила се надевам дека си user posted image кога да чекаме потврдно,во понеделник?
А ова за пристапот тоа се е по шаблон,и јас мислам дека минатиот пат веќе ми беа пукнати фоликулите ама докази нема user posted image како и да е ќе тераме user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1540
21.3.2012 10:08:51   
Sajna
cekajte za cestitanje rano e ke vidime u ponedelnik treba amin da se kaze oficijalno jas se nadevam na user posted image

Непосредна врска до пораките: 1541
21.3.2012 11:00:54   
liljak
da da znam deka so pregnilot pukaat folikulite , ama muabetot mi e sekogas koga ke odam na pregled mi veli odlicna situacija, odlicen folikul , endometrium i ke mi reci aj da stavime pregnil nema nisto loso ,i pak po 2 nedeli ke mi dojdi....da mi dade nekoja terapija pa ako saka kolku so saka neka mi stavi pregnil , ama ova nisto...lele mili ve zamar znam, i jas veruvajte neznam so da pram , godinite vrvat a nikakov rezultat...pozzz

Непосредна врска до пораките: 1542
22.3.2012 5:43:50   
cvetce4
Lele Sajna supeeer!!!! Stom se pojavila vtorata crtka pozitiven e. Opusti se i misli pozitivno. user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1543
22.3.2012 18:43:11   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

da da znam deka so pregnilot pukaat folikulite , ama muabetot mi e sekogas koga ke odam na pregled mi veli odlicna situacija, odlicen folikul , endometrium i ke mi reci aj da stavime pregnil nema nisto loso ,i pak po 2 nedeli ke mi dojdi....da mi dade nekoja terapija pa ako saka kolku so saka neka mi stavi pregnil , ama ova nisto...lele mili ve zamar znam, i jas veruvajte neznam so da pram , godinite vrvat a nikakov rezultat...pozzz

Мила освен кломифен нема што друго да ти дадат,кога се е ок

Непосредна врска до пораките: 1544
25.3.2012 17:42:30   
Sajna
Zenski utre is THE DAY user posted image jas uste u cetvrtokot gi prekinav utrogestanot eve uste nemam dobieno ama simptomi NIKAKVI NEMAM ... me interesira za kolku vreme treba da dobies posle utrogestanot?

Непосредна врска до пораките: 1545
25.3.2012 17:59:11   
zagrizena26
Ajde Sanja so sreke cekame utre ubavi vesti, samo neznam zosto si go prekinala utrogestenot toj nisto ne e steten samo korist mozes da imas od nego.Jas i go stavivav do posledno i prokrvaviv t.e imav spontan neznam sto da ti kazam ama mislam otprilika ako go prekines posle 2-3 dena ako nema nisto dobivas ama sega ti ne misli na dobivanje misli nauser posted image .Ti posakuvam uspeh.Pozdravce mila

Непосредна врска до пораките: 1546
25.3.2012 18:08:18   
Melanija RR
Сајна јас утрогестан ставав 15 дена ,т.е. уште два дена од кога требаше да правам тест.Понеделник требаше тест,а до среда да ги ставам,и добив во недела,што би значело 4 ден од кога престанав да ги ставам.
Со среќа утре user posted image

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 1547
25.3.2012 18:45:32   
Sajna
nema sreka sega samo sto dobiv user posted image to a e ...ve pozdravuvam i na site vi posakuvam user posted image

Непосредна врска до пораките: 1548
25.3.2012 21:19:23   
nataly86
Ajde Sanja poveke sreka nareden pat....so novi sili vo novi pobedi....jas denes si zemav caevi i pocnuvam na prirodna baza, do nareden mesec.... pa potoa inseminacija toa e pozdrave

Непосредна врска до пораките: 1549
25.3.2012 22:49:43   
Melanija RR
Sajna user posted image уф ,што и да е ќе помине, ќе дојде нашиот ден

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 1550
Страница:   <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?