natnat -> RE: Инсеминација (15.5.2012 10:56:43)
|
Koga da mi e tesko i da sum mnogu mnogu tazna mi teknuva na vas..znam deka ne sum sama i deka imam nekoj sto me razbira potpolno :-(.. eve i jas da si kazam ..pravev inseminacija po vtor pat, primav terapija klomifen i dexametazon..folikulcinja eden kup koj od koj poubavi i pogolemi, spermata podobra nikogas ne bila..sakav da napravam test sto pobrzo..nestrpliva bev, sakav da vidam pozitiven rezultat poradi sto prethodno bev operirana histeroskopski. Napraviv test po samo 7 dena i samo edna crta [sm=smiley19.gif] [sm=smiley13.gif] ..toj test kazuval tocni rezutati po samo 5 dena od oploduvanjeto. Sakav da ve prasam dali ima vrska toa sto jas prvo urinirav pa ja ostaviv urinata vo sterilna caska i potrckav da kupam test.. eve denes mi e 27 den od ciklus i se mislam kako da postapam..dali da pravam uste eden tes ili pak da pricekam da vidam dali ke dobijam ili ne. Inaku ne naglasiv deka denta na inseminacijata ne osetiv nikakva bolka ni peckanje vo jajnici, tuku naredniot den mal iscedok kafeav i pocna peckanje na leva i desna strana..vi blagodaram na odgovorot i Daj Boze kaj site da imame [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]..pozdravce
|
|
|
|