temjanuska2 -> RE: Испитувања во бременоста (10.4.2013 10:56:47)
|
Melanija ne e rabotata vo pienjeto na seker,da, ne e strasna rabota,no stresot i maltretiranjeto na bremena zena se mnogu pogolemi od bilo sto drugo.Iskreno stresot poveke ke mu nasteti na plodot i mene od kolku nesto drugo.Jas pravev test za skrien seker pred 2 ned na GAK i otidov okolu 8:15 sabajle,me bocnaa ,piev seker,pa pak za saat ...i se taka do 3-to bockanje.I nakraj dodeka da gi docekam rezultatite stana 11:30h. Posto ziveam na 20 min od klinika a bese ubavo vremeto si trgnav peski i znaes sto mi se sluci mi padna pritisokot ,pocnaa da mi trpnat racete se pepotiv 200pati vo min i sreka moja sto seto toa mi se sluci vo dukanot na edna drugarka kade zastanav na 1 min.pa mi kupi jadenje, odma si go napolniv siseto so voda i se opraviv.Toa mi bese poentata deka maltretiranjata sto ni gi pravat se NEPOTREBNI,toa e moj stav ne baram od nikoj da go podrzuva.Jas nekolku pati do sega si pisav jas sum so nizok seker 1,8 i nizok pritisok 30 god i te molam kako moze mene da me prate za skrien seker a eve 29 ned sum i seker poveke od 4,4 mi se nema pokaceno,a maticnata me maltretira da ispitam skrien seker oti bebeceto bilo pogolemo.ti se molam,strav i bilo....Do sega nekolku pati Princeza ima pisano koga i da komentirame za tezinata na bebeto deka ne treba da se sporeduvame oti edni se ragat so 2,5kg drugi 4,5kg i vo pravo e Princeza.Ete moeto saka da jade [sm=smiley36.gif] i mozebi ke stasa do 4 kg ,a ne odma skrien seker.Jas ke se onesvestev na sred ulica nemase koj da me pogledne ili ne daj boze ke mu se slucese nesto na mesko[sm=smiley19.gif] zasto ,za kefot na maticnata... PS:Izvinete mamicki za dolgiov post[sm=smiley1.gif] pozdrav do site
|
|
|
|