*devojce* -> RE: Испитувања во бременоста (16.3.2013 11:25:45)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ema$ Zdravo RR. Na ovaa tema nemam napisano,do sega bev vo grupata za Vestacko oploduvanje,pa sum prefrlena vo grupata bremenost vo prvo tromesecie [sm=smiley36.gif].Ostanav bremena po pat na IVF so ICSI metoda i imam bliznacinja,za edna nedela ke sum 12-ta nedela. Bi sakala da Ve zamolam za pojasnuvanje,ne deka ne citav,tuku da ne sum razbrala nesto pogresno citajki gi prethodnite postovi[sm=smiley1.gif].Na zapisanoto sledno ispituvanje,bas denta koga ke sum 12-ta nedela pisuva da se proveri krvna slika i urina sediment.Doktorkata mi kaza odma so rezultatite koi ke se gotovi za otprilika polovina cas,da odam kaj nea na kontrola,ako dobro ja razbrav za ispituvanja preku 4D eho.Prasanjeto mi bese,dali ova e vaginalno eho,posto citav deka ne se preporacuva vo 12-ta nedela[sm=zmeden.gif].kako pominuva vreme se poveke sum zbuneta [sm=smiley36.gif].Inaku za brisevi ne mi spomna,mozno e bidejki gi pravev pred 3 meseci? Ve bombardirav so prasanja[sm=smiley36.gif],Vo sekoj slucaj Vi blagodaram od se srce,sekoj vas sovet mi e dobredojden.Inaku ova mi e prva bremenost,a bebcinjata odlicno napreduvaa,se nadevam deka taka ke prodolzat .[sm=smiley31.gif] . Zdravo Ema i dobredojde.I jas go minav tvojot pat.Znaci obicna krvna slika e eho i brisevi kaj maticnata pravev i jas vo 12ta nedela iako pred ifv seto toa go imav napraveno.Togas mi dade upat za priska 1 jas go pravev na klinika me kostase nekade okolu 500 den, na privatno e okolu 3-4000 den.Na klinikam oras minimum 2 nedeli odnapred da zakazes(ili ako imas nekoj moze i vednas da te protnat)Od sega pa natamu nema poveke vaginalno eho zaboravi na toa [sm=bravo.gif].pozz.
|
|
|
|