lukajana RR -> RE: Испитувања во бременоста (3.2.2015 23:37:25)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful gina, не ми е јасно ова на трансфузиологија како може да нема термини. Јес дека е рано за мене, а за тебе па ептен - треба од 28 до 31 недела, освен ако нема други индикации за претходно да се направи, ама сакам да си закажам со време. ОГТТ се испитува од 24 до 26 недела, и може на сто места, како што гледам - во лабораторијата на Гак, на ендокринологија, центар за дијабетес, па дури и во Авицена, со упат од општ матичен. Екг на срцињата е на Гак, и докторката што ми го правеше вториот скрининг ми рече земи упат од матичен и во 24 недела, дојди во соба 28. Матичната ми вика - ние не го закажуваме тоа, него се оди со истиот упат, или со извештај од самиот скрининг, без закажување. Hopeful убаво ти кажала докторката упат треба не може со стар или со резултати зашто едниот и другиот преглед немаат врска скренингот е во соба 37 или 36 ехо на срце во 28 и докторот е друг и месец друг ,ако имаш врска некоја да те пикне добро ама ако одиш така не знам да не се мавташ за џабе.Јас пред точно една година правев вакво ехо и одев со упат кој гласеше скрининг -ехо на срце соба 28 докторот беше Игор Самарџиски супер доктор 40 мин.преглед мери се од глава до пети и објаснува убаво.Сепак прашај си во контакт центарот на Гак ако го немаш бројот ке ти го пишам .позз
|
|
|
|