srcence_25 -> RE: Испитувања во бременоста (24.3.2010 13:43:56)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage Ne mu se sekraj,se kje si bide vo red. Jas bi ti rekla da pripazuvas na ishranata ,so toa ne priroden nacin bi go regulirala pritisokot. Ne bi trebalo izrazito soleni nitu mn blago.Se vo normala,salati jogut,mlekce ,govtveni jadenja,voda i se kje si bide vo red. Pozz fala dostickage pa se trudam na prirodno da go stabiliziram! ama koga mi e visok mi stvara neizdrzliva glavobolka....koga mi e visok pijam isceden limon so malku voda....koga mi e nizok pijam nalku koka-kola....problemot e vo toa sto postojano varira....da e mnogu visok ke znaes da go spustis, ama mene od visok odma naglo mi se spusta....ludnica...ginekologot mi rece deka zasega nisto ne mozeme da prevzememe poradi takvite varijacii, i poradi toa sto lekarstvata za pritisok se mnogu jaki i ne se dobri za plodot! ne jadam mnogu soleno, izbegavam blago iako ponekogas si kasnuvam, ama koga ke osetam potreba od toa....i aka! pesacam zaradi cirkulacija na krvta! koga mi e visok pritisokot legnuvam dodeka malku ne mi pomine, i taka.....zdravje, ke bide! seto toa so pritisokot bilo voobicaeno za poslesnoto tromesecie od bremenost, a mene od samiot moment koga ostanav bremena mi pocna, si mislam kako ke bide togas koga navistina e logicno da varira:) stavivme i holter za da vidime kako reagira vo 24 casa, po preporaka na ginekologot, iskreno da kazam ludnica, ako go isklucime periodot na spienje vo nokta, preku den imam pritisok 70-30 no imav i 140-170, paga se kreva, bas kako ke mu tekne:)
|
|
|
|