mammica -> RE: Мајчина книшка! (4.2.2012 13:01:32)
|
So prvata bremenost pred 5 godini bev bez kartoni i odev kaj Dr Gerovska vo Intermed, togas doktorkata odma mi otvori majcina kniska, i taa majcina kniska jas ja smetam kako nesto sto ti ostanuva i kako nekoja evidencija cisto za mene bidejki doktorite se sto im treba si zaveruvaat vo kartonot, od srceva akcija , do parametri. Vo majcinata kniska doktorkata mi zaveduvase koga sum bila na pregled, kolavo bilo bebeto (dali e soodvetno razvieno na nedelata), koga mi e zemena krv i rezultatite, rezultati od brisevi, dali sum primala terapija i slicno. Se poragav na klinika, ne mi baraa majcina kniska nitu pak posle koga trebase da go zemam paricniot nadomestok ne mi pobaraa[sm=smiley1.gif] E sega drustvo sum povtorno bremena so 2 [sm=duda.gif][sm=duda.gif] , vo 9-ta nedela sum i ja vodam bremenosta kaj dr doktor koj se uste mi nema otvoreno majcina kniska, za sledniot pregled ke i spomnam sama, bidejki ona kaj nea vo karton si zaisuva koga sum bila na pregled a jas treba da se rakovodam po kalendarot od telefonot[sm=smiley13.gif] Sepak mislam deka e ubavo edna trudnicka da si ima majcina kniska, jas mojata od prvata bremenost uste ja cuvam so site slikicki vnatre [sm=bravo.gif]
|
|
|
|