Snowhite RR -> RE: Крипторхидизам-Неспуштени тестиси (29.3.2014 15:08:57)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: HAPPY S na moeto dete(18 meseci) bas pred nekoj den primetiv deka nesto testisitene mu se kako sto mu bea,kako da mu se malku pogore, ama ne bev zapoznaena so ova.E sega neznam kolku treba da se visoko za da se smetaat za nespusteni?Inace imavme viroza,5 dena prosledena so temperatura,pa dali e mozno nesto od ova?Inace mene me ucea za masko dete koga se stava pelena,da se kreva kureto nagore,zaedno sose testisite[sm=zmeden.gif],sega bas se uplasiv....ocigledno pogresno e toa[sm=zmeden.gif] dali moze so toa da mu se nasteti na testisite mehanicki nekako logicki mi e,ili nema vrska?testisite mu se kako da kazam odma pod kureto,ne epten dole,vo kesickite.Dali e toa kako sto treba ili ne? Pozz cekam odgovor,plssss Не е страшно до две години ако не се спуштени, ако сакаш да провериш дали му се спуштени, најдобро е кога го капиш тогаш од водата, од топлото се спуштаат, со двете раце ќе фатиш и ќе видиш дали двете ќе ги напипаш, како лешничина мали треба да се, значи мораш со двете раце, зашто ако пробуваш со едната тие бегаат лево десно и нема да знаеш дали ги пипаш двете или едното. Ако сама не можеш тогаш кај вашата матична кажи и дека се сомневаш и таа да провери, па ако има потреба таа ќе те прати на уролог. Нашата матична на една година го провери и не му беа спуштени и не прати на уролог, ама таму ни рекоа дека е мал за било што да се прави ни рекоа по една година на контрола да одиме, ама му се спуштија и после тоа не ни отидовме уште еднаш
|
|
|
|