bebe82 -> RE: Проблеми со доењето (4.4.2011 15:59:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso Јас имам проблем со брадавиците. Го дојам скоро три недели малиов, имам млеко, ама боли, се уште ме боли кога го ставам на града. Од почеток болката е посилна, а потоа ја снемува. Кога ќе престане со цицање, ме пече многу. Сите ми велеа дека брзо ќе ми помине, за недела-две, а кај мене уште трае. Минатата недела ми направи рагади, кои на едната града ми загноија, па морав да се измолзувам и да го фрлам тоа млеко, но среќа, со антибиотиците брзо ми се исчисти местото. Сега користам силиконски брадавици, и со нив помалку боли, но сепак - боли. А ги мачкам со што не (Mumcare, Lansinoh, пчелин восок...) и исто е, пак. Кога треба да цица, ми се темни пред очи заради болката, знаат солзи да ми потечат. Некој совет како да ми отрпнат? Немам веќе рагади, ама брадавиците ми се преосетливи, и на допир од градникот ме боли[sm=smiley19.gif] Ми велат да не не ги фаќа правилно, ама не е до тоа, убаво си фаќа. Пробај вака: Од кога ќе изцица, остави малку млеко на брадавиците да се засуши. Јас така на почетокот кога ме болеа, дури и крв ми течеше, за гној да не правиме муабет, спиев со голи гради легната на грб [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
|
|
|
|