Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Бомбица, се надевам дека кај тебе е различито, ама кај мене така почна со син ми. Месец дена се молевме за цицање, во почетокот преку ноќ немаше проблем после почна и преку ноќ да не сака да цица. Морам буквално на сила да му ја ставам града за да јаде. Знам да е гладен, дека му е време , а тој се бунеше. Дојдовме до тоа да штом го спуштам во скутот и дигам маицата да го дојам тој почнува толку да вреска да после не можев да го смирам. И ете сега сме на АД. Бев ептен упорна, ама кога на контрола не покажуваше да напредува во килажа моравме да почнеме со дохрана и сега сме само на дохрана. Колку што малку цицаше и млекото ми снемуваше со времето , така да многу бргу ми снема млекото целосно.
Nie se borime za cicanje uste od vtoriot mesec. Koga nesakase da cica se odmolzuvav i mu davav so sise sega nesaka ni od sise i zatoa se nerviram kako ke pie AD ako se odbie Ne e sok ili voda pa so lazice da mu davam treba po 150-200ml da gi ispie
mamicki, tuka nekade procitav deka vikate izmolzeno mleko stoelo 3-4 casa a moze i pomalku ??? od kade ovaa informacija ??? jas znam deka izmolzeno mleko moze da stoi cel den na sobna temperatura a duri 2 nedeli vo frizider
Vesnab tetrapak mleko sto e pasterizirano ako go ostavis ovoreno vo frizider 2 nedeli ke se rasipe a ne majcino mleko.Informacijata mi e pedijatar uste vo bolnica mi kaza na sobna temp. 4h a vo frizider 24h.Letno vreme na zestinite ne treba da stoi poveke od 5-10 min. na sobna temp.
Vesnab tetrapak mleko sto e pasterizirano ako go ostavis ovoreno vo frizider 2 nedeli ke se rasipe a ne majcino mleko.Informacijata mi e pedijatar uste vo bolnica mi kaza na sobna temp. 4h a vo frizider 24h.Letno vreme na zestinite ne treba da stoi poveke od 5-10 min. na sobna temp.
JAS NE SIM GO CUVALA NI SEKUNDA VEDNAS I GO DAVAV AKO NEJKE GO FRLAV
Бомбица, се надевам дека кај тебе е различито, ама кај мене така почна со син ми. Месец дена се молевме за цицање, во почетокот преку ноќ немаше проблем после почна и преку ноќ да не сака да цица. Морам буквално на сила да му ја ставам града за да јаде. Знам да е гладен, дека му е време , а тој се бунеше. Дојдовме до тоа да штом го спуштам во скутот и дигам маицата да го дојам тој почнува толку да вреска да после не можев да го смирам. И ете сега сме на АД. Бев ептен упорна, ама кога на контрола не покажуваше да напредува во килажа моравме да почнеме со дохрана и сега сме само на дохрана. Колку што малку цицаше и млекото ми снемуваше со времето , така да многу бргу ми снема млекото целосно.
Nie se borime za cicanje uste od vtoriot mesec. Koga nesakase da cica se odmolzuvav i mu davav so sise sega nesaka ni od sise i zatoa se nerviram kako ke pie AD ako se odbie Ne e sok ili voda pa so lazice da mu davam treba po 150-200ml da gi ispie
Ох леле, овие нашиве бебиња се стварно захтевни Да пробаш да му ја смениш цуцлата, што знам тоа ми паѓа на памет. Да треба да пие млекце-треба.
nie vcera bevme na pedijatar sonceto nase stavilo samo 100g za 10 dena a cica i jas imam mleko iako uste sum rani od prviot den i toa ne i smeta ni dade pedijatarot sema za cicanje na rastojanie od najmalku 1,5 cas i naizmenicno od edna pa od druga grada pa ke vidime za edna nedela ako ne nakaci na kilaza ke odime na dohrana inaku non stop e gladna i mnogu mi e zal najverovatno i do mene e problemot jas nemam vreme ili najcesto nemam sili da si napravam za jadenje ne mozam koga e voznemirena da ja ostavam da placi i jas da si gotvam a i mnogu slabo spie
i do mene e problemot jas nemam vreme ili najcesto nemam sili da si napravam za jadenje ne mozam koga e voznemirena da ja ostavam da placi i jas da si gotvam a i mnogu slabo spie
и јас не си готвев затоа што не ми се јадеше многу но секое сабајле на масата си имав оставено по 1кг. јогурт, густи сок и благо трајно млеко, на маса затоа што ако ги ставев во фрижидер ќе заборавев да се напијам, вака за неколку часа сите беа испиени
i kas nas se javi problem koga bevme ne zdravo bebusot imase staveno samo 200 gr znaci togas bevme tri meseci . Pretpostavuvav deka e mlekoto posto gradite tolku mi se meki kako da ne cicam bebe . Mi rekoja ako prodolzi vaka da ja dohranvam so kasicki i pak da ja cicam . Ete vcera mi dojde menstruacija a mlekoto mi sekna samo nekolku kapki na tri cetiri sati i tolku . Sega sme 4 meseci i 10 dena pa kazete mi spored vaseto iskustvo dali da mu davam mleko vareno i razredeno ili moram da mu kupvam adaptirano ???
i kas nas se javi problem koga bevme ne zdravo bebusot imase staveno samo 200 gr znaci togas bevme tri meseci . Pretpostavuvav deka e mlekoto posto gradite tolku mi se meki kako da ne cicam bebe . Mi rekoja ako prodolzi vaka da ja dohranvam so kasicki i pak da ja cicam . Ete vcera mi dojde menstruacija a mlekoto mi sekna samo nekolku kapki na tri cetiri sati i tolku . Sega sme 4 meseci i 10 dena pa kazete mi spored vaseto iskustvo dali da mu davam mleko vareno i razredeno ili moram da mu kupvam adaptirano ???
jagodica mojata kerkicka od 40 dena e na ad mleko na aptimil no sega vo ponedelnik polnime 3 meseci i ke i davam do 4 polni toes do nova god i tolku potoa prodolzuvam na tetrapak bitolsko od 3,2 maslenos i ke go razreduvam so 70 mleko 30 voda ili 700gr mleko 300gr voda ne planiram posle 4meseci da i davam a vie bidejki imate 4polni meseci mozes da i davas tetrapak i da go razreduvas
Јагодица јас сум за АД Млеко имаш избор ние почнавме со аптамил ,па не ни одговараше па сменивме уште 4 млека и на крај пак со аптамил. сега е 14месеци и уште пие АД али само навечер пред спиење и насабајле кога ке стани. сега можеш и со кашички ако ја дохрануваш и со млеко адаптирано.само ќе треба постепено да одеш ако не сте шпочнале со кашички сеуште.а ако се дохранувате тогаш меѓу оброк млеко јас така ја хранев и кај мене малку качуваше на кг
fala ti kikica da, pocnav so kasicki samo ednas denot za rucek mu davam i toa jabolko vareno i mu go mesam nekogas so morkov nekogas samo jabolce e sega kazi mi za mlekoto toa e istoto ona po 250 denari so e bas nekni vo KAM go gledav i kako odese???? edno paketce kolku vreme go piese ?
kikicka sega se javiv na zdravo i porucek ke odam treba dva sati da ne e cicano pa tamu da go nacicam pa da vidat kolku e i so e pa ke ti pisam so ke bidi POZDRAV
mamicka77 bas ke odam i da vidam so ke mi recat a i jas sakav da pocnam so mleko za varenje kako poslabo ama zborav i so maticniot na bebeto so VANGEL vo Bitola sme i mi vika do godinata nikako mleko vareno ili tetrapak samo adaptirano do 6 meseci edinice posle 6 meseci do godinata dvojce
fala ti kikica da, pocnav so kasicki samo ednas denot za rucek mu davam i toa jabolko vareno i mu go mesam nekogas so morkov nekogas samo jabolce e sega kazi mi za mlekoto toa e istoto ona po 250 denari so e bas nekni vo KAM go gledav i kako odese???? edno paketce kolku vreme go piese ?
ne be src kakov kam ne Vo apteka imash 950 denari 900grama e APTAMIL 1 .barem isteraj do 6meseci.I jas sakav kravjo ama se predomisliv i prodolziv vaka.sega kravjo samo so kashi jade inaku ne saka da pie kako ja fatat matnite taka pravi so mlekoto a ya hrana ne bira se jade.
950 denariiii????? e da ti kazam pravo stvarno preterale eve prvata kerka mi e 4 godini i ja cicav do godina i mesec i pojma nemav deka e tolku skapo i toa sigurno e za nekolku dena do edna nedela preku sila inaku kolku lele src kolku bilo skapo ama ko ke se mora se mora da se zdravi i zivi
950 denariiii????? e da ti kazam pravo stvarno preterale eve prvata kerka mi e 4 godini i ja cicav do godina i mesec i pojma nemav deka e tolku skapo i toa sigurno e za nekolku dena do edna nedela preku sila inaku kolku lele src kolku bilo skapo ama ko ke se mora se mora da se zdravi i zivi
900DEN 900GR A NIE PROKARUVAME 10 NENA T.S TRI KUTII VO MESECOT FAKTICKI 1800DEN SAMO HRANA BAZSKA DRUGHO AMA SO E TOA E
mamicki bev na doktor i ja vagaja kerka mi i me kladoja na podoj da vidat za pola saat kolku ke cica i nisto nejkese da cica se mu bese interesno samo se vrtese i vide nevide doktorkata rece ke vi dam HUMMANA da probame i kupiv... dobro 440 den e i ja prifati odma ne mi praese problem nisto i zamislete doktorkata duri ja pregledvase da ne ima nesto oti ne jadi mu najde ZAPCE a malecko e 4 meseci :)))))
Moja Леона жив трошок е се не и е погодено млекото посебно .Јагодица ако ја прифатила хуманата давај и ја нека си пие,може и од забчето не сакала а во меѓувреме ти снемуваш млеко и се поклопило. Ајде нека и се бели како бисери запчињата и да свариш ориз благ така се правело за прво запче.
nie se vrativme na dobar pat za edna nedela 200g i ja vrativme rodilnata tezina e sega za ranite sto gi imam na bradavicite mi rece da se izmolzuvam i toa mleko odma da i go davam ama mama ke izdrzi nea ne i smeta a samo sto pocnavme da kacuvame na kilaza ne sakam da i menuvam nisto pa ke se trpi .pedijatarat vika ne e problem ako ti se izdrzuva dobro. se za moeto najmilo.
neznam dali na prasanjeto mu e tuka mestoto megutoa dali ima nekoja majka koja piela antibiotici za vreme na doenjeto ? Mi otece zabot i mi rekoja AMPICILIN i ginekologot i stomatologot deka bile dozvoleni ama na sekoe doenje tolku mi e shube a samo navecer ja dojam a denski si pie AD i koga ja dojam gledam da ima pominato tri saati od ko se napiv kapsula ! Eksik so ovie zabite znaci tatko mi mi vika " neznam decata kako ke gi nosis na zabar " ama posle ova ke odam vetuvam pred site
jas imam pieno antibiotic za vreme na doenje,mi otece stitnata zlezda se napravi topka ko orev i morav da pijam ama ic ne mi bese sube,zasto istite antibiotici mi gi prepisuvase ginekologot vo bremenosta i toa pred 12 nedela taka da ako togas ne mu stetea na fetusot,ne veruvam deka sega preku mlekoto ke mi nastetat na