RE: Проблеми со доењето (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Доење и дополнување на доењето

Порака

bombica -> RE: Проблеми со доењето (23.11.2011 22:43:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Бомбица, се надевам дека кај тебе е различито, ама кај мене така почна со син ми. Месец дена се молевме за цицање, во почетокот преку ноќ немаше проблем после почна и преку ноќ да не сака да цица. Морам буквално на сила да му ја ставам града за да јаде. Знам да е гладен, дека му е време , а тој се бунеше. Дојдовме до тоа да штом го спуштам во скутот и дигам маицата да го дојам тој почнува толку да вреска да после не можев да го смирам. И ете сега сме на АД. Бев ептен упорна, ама кога на контрола не покажуваше да напредува во килажа моравме да почнеме со дохрана и сега сме само на дохрана. Колку што малку цицаше и млекото ми снемуваше со времето , така да многу бргу ми снема млекото целосно.

Nie se borime za cicanje uste od vtoriot mesec. Koga nesakase da cica se odmolzuvav i mu davav so sise sega nesaka ni od sise i zatoa se nerviram kako ke pie AD ako se odbie [sm=zmeden.gif]Ne e sok ili voda pa so lazice da mu davam treba po 150-200ml da gi ispie

vesnab -> RE: Проблеми со доењето (24.11.2011 8:41:40)

mamicki, tuka nekade procitav deka vikate izmolzeno mleko stoelo 3-4 casa a moze i pomalku ??? od kade ovaa informacija ??? jas znam deka izmolzeno mleko moze da stoi cel den na sobna temperatura a duri 2 nedeli vo frizider

bombica -> RE: Проблеми со доењето (24.11.2011 9:10:11)

Vesnab tetrapak mleko sto e pasterizirano ako go ostavis ovoreno vo frizider 2 nedeli ke se rasipe a ne majcino mleko.Informacijata mi e pedijatar uste vo bolnica mi kaza na sobna temp. 4h a vo frizider 24h.Letno vreme na zestinite ne treba da stoi poveke od 5-10 min. na sobna temp.

vesnab -> RE: Проблеми со доењето (24.11.2011 11:03:31)

greshka sum, samo shto beshe patronaznata kaj nas i ja prasav, na sobna 20 min, a vo frizider 1 cas

mamicka77 -> RE: Проблеми со доењето (24.11.2011 12:26:40)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Vesnab tetrapak mleko sto e pasterizirano ako go ostavis ovoreno vo frizider 2 nedeli ke se rasipe a ne majcino mleko.Informacijata mi e pedijatar uste vo bolnica mi kaza na sobna temp. 4h a vo frizider 24h.Letno vreme na zestinite ne treba da stoi poveke od 5-10 min. na sobna temp.

JAS NE SIM GO CUVALA NI SEKUNDA VEDNAS I GO DAVAV AKO NEJKE GO FRLAV

Bethany -> RE: Проблеми со доењето (24.11.2011 12:26:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Бомбица, се надевам дека кај тебе е различито, ама кај мене така почна со син ми. Месец дена се молевме за цицање, во почетокот преку ноќ немаше проблем после почна и преку ноќ да не сака да цица. Морам буквално на сила да му ја ставам града за да јаде. Знам да е гладен, дека му е време , а тој се бунеше. Дојдовме до тоа да штом го спуштам во скутот и дигам маицата да го дојам тој почнува толку да вреска да после не можев да го смирам. И ете сега сме на АД. Бев ептен упорна, ама кога на контрола не покажуваше да напредува во килажа моравме да почнеме со дохрана и сега сме само на дохрана. Колку што малку цицаше и млекото ми снемуваше со времето , така да многу бргу ми снема млекото целосно.

Nie se borime za cicanje uste od vtoriot mesec. Koga nesakase da cica se odmolzuvav i mu davav so sise sega nesaka ni od sise i zatoa se nerviram kako ke pie AD ako se odbie [sm=zmeden.gif]Ne e sok ili voda pa so lazice da mu davam treba po 150-200ml da gi ispie

Ох леле, овие нашиве бебиња се стварно захтевни [sm=smiley1.gif] Да пробаш да му ја смениш цуцлата, што знам тоа ми паѓа на памет. Да треба да пие млекце-треба.

taisa -> RE: Проблеми со доењето (24.11.2011 12:36:14)

nie vcera bevme na pedijatar sonceto nase stavilo samo 100g za 10 dena a cica i jas imam mleko iako uste sum rani od prviot den i toa ne i smeta ni dade pedijatarot sema za cicanje na rastojanie od najmalku 1,5 cas i naizmenicno od edna pa od druga grada pa ke vidime za edna nedela ako ne nakaci na kilaza ke odime na dohrana inaku non stop e gladna i mnogu mi e zal najverovatno i do mene e problemot jas nemam vreme ili najcesto nemam sili da si napravam za jadenje[sm=smiley19.gif]ne mozam koga e voznemirena da ja ostavam da placi i jas da si gotvam a i mnogu slabo spie[sm=smiley13.gif]

mamamoni -> RE: Проблеми со доењето (24.11.2011 19:33:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: taisa

i do mene e problemot jas nemam vreme ili najcesto nemam sili da si napravam za jadenje[sm=smiley19.gif]ne mozam koga e voznemirena da ja ostavam da placi i jas da si gotvam a i mnogu slabo spie[sm=smiley13.gif]

и јас не си готвев затоа што не ми се јадеше многу но секое сабајле на масата си имав оставено по 1кг. јогурт, густи сок и благо трајно млеко, на маса затоа што ако ги ставев во фрижидер ќе заборавев да се напијам, вака за неколку часа сите беа испиени

jagodica -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 14:44:53)

i kas nas se javi problem [sm=zmeden.gif] koga bevme ne zdravo bebusot imase staveno samo 200 gr znaci togas bevme tri meseci . Pretpostavuvav deka e mlekoto posto gradite tolku mi se meki kako da ne cicam bebe . Mi rekoja ako prodolzi vaka da ja dohranvam so kasicki i pak da ja cicam . Ete vcera mi dojde menstruacija a mlekoto mi sekna samo nekolku kapki na tri cetiri sati i tolku . Sega sme 4 meseci i 10 dena pa kazete mi spored vaseto iskustvo dali da mu davam mleko vareno i razredeno ili moram da mu kupvam adaptirano ???[sm=smiley13.gif]

mamicka77 -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 14:52:08)

ИЗВОРНА ПОРАКА: jagodica

i kas nas se javi problem [sm=zmeden.gif] koga bevme ne zdravo bebusot imase staveno samo 200 gr znaci togas bevme tri meseci . Pretpostavuvav deka e mlekoto posto gradite tolku mi se meki kako da ne cicam bebe . Mi rekoja ako prodolzi vaka da ja dohranvam so kasicki i pak da ja cicam . Ete vcera mi dojde menstruacija a mlekoto mi sekna samo nekolku kapki na tri cetiri sati i tolku . Sega sme 4 meseci i 10 dena pa kazete mi spored vaseto iskustvo dali da mu davam mleko vareno i razredeno ili moram da mu kupvam adaptirano ???[sm=smiley13.gif]

jagodica mojata kerkicka od 40 dena e na ad mleko na aptimil no sega vo ponedelnik polnime 3 meseci i ke i davam do 4 polni toes do nova god i tolku potoa prodolzuvam na tetrapak bitolsko od 3,2 maslenos i ke go razreduvam so 70 mleko 30 voda ili 700gr mleko 300gr voda ne planiram posle 4meseci da i davam a vie bidejki imate 4polni meseci mozes da i davas tetrapak  i da go razreduvas

arh_diz -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 14:52:12)

Jagodica ako nemas dovolno mleko davaj mu adaptirano.Sama sovetuvaj se so pedijatar so koe AD mleko da pocnes moze da se javi reakcija.

kikicka -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 14:52:31)

Јагодица јас сум за АД Млеко имаш избор ние почнавме со аптамил ,па не ни одговараше па сменивме уште 4 млека и на крај пак со аптамил. сега е 14месеци и уште пие АД али само навечер пред спиење и насабајле кога ке стани. сега можеш и со кашички ако ја дохрануваш и со млеко адаптирано.само ќе треба постепено да одеш ако не сте шпочнале со кашички сеуште.а ако се дохранувате тогаш меѓу оброк млеко јас така ја хранев и кај мене малку качуваше на кг

jagodica -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 15:01:10)

fala ti kikica [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] da, pocnav so kasicki samo ednas denot za rucek mu davam i toa jabolko vareno i mu go mesam nekogas so morkov nekogas samo jabolce e sega kazi mi za mlekoto toa e istoto ona po 250 denari so e bas nekni vo KAM go gledav i kako odese???? edno paketce kolku vreme go piese ?

jagodica -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 15:06:45)

kikicka sega se javiv na zdravo i porucek ke odam treba dva sati da ne e cicano pa tamu da go nacicam pa da vidat kolku e i so e pa ke ti pisam so ke bidi POZDRAV [sm=miska.gif]

jagodica -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 15:15:30)

mamicka77 bas ke odam i da vidam so ke mi recat a i jas sakav da pocnam so mleko za varenje kako poslabo ama zborav i so maticniot na bebeto so VANGEL vo Bitola sme i mi vika do godinata nikako mleko vareno ili tetrapak samo adaptirano do 6 meseci edinice posle 6 meseci do godinata dvojce [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

kikicka -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 15:28:56)

fala ti kikica [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] da, pocnav so kasicki samo ednas denot za rucek mu davam i toa jabolko vareno i mu go mesam nekogas so morkov nekogas samo jabolce e sega kazi mi za mlekoto toa e istoto ona po 250 denari so e bas nekni vo KAM go gledav i kako odese???? edno paketce kolku vreme go piese ?

ne be src kakov kam ne Vo apteka imash 950 denari 900grama e APTAMIL 1 .barem isteraj do 6meseci.I jas sakav kravjo ama se predomisliv i prodolziv vaka.sega kravjo samo so kashi jade inaku ne saka da pie kako ja fatat matnite taka pravi so mlekoto a ya hrana ne bira se jade.

jagodica -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 15:47:39)

950 denariiii?????[sm=smiley29.gif][sm=smiley21.gif] e da ti kazam pravo stvarno preterale eve prvata kerka mi e 4 godini i ja cicav do godina i mesec i pojma nemav deka e tolku skapo i toa sigurno e za nekolku dena do edna nedela preku sila inaku kolku lele src kolku bilo skapo ama ko ke se mora se mora da se zdravi i zivi

mamicka77 -> RE: Проблеми со доењето (28.11.2011 15:58:39)

950 denariiii?????[sm=smiley29.gif] [sm=smiley21.gif] e da ti kazam pravo stvarno preterale eve prvata kerka mi e 4 godini i ja cicav do godina i mesec i pojma nemav deka e tolku skapo i toa sigurno e za nekolku dena do edna nedela preku sila inaku kolku lele src kolku bilo skapo ama ko ke se mora se mora da se zdravi i zivi

900DEN 900GR  A NIE PROKARUVAME 10 NENA T.S TRI KUTII VO MESECOT  FAKTICKI 1800DEN SAMO HRANA BAZSKA DRUGHO AMA SO E TOA E

jagodica -> RE: Проблеми со доењето (29.11.2011 1:57:05)

mamicki bev na doktor i ja vagaja kerka mi i me kladoja na podoj da vidat za pola saat kolku ke cica i nisto nejkese da cica se mu bese interesno samo se vrtese i vide nevide doktorkata rece ke vi dam HUMMANA da probame i kupiv... dobro 440 den e[sm=jezicek.gif] i ja prifati odma ne mi praese problem nisto i zamislete doktorkata duri ja pregledvase da ne ima nesto oti ne jadi mu najde ZAPCE [sm=smiley31.gif] a malecko e 4 meseci :)))))

kikicka -> RE: Проблеми со доењето (29.11.2011 11:03:41)

[sm=smiley36.gif] Moja Леона жив трошок е се не и е погодено [sm=smiley36.gif] млекото посебно .Јагодица ако ја прифатила хуманата давај и ја нека си пие,може и од забчето не сакала а во меѓувреме ти снемуваш млеко и се поклопило. Ајде нека и се бели како бисери запчињата и да свариш ориз благ така се правело за прво запче.

jagodica -> RE: Проблеми со доењето (29.11.2011 14:48:23)

kikicka go prifativme mlekoto bez problem si go pieme mmmm ...[sm=bravo.gif]denski sme na shishe[sm=duda.gif] a noke sme na cicanje

kikicka -> RE: Проблеми со доењето (29.11.2011 16:34:33)

kikicka go prifativme mlekoto bez problem si go pieme mmmm ...[sm=bravo.gif]denski sme na shishe[sm=duda.gif] a noke sme na cicanje

супер умно [sm=duda.gif] оно не ја нервира мама !!!

taisa -> RE: Проблеми со доењето (2.12.2011 9:01:55)

[sm=bravo.gif]nie se vrativme na dobar pat za edna nedela 200g i ja vrativme rodilnata tezina e sega za ranite sto gi imam na bradavicite mi rece da se izmolzuvam i toa mleko odma da i go davam ama mama ke izdrzi nea ne i smeta a samo sto pocnavme da kacuvame na kilaza ne sakam da i menuvam nisto pa ke se trpi .pedijatarat vika ne e problem ako ti se izdrzuva dobro.
se za moeto najmilo.[sm=duda.gif]

jagodica -> RE: Проблеми со доењето (5.12.2011 2:21:15)

neznam dali na prasanjeto mu e tuka mestoto megutoa dali ima nekoja majka koja piela antibiotici za vreme na doenjeto ? Mi otece zabot i mi rekoja AMPICILIN i ginekologot i stomatologot deka bile dozvoleni ama na sekoe doenje tolku mi e shube [sm=zmeden.gif]a samo navecer ja dojam a denski si pie AD i koga ja dojam gledam da ima pominato tri saati od ko se napiv kapsula ! Eksik so ovie zabite znaci [sm=jezicek.gif] tatko mi mi vika " neznam decata kako ke gi nosis na zabar " ama posle ova ke odam vetuvam pred site [sm=smiley9.gif]

rina13 -> RE: Проблеми со доењето (5.12.2011 8:53:14)

jas imam pieno antibiotic za vreme na doenje,mi otece stitnata zlezda  se napravi topka ko orev i morav da pijam ama ic ne mi bese sube,zasto istite antibiotici mi gi prepisuvase ginekologot vo bremenosta i toa pred 12 nedela taka da ako togas ne mu stetea na fetusot,ne veruvam deka sega preku mlekoto ke mi nastetat na[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]

Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>