amateuress -> RE: Проблеми со доењето (13.8.2012 16:12:40)
|
димана, само еден одговор за тебе - по цел ден на града (освен ако не те боли премногу). буди го ако заспива, знаеш веќе, со кубење на косе, со поттурнување на брадичката. почетокот на доењето, (првите 40 дена, а понекогаш и подолго) е секогаш тежок, ама МНОГУ ти се исплати да не се откажуваш. не се грижи што ти се помеки градите, тоа значи дека се не се отечени жлездите, како што пишува погоре, дека се воспоставил баланс меѓу понуда и побарувачка [sm=smiley36.gif] дохрана со ад дури ако по еден месец кога ќе одите на систематски, ако недоволно напреднало. јас во тој период поминував 8-9 саати дневно со бебето на града, заспиваше, па се будеше, па плачеше, па пак заспиваше, јас понекогаш и го оставав да спие на града, ама после каков ред фативме, за мерак - еве сега има година и скоро 2 месеца, и не знам како ќе се одбиваме. кога се вративме дома прво ослабна пола кило, зашто касно ми дојде млекото, а јас никако не сакав да дадам ад, се плашев дека ќе се одбие, и после додадовме 1,400 на родилна тежина, затоа што по цел ден цицаше. ајде, со среќа[sm=pikapoka1.gif]
|
|
|
|