|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Кломифен
14.3.2011 8:59:20   
Sajna
HITNO prasanje user posted image
Denes bev na eho 13 den od ciklus, imam eden folikul od 20 mm, cekame da pukne NO sluzokozata na matkata mi e mnogu tenka samo 4,8 mm sto znaci vo slucaj na bremenost bi bilo rizicno, dali nekoj imal vakvo iskustvo i kako NA PRIRODEN nacin da vnesuvam estrogen se so cel zdebeluvanje na sluzikozata ????

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 276
14.3.2011 9:19:55   
Olivia
Sajna sekojdnevno vnesuvanje na  svez Ananas i cveklo, pomaga.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 277
16.3.2011 21:22:47   
cleo
Devojcinjaaa user posted image user posted image user posted image ke puknam od maka i taga user posted image Ja ispiv dozata Klomifen 2x1, pa posle 5 dena na eho imav 12 i 13 mm tri folikuli. Posle ehoto Doktorot mi rece da primam dve inekcii Fostimon vo dva dena. Vcera ja primiv vtorata i denes popladnevo odam na folikulometrija i zamislete folikulite 13.5 mm - porasnale samo 0.5 mm user posted image ...so dve inekcii Fostimon!!!??? user posted image user posted image user posted image Nemate poim kolku se razocarav. Zarem e mozno da mi mrdnat tolku minimalno??? Neka mi pomogne nekoja od vas so sovet ako imala slicno iskustvo...Mnogu se plasam zasto imam custvo deka ja gubam ovulacijata user posted image koja poradi pco i onaka mi bese slaba, a sega izgleda ke treba mnogu pojaka terapija da primam za da ovuliram. Doktorot mi rece ovde ke zapreme so inekciite stom tolku minimalno porasnale i sledniot cekor e definitivno ivf

< Поракaта ја уредил cleo -- 16.3.2011 21:30:52 >

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 278
16.3.2011 22:03:06   
veckasr
cleo dusicke probaj da bides smirena ti i samata znaes kolku na nas ni steti stresot 

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 279
17.3.2011 9:06:55   
Sajna
Ja svaka da vi kazam otvoreno user posted image u ponedelnikot endometrium mi bese mal 4 mm folikul samo eden od 6 mozni 15 mm i se iznervirAV tolku mnogu i otidov vo prodavnica za zdrava hrana sl. na BIONA i tamu prasav i mi dadoa se sto e potrebno za da se sredi na zenata hormonalniot status i da podpomogne pri oploduvanje ... mislev deka e zezanje ama denes samo sto se vrakam od eho i zamislite folikulot mi e duri 27 mm a i endometriumot e zgolemeeeen user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image taka

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 280
17.3.2011 11:01:09   
mimo
zdravo, jas imam problem so ovullacijata posledniot mesc pief klomifen perv pat mi bese i posle toa bef vo eho na 15 den na menstrua i imav samo eden folikul 18 mm sega mi kasnateve 2 dena dali e mozhno da sum zabremenilla ili ne, i da vi kazam jas nemam redoven ciklus poslednite  mi bea na 37 dena mozete lda mi objasnite

Непосредна врска до пораките: 281
17.3.2011 12:22:49   
Sajna
Mimo odi kupis is test i odma ke doznaes se nadevam ke si vidis dve crtki user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 282
17.3.2011 14:19:21   
mimo
sajna na user posted image  crti se nadevame site no mislam deka e rano

Непосредна врска до пораките: 283
17.3.2011 14:21:42   
mimo
znaci rano e za test zatoa sto mene znaat da mi zakasnuvat i zatoa prasuvam dali e mozno posto poslednive gi dobiv duri posle37 dena

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 284
17.3.2011 21:15:16   
Sajna
ako ti e sekoj ciklus na taa dolzina togas ne mi se veruva zatoa sto imas uste cel mesec znaci za da dobies sleden ciklus ...zatoa raboti na slucajot ili pak preku krv nema utka odma pokazuva

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 285
17.3.2011 21:25:13   
Sajna
Dali imala nekoja od vas folikul od 27 mm? ve molaam pobrzo answer denes mi e 16 den od ciklus bev na eho i 27 mm eden folikul...

Непосредна врска до пораките: 286
18.3.2011 10:19:20   
Natasa981
sajna, toa e super golemina na folikul! bi trebalo naskoro da prsne, jas kolku sto znam..pusti se vo akcija denes, utre, zadutre obavezno! ajde navivam za user posted image user posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 287
18.3.2011 13:17:08   
mimo
edno prasane sto mi velite dali da napravam test zatoa stonznam koga da napram psto veke vi kazav nemam redoven cklus posledni menstruaciimav na 15. februari no ne gi dobivam redovno ili na 30 dna ili na 32 ili na 35 a poslednive gi dobif na 37 dena no ovoj mesec mi bese prviot mesec sto pief klomifen i zatoa ne znam dali denes da napram ili da pocekam

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 288
18.3.2011 14:29:19   
sesilija
ne si ja maci dusata napravi si test barem da si znaes

ne e gotovo dodeka ne e gotovo

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 289
19.3.2011 13:51:30   
mimo
si napraviv test denes i negativen

(Одговор на членот sesilija)
Непосредна врска до пораките: 290
21.3.2011 9:12:31   
Sajna
ajde mimo ne se razocaruvaj samo ke bide

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 291
21.3.2011 12:10:48   
Sajna
Jas imam edno prasanje 20 den mi e od ciklus bev na eho i folikulot koj mi bese 27.6 .. ne e puknat tuku e napraveno vo cista od 42 mm...dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo da mi pomogne ve molam ... MOZNO LI E I POKRAJ TOA DA DOJDE DO BREMENOST?? sto nataka da pravam veke od site doktori mi e DOSTA !!!

Непосредна врска до пораките: 292
21.3.2011 12:46:50   
iki82
Sanja i mene mi se sluci istoto letoto od klomifenot. piev po edno apce na den i namesto da pukne stana cista od 40 mm. do bremenost ne moze da dojde ovoj ciklus, zal mi e. jas primav i utrogestan vaginalti, pa od samiot progesteron pocna da se namaluva i veke pred kraj pred da dobijam se namali skros i so ciklusot se iscisti. mene i me bolese jajnikot, edvaj odev. posle naredniot ciklus piev pola apce klomifen i togas bese ok, dojde do ovulacija bez da se napravi cista.

Непосредна врска до пораките: 293
21.3.2011 13:01:45   
Sajna
IKI jas piev 2 x 1 od 5-9 den, sega se nerviram zatoa sto ne mi dade nisto da pijam a imam neredoven ciklus, i koga ke dobijam mi rece pak klomifen i pregnil inekcii

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 294
21.3.2011 14:26:38   
Melanija RR
Затоа прегнилот се дава штом достигне докај 22мм фоликулот за да прсне зошто при примање на Кломифен има можност од циста.Ова доктори често не го кажуваат дуку од интернет и форуми се информираме што е срамота.Се викаат како ќе ти кажам така а незнаеме што е и како е.Бидете силни user posted image

Непосредна врска до пораките: 295
21.3.2011 14:38:21   
iki82
Sanja moze tebe ti treba pogolema doza , za da se postigne ovulacija. moze zatoa taka ti dale, ama mislam deka so cista nema da dobies menstruacija. mora da ti dadat progesteron da primas edno deset dena za da se namali cistata i da dobies. ne znam kaj koj doktor ides, jas sum kaj lazarevski vo sisitina. jas sreka togas primav utrogestan vaginalno, a toa ti e progesteron isto kako dabroston ili primolut nor, pa brzo mi se smali cistata, inaku ke poludev. bez progesteron da ti dadat tesko deka ke dobies sama od sebe. aj ne se nerviraj ne e nisto strasno, samo treba dobro tempiranje na dozite, a nekogas i organizmot ednostavno taka reagira. a i ako si primala eden po drug mesec klomifen moze i toa da ti e pricina za cistata sto nastanala. treba barem eden mesec pauza megu klomifenot. jas taka eden po drug mesec togas zemav klomifen, po greska taa edna nikakva doktorka mi dade i mi nastana cista, odnosno ne pukna folikulot tuku prodolzi da si raste.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 296
21.3.2011 14:58:36   
Melanija RR
Секое тело е индивидуално и различно реагира.Јас 3 месеци по ред пиев па немав цисти еве 3 паузирам па во април пак.Така да немора да значи некои одма јавува цисти кај некои никогаш.

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 297
21.3.2011 15:34:33   
veckasr
jas gi imav pieno klomifenot  eden podrug mesec pa ne mi stvorija cisti sega sekoj e razlicen organizam jas fala bogu dosega ne sum imala problem so cisti od klomifenat a neznam kolku pati gi imam pieno 

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 298
21.3.2011 18:11:14   
Sajna
Jas odam kaj Cvetanovski, neznam sto da kazam drustvo zbuneta sum vo sekoj slucaj sakam dobroston da pijam ama na svoja raka posto doktorot ne mi dava cekaj mi vika prirodno a znam deka toa ke traeeee mnogu ...ne znam sto da kazam fala u sekoj slucaj

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 299
21.3.2011 18:22:25   
Melanija RR
Сања не ти ги знам случувањата можам само да ти кажам дека ако не си сигурна консултирајсе со друг гинеколог. 

Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Бањање на детето
vesna_kr

Колку често го бањате Вашето дете?

секој ден (72%)

секој втор ден (8%)

преку 2 дена (4%)

2 пати неделно (8%)

еднаш неделно (8%)

Број на сите гласови: 25

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!