|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: CTS (Carpal tunnel syndrome) во бременоста
11.4.2013 10:52:49   
masa
Јас имав проблем со нозете најмногу,незнам дали е исиот проблем во прашање.Уште пред давлезам во 8ми месец почнаа да ми отекуваат и од почеток со одмор ми поминуваа,но мислам дека цел деветти ми беа постојано отечени,особено кај глуждевите.Повремено имав и грчеви во лежечка положба,но не нешто јаки.А некако и цела бев отечена,бурмата сигурно 6-7 ја извадив.За некоалку дена откако се породив отоците спаднаа сами постепено.И сега некако повеќе како да сум отечена отколку поправена.Некако цела сум мека user posted image и во лицето сум како отечена.Најверојатно ми е таков организмот.

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 26
12.4.2013 23:30:54   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: masa

Јас имав проблем со нозете најмногу,незнам дали е исиот проблем во прашање.Уште пред давлезам во 8ми месец почнаа да ми отекуваат и од почеток со одмор ми поминуваа,но мислам дека цел деветти ми беа постојано отечени,особено кај глуждевите.Повремено имав и грчеви во лежечка положба,но не нешто јаки.А некако и цела бев отечена,бурмата сигурно 6-7 ја извадив.За некоалку дена откако се породив отоците спаднаа сами постепено.И сега некако повеќе како да сум отечена отколку поправена.Некако цела сум мека user posted image и во лицето сум како отечена.Најверојатно ми е таков организмот.

kolku vreme si porodena?? ako e brgu sega1-2 mes.ok e ,no ako e poodamna ne e ok da imas otoci,vidi isptaj si.jas vo dvete bremenosti bev mnooogu otecena nesi licev na sebe no posle poroduvanjeto vednas se izgubija i otocite i kilogramiteuser posted image .
inace tvojov slucaj sto go navede e normalna pojava vo bremenosta ,kaj mene i melanija e drug slucaj.pozzz

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 27
4.6.2013 15:19:59   
Melanija RR
леле незнам веќе што да правам user posted image некои си 2-3 недели се будев пак во 6 сабајле ќе ја разнрдав раката и ќе продолжев да спијам.Еве веќе цела недела пак исто станувам шетам ја тресам раката ,стани легни.
Наместо сега да спијам јас веќе 3 месеци се се доспивав попладне.сега веќе и на пладне многу ми трне по 100пати во ден.
Од сабајле ручек неможам да ставам ,а имам повторувачко дејство на десната рака не само што трене туку и ме боли цела шака, еве на лаптоп сега неможам ни да куцам и да скролувам со глувчето.user posted image

Знам дека нема спас ама да си ја кажам маката user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 28
4.6.2013 16:19:17   
deluxe
Меланија,дали се консултира со гинекологот? холестеролот како е?
пробај земај калциум,или магнезиум,можеби имаш недостаток,на овие минерали

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 29
4.6.2013 17:04:53   
temjanuska75
Меланија РР во право си нема спас. И мене тогаш отприлика ми се јавија болките (трнење) и тоа во двете раце исто се нервирав дека неможам да спијам и што е најтрагично си останаа, но сега со намален интензитет. Многу ми беше тешко што неможев М. додека беше бебе подолго во раце да го држам. Бев на снимање на нервна клиника и ми рекоа дека не сум уште за хируршка интервенција, ми препорачаа физикална терапија. Сега после 2 ипол години од породувањето мислам дека ме спаси намалената килажа а и докторката го потврди тоа, но синдромот мене ми остана. Се обиде да ме утеши дека секоја втора жена го има, дури и самата таа го има. Сака многу внимавање т.е. помалку работа низ дома, ако вакво нешто е воопшто можно.Земи си маус со подлога кај скочниот зглоб, го држи подигнат зглобот и ако работиш со лаптоп користи маус. Заuser posted image се издржуваме.

Непосредна врска до пораките: 30
4.6.2013 18:09:57   
Melanija RR
Фала ви user posted image
Пијам магнезиум а калциум забушавам ,холестерол ок ,отечена минимално,поправена 12 кг ,ама мината недела кога почна повеќе да ме боли цела недела нешто средувавме по дома и ете може од замор.
А калциум никако да испитам од несовесни лекари ама се надевам следната недела
Пробва со оној како стегач за нозе,раце ,зглобови што е како со кукички ама ништо.Пробав да спијам само на грб значи без да налегнувам раката и мислам дека малку од малку делува.

Друго ме замисли,лани август и септември имав какви болки во дланките но сами од себе поминаа може е баш истото и сега некако продолжуваuser posted image може не е само сега во бременоста
Уф temjanuska75 во прав си се за user posted image само тоа што викаш ме плаши како ќе го држам, сенадевам дека барем ќе се намали.user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот temjanuska75)
Непосредна врска до пораките: 31
4.6.2013 18:55:00   
mommy_angels RR
Меланија маж ми пред некоја година имаше исти проблем,не од бременост де user posted image ,од преоптеретеност на раката од работа и за жал изборот е или хирургија или да помине само нормално со максимално штедење на раката.Кај него помина после извесен период самото,така да одмарај ја раката колку што можеш повеќе

Непосредна врска до пораките: 32
4.6.2013 19:15:22   
Melanija RR
mommy_angels јас сум тежок десњак ама ќе морам што викаш да пробам се да префрлам на лево и тоа на стари години user posted image шега на страна вреди да се проба user posted image

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 33
4.6.2013 20:25:13   
Maca25
Мене ова ми се случуваше во бременоста, ама не придавав голема важност. Затоа откако се породив, толку многу почнаа да ми трнат и болат рацете, што се доведов до степен на оштетување на нервите. Не знам колку може да се направи во бременост, освен да се пие магнезиум и да се носат стегачи за раце, но после породување одма на невролог. Јас си ги повратив во нормала со физикална терапија.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 34
16.10.2013 14:53:37   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR

Мене рацеве ми се утрнати од 5 месец наваму нон-стоп..веќе се навикнав на состојбава. И ме болат..Немам сила во рацете да стегнам нешто, да отворам тегла, нема шанси.Чаре нема. Докторот ми рече дека ќе се повлече после породувањето.

После породувањето воопшто не ми помина. Си го носам уште, само после втората година од породувањето, се намали интензитетот. Тоа му доаѓа откако престанав да го носам во раце Никола. Е арно ама веќе приметувам дека интензитетот на трнење ми се зголемува. Многу рано, бре, прошлата бременост дури петти месец ми се појави. Може дека сега си го имав. А не е до килажата. оти сега сум најслаба од што сум била о последниве 5 години. Ќе си ги активирам стегачите, тие некако ми помагаа.

Леле кога ќе ми текна после породувањето, кога ќе се расплачеше Никола, а мене рацете здрвени, не сум можела да го кренам, не сум можела устето да му го погодам со шишето од штонемав осет во рацете. Амајас сум за ќотек, ем не ми помина после породувањето, ем не консултирав никаков доктор за ова. Земав еднаш упат од што бев исплашена, и никогаш не отидов.

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 35
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali mislite deka brzata hrana e stetna?

Da (50%)

Ne (50%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!