deluxe -> RE: CTS (Carpal tunnel syndrome) во бременоста (11.4.2013 0:22:16)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR Ехе и до тука дојдов [sm=smiley36.gif] Од некаде 18 недела секое сабајле,многу ретко при поладневно спиење, ми тнат дланките до толку што ко навиена се будам од 6 до 9 сто пати и ништо не помага.Немам сон едвај чекам да дојде поладне да отспијам.И во текот на деб=нот ако дланката односно прстите ги држама во константна позиција почнуваат да трнат,или при сецкање. Завчера и кажав на матичната и ми препиша и калциум шумливи на Крка.Читав и во книга за трудници дека кај некои лекот бил во користење на стегачи. Сега сум 20 недела и ако трае до крај тешко на мене Некој друг совет [sm=smiley1.gif] Melanija ne se sekiraj,i jas bev takva vo bremenosta(vtorata)mi se pojavi istoto sto kazuvas mi se zdrvuvaa kako mravki da lazat po prstite ili rakata,no samo se izgubi do krajot nemase nisto,jas ne se konsultirav so maticnata ,no spored mene mislam deka mi bese od toa sto naglo se zdebeliv i si pretpostavuvam deka holesterolceto mi se povisi [sm=smiley36.gif] sepak ne e na odmet da si zemes kalcium ili moze i magnezium ,no vo sekoj slucaj ispitaj si holesterol,(vo mojot slucaj taka bese,no ne alarmantno,taka da si se sredi samo po sebe) ne zemaj stegac ne ti treba pozdrav4e imaj si lesna bremenost, dont worry
|
|
|
|