|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Ручек
5.8.2011 16:09:26   
Snowhite RR
Леле јас грав од кога немам сварено
Денешното мени е следно: крем супа, соја шницли, пржени компири и салата од краставица

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 901
8.8.2011 11:16:01   
miana
Eve vi rekov i ke vi napisam za vo petokot ...Za mojot rodenden nemase grav...Sveki napravila pohovani stekovi,koftinja od tikvicki,przeni kompircinja i salata...mmmmmm gledate deka nemase grav  iako bese petok...Vo moja cest imase ubav rucek

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 902
8.8.2011 13:03:05   
miana
A denes sto ke jadete za rucek?
Denes bila letka sv.Petka...Ama vikendov puknavme od skara i meso,denes mi se jade grav ama stvarno...Neznam sto ke napravi svekrvica

Непосредна врска до пораките: 903
8.8.2011 13:21:02   
Mihaela 2010
Џигер пилешки со компири

Непосредна врска до пораките: 904
8.8.2011 14:36:40   
vanessa30
lele i jas odamna nemam kasnato grav, ama ke i recam na majkami da spremi pa ke i se tupnam na rucek nekoj den. Inaku maz mi ne jade grav mu pravi problem so zeludnikot, a jas samo za mene ne mi se gotvi i sto grav ke e toa za eden covekuser posted image  t.e dobro dvajcauser posted image .
Inaku za rucek imam pindzur, so sirence, puseno meso i piperki polneti so jajca i urda. (GI OBOZAVAM)

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 905
8.8.2011 14:40:33   
miana
mh,mh,mh,mh ligi mi tecat...Jas sum  posle rabot ana skrining a bideki ziveam daleku ke si odam do kaj majkami da se spremam za na pregled  i za rucek ke zakasnam denes..Bebeto ke mi bide gladno,ke mrdka poveke :) Veruvate li deka denes masala 3-4 saati postojano si mrdka :) I nea i se jade gravce....so peceni piperki so ocet,zejtin  i magdanosce :) mhhhhhhhhhhh

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 906
8.8.2011 14:43:22   
zapce
Ванесса дај пиши ни рецепт за полнетите пипиерки со урда и јаца

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

Непосредна врска до пораките: 907
8.8.2011 14:47:20   
miana
valjda gi pece,lupi,polni so urda i gi pohova so jajca gi przi...mh mh mh od koga nemam praveno...

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 908
9.8.2011 10:28:07   
vanessa30
Piperkata treba da bide malku po siroka. Na piperkite im gi vadam semkite odozgora, so pravenje na dupka ama vnimavam da ne se raspuka celata. Na strana krsam jajca, sitno seckan kromid (mnogu sitno) ama moze i bez nego) i urda, po potreba stavam sol zavisi kolku e solena urdata.  So ovaa smesa gi polnam piperkite odozgora, so malo potcuknivanje na vrvot za preku vibracija da s popolni smesata do dole. Gi stavam vo tavce za pecenje, a na strana mesam maslinov zejtin  (moze i obicen) okolu 100-150 ml, edno lazice sol, i edno lazice crven piper, i so ovaa smesa gi polivam piperkite odozgora, ubavo edna po edna, i gi stavam da se pecat vo zagreana rerna na 200-230C. Koga ke pocrvenat od gornata strana gi prevrtuvam i gi potpekuvam od drugata strana.
Piperkite vaka polneti mozes i da gi przis (vo maslo bez crven piper) megutoa vaka e pobrzo, ne se tolku mrsni i ne ti prska nasegade po sporetot, a mene i mi se povkusni.
Dobar apetit

Непосредна врска до пораките: 909
9.8.2011 10:31:23   
arh_diz
Super recept vanessa ke go probam obavezno
Jas denes ke pravam teleska corba so stavilj

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 910
9.8.2011 10:42:32   
miana
mh,mh,mh muabet za trudnici  user posted image Jas gi znam i vaka ...Se pecat,se lupat se vadi rackata,se polni so urda,se pohova so prasno i jajca i se przi...TOP SE

Непосредна врска до пораките: 911
9.8.2011 13:14:26   
miana
Ajde zenski sto ke imame denes zaa rucek?
Jas mislam deka svekrvica ke pravi polneti piperki :)

Непосредна врска до пораките: 912
9.8.2011 13:15:53   
AnnaMolly RR
Јас направив ориз со копани и супа. Еве чекам да биде готово и да јадам.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 913
9.8.2011 13:17:52   
Mihaela 2010
E JAS DENES NEMAM NISTO ZA RUCEK,NESTO NABRZINA KE SE PROPRZI..ME UMREA NA RABOTA,NEMAM SILI ZA RUCEK

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 914
9.8.2011 13:18:59   
miana
sprzi nesto na brzina..piper so jajca mhmhmh

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 915
9.8.2011 13:24:08   
Mihaela 2010
JAJCATA SE NEIZBEZNI,A ZA DEKORACIJA KE VIDAM,MOZE I VIRSLIuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 916
9.8.2011 13:26:26   
zapce
Ти благодарам Ванесса 30 за рецептот, сигурно ке го пробаме

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

Непосредна врска до пораките: 917
9.8.2011 14:58:41   
vanessa30
Jas od vcera pravev rucek za denes, peceno pilesko so kompir i morkov i sekako SOPSKA salata.

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 918
10.8.2011 12:21:43   
miana
Vcera bese supa,pire,kolbavcinja i salata ..denes neznam sto ke bide...Jas posle rabota odam na pedikir - ke se ruca bez mene 

Непосредна врска до пораките: 919
10.8.2011 12:32:19   
Maca25
јас уште се мислам што да правам денес. Имам дома една тиквичка, може таа да ја испржам со сос од домат, лукче и босилек. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 920
10.8.2011 12:51:16   
Felly RR
Што убаво вака кога не ви се пребирливе домашните. Мм не јаде тиквички, пиперки, сирење (уствари ништо од млечни производи) и ако за нас има нешто такво, за него мора посебно нешто да се направиuser posted image
Денес имаме толчени пиперки, ама за него има и плескавици.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 921
10.8.2011 12:55:19   
Џесика
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Што убаво вака кога не ви се пребирливе домашните. Мм не јаде тиквички, пиперки, сирење (уствари ништо од млечни производи) и ако за нас има нешто такво, за него мора посебно нешто да се направиuser posted image
Денес имаме толчени пиперки, ама за него има и плескавици.

Ко за мм да зборуваш user posted image не јаде ништо од зеленчук (зборам за ручек, не свежо) ни пиперка, ни тиквица, ни патлиџан, ни сирење... ништо!!!  Денес кај нас ќе има печени компири со копанчиња и супа user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 922
10.8.2011 13:59:09   
Natuska85
Денес за ручек што ќе спреми свекор ми.....Не се замарам на одмор сумuser posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 923
10.8.2011 14:04:32   
Maca25
што убаво Натушка! браво за свекор ти user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 924
10.8.2011 14:06:10   
miana
I jas imam zlaten svekor!!!! 

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 925
Страница:   <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?