|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Ручек
10.8.2011 14:16:02   
vanessa30
Jas za denes neam nesto narocito spremno, ke jademe pici, ama za utre planiram da pravam gulas so junesko meso i spageti. E mladi domakinki, neznam dali ste probale ama vo Kam ima eden paketce za sos za gulas (kako prasok e se dodava vo voda i vo mesoto) epten e ekstra kakov smek mu dava MJAMMMMMMM

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 926
10.8.2011 14:19:55   
miana
MMMmmmm kam market se ima TOP...I lazanjite se top.

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 927
10.8.2011 14:26:25   
dostickage
Jas ke pravam polneti baburi so feta sirenje i mladi kompiri so pavlaka,mmm
edvaj cekam

Непосредна врска до пораките: 928
10.8.2011 14:31:59   
miana
A kako pravis mladi kompiri so pavlaka?

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 929
10.8.2011 14:36:23   
Pepelaska *
ајде жени пишувајте рецепти мене ме чека новиот шпорет уште малкуuser posted image
инаку денес манџа незнам појма со што е свеки ја правела вчера

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 930
10.8.2011 14:59:15   
Lisica
Denes imame grasak:)) za koj moram da kazam maz mi go spremi:)) pa i jas sum dusa:))

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 931
10.8.2011 15:10:06   
miana
lele grasakot e edinstvenoto jadenje sto kaj nas ne smee da se gotvi zaradi mene...Ili koga se gotvi ima nesto posebno za mnee.Neznam zosto ama ne mozam ni miris ni vkus da mu podensam a na kerkami i davam da jade,duri imam i kupuvano mali konzervi za nea...

(Одговор на членот Lisica)
Непосредна врска до пораките: 932
10.8.2011 15:15:42   
dostickage
kompirite na kocki seckani,otprilika stavas pavlaka i feta sirenje.se mesas zaedno i gi polnis piperkite.
peces vo rerna.
ja bi stavila i malce sos od patlidjan da ne se pecat taka na suvo;)

Непосредна врска до пораките: 933
10.8.2011 15:18:15   
zapce
Ајде оставете сите ручекот дома, одиме на еден заеднички ручек во
Al Mahara Restaurant, Дубаи, за заедничко запознавање, кој е заuser posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

Непосредна врска до пораките: 934
10.8.2011 15:19:17   
Lisica
I Luka ne go obozava posebno, ama gledam da jade se, da ne birka mnogu, ima kaj nekoi jadenja zapinja i za ziva glava nema sansi da gi jade, ama sto moze da se protne se protinja:)) nema loso od toa samo korist:)) Ja kako sto ne jadam 500 raboti dobro e sto skoro se jade:)))

Непосредна врска до пораките: 935
10.8.2011 15:21:49   
Lisica
LIke LIkeuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: zapce

Ајде оставете сите ручекот дома, одиме на еден заеднички ручек во
Al Mahara Restaurant, Дубаи, за заедничко запознавање, кој е заuser posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 936
10.8.2011 15:22:56   
miana
A dali ste jadele bosanska kompirusa? se pravi testko samo brasno,sol i vod i se ostava da stoi...Se stava golem carsav na golema povrsina i testoto malce so sukalo se suka od ptilika da stasa debelina 1cm. Se macka so mnogu zejtin i se ostava 15 min...Potoa se zema i se tegne da ispadne mnogu golema i tenka kora..Za fil se seckaat sitni kockicki kompir so edna glavica kromid ,zejtin i malce biber...na krajot od korata se stava i se podiga carsavot za da ze napravi rolna..Se zasekuva i toaa rolna sto ste ja napravile ja vitkate kako polzav i ja stavate vo tepsija okrugla ..Pravite se taka dodeka ne ja popolnite tepsijata,ja premackuvate so zejtin ( pa i poveke tepsii) i stavate da se pece..Se pece dodeka ne zarumeni kako burek..se otvara i se stava edna polna casa so mlaka voda i sol vo tepsijata vrz pitata..se ostava uste malce vo rerna i imate preubava pita\burek so kompiri..Probajte nema da zazalite

Непосредна врска до пораките: 937
10.8.2011 15:28:57   
Lisica
mnogu komplicirano za preku nedela, dajte ideja nesto ustre da napravam polesno i da ne odzima mnogu vreme:))

Непосредна врска до пораките: 938
10.8.2011 15:39:03   
miana
Lazanji...Kupi od kam market od korite..naredi eden red kori,namackaj so besamel sos,stavi smesa ( meleno meso,so kromidce i kecap)  stavi i kaskaval pa pak red kori i se taka dodeka imas kori...Na kraj pokrij gi i neka stojat saat vreme..Peci gi so folija ,pred kraj izvai im ja folijata stavi kaskaval i ostavi da se potpece kaskavalo..Prstite ima da si gi izedete.....mh mh mh A nesto polesno,kupi testa za pizza - naredi gi i ete ti...   :)Ili eve kako nasiot rucek vcera...Pire,kolbavcinja,salatka..Supa ( gotova ) i kraj

Непосредна врска до пораките: 939
10.8.2011 15:53:09   
Bogdancanka
Денес за ручек имам пржено свинско,пржени компири и мешана салата

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 940
10.8.2011 15:58:49   
kapina
jas denes bev na rabota i sveki napravila rucek  pileski stek  so pire

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 941
10.8.2011 16:10:22   
zapce
Блазе си ви на вас што свеки ви прави ручек, ама пак за тоа кај мене мажот ми денеска ке свари макарони а како дополна ке видиме што ке оди со тоа.

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 942
11.8.2011 17:40:12   
mama26
mu saka user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 943
11.8.2011 22:52:09   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

A dali ste jadele bosanska kompirusa? se pravi testko samo brasno,sol i vod i se ostava da stoi...Se stava golem carsav na golema povrsina i testoto malce so sukalo se suka od ptilika da stasa debelina 1cm. Se macka so mnogu zejtin i se ostava 15 min...Potoa se zema i se tegne da ispadne mnogu golema i tenka kora..Za fil se seckaat sitni kockicki kompir so edna glavica kromid ,zejtin i malce biber...na krajot od korata se stava i se podiga carsavot za da ze napravi rolna..Se zasekuva i toaa rolna sto ste ja napravile ja vitkate kako polzav i ja stavate vo tepsija okrugla ..Pravite se taka dodeka ne ja popolnite tepsijata,ja premackuvate so zejtin ( pa i poveke tepsii) i stavate da se pece..Se pece dodeka ne zarumeni kako burek..se otvara i se stava edna polna casa so mlaka voda i sol vo tepsijata vrz pitata..se ostava uste malce vo rerna i imate preubava pita\burek so kompiri..Probajte nema da zazalite

Na ovoj nacin ja sprema kompirusata mojata prijatelka bosanka i veruvajte nemam probano nisto poloso user posted image  strasno,uzasno..kaj niv se sprema krompirusata kako posebno nesto demek ..Zaboraviv da kazam deka ja polivaat so"kajmak"a mislat na pavlakauser posted image
Jas si ja pravam krompirusata taka sto si ja tegnam korata i stvarno e mnogu em poubava em potenki se korite.
Da ne me svatis pogreno miana ama navistina ovaa bosanska 'pita'kako sto ja vikaat nema vrska.Barem taa sto jas sum ja probala.

Непосредна врска до пораките: 944
11.8.2011 22:57:59   
ananikol

Eve sto imavme nie za rucek denes,na brzina...

Svariv mali kompircinja gi izlupiv i gi staviv vo fritezata,vo drugata strana na fritezata staviv pohovana riba,dodeka se przea napraviv sosce od tolceno lukce,pavlaka,majonez i dil.

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 945
12.8.2011 15:42:27   
miana
Па јас мислев на тегната кора баш како буре.Незнам ти каква си јадела ама јас оваа што ја јадев беше ммммммммммммммммм......Зависи и до домакинката user posted image
А денес што ке правите за ручек?
денес е петок сигурно имаме грав user posted image

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 946
12.8.2011 15:47:00   
Lisica
Peceni batacinja,prire i salata :))))

Непосредна врска до пораките: 947
12.8.2011 15:47:38   
miana
abe petok e denes hahahha sto e ova meso jadenje user posted image riba,grav user posted image

Непосредна врска до пораките: 948
12.8.2011 15:48:25   
nadica
кај мене денес за ручек има макарони со болоњезе сос, кашкавал и кој сака толчен пинџур со сирење ммммммммммммм

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 949
12.8.2011 15:50:28   
Mihaela 2010
E jas sum kaj moite na rucek,i normalno gravce...mmmmm od koga ne sum jadela ima 3 tanjiri da izedamuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?