RE: Ручек (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Да готвиме заедно

Порака

Maca25 -> RE: Ручек (6.5.2012 16:34:20)

денес нешто полесно за ручек - проја со спанаќ, сиренце и кулен

kikicka -> RE: Ручек (6.5.2012 17:24:48)

Вариво грав со кубавче и пита од јаболче!

moni teo -> RE: Ручек (6.5.2012 22:38:39)

скаричка и зелка салата[sm=smiley36.gif]

nadica -> RE: Ручек (7.5.2012 11:06:54)

jas denes za rucek pravam leka so zelka i krasavici salata

Luci -> RE: Ручек (8.5.2012 9:32:08)

Вчера за ручек правев печен копир со хопла и пржен стек, леле компирот мјамииии мн. беше вкусен. И денес ќе ручаме од истото

moni teo -> RE: Ручек (8.5.2012 22:15:01)

плескавици и пржени компири салата домати и краставици [sm=smiley36.gif]

nadica -> RE: Ручек (18.5.2012 13:48:51)

posna sarma za denes a na koj ne mu se bendisuva (N i mm) neka si prave pica [sm=smiley1.gif]

Annet -> RE: Ручек (18.5.2012 13:52:12)

mojot e gotov haha makaroni na najbrz nacin
se stavaat vo tavce od kese se isturaat,nastrana se mat[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]at 4 jajca so rendano sirenje,eden sol za kafe zejtin,400ml mleko 800 voda i se pecee mnajmm polesno zdravje

Maca25 -> RE: Ручек (18.5.2012 13:56:41)

јас вчера правев мусака со тиквички и компири, па ми остана колку за 1 човек (за мм на пр). за мене и н. уште ништо не сум направила.

Mihaela 2010 -> RE: Ручек (18.5.2012 14:00:32)

Aaaaa jas denovive sum kaj majka mi,pa lazica konecno ke zatropa,vcera imase boranija so meso,denes izgleda riba..konecno nesto alaslno da ksneme,se sme na brzina

Gardenia -> RE: Ручек (18.5.2012 14:01:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

јас вчера правев мусака со тиквички и компири, па ми остана колку за 1 човек (за мм на пр). за мене и н. уште ништо не сум направила.

Maca извини на прашање може  е офф топик ,ама како ја правеш мусаката со тиквички посна или со мевце[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image],оти и мене баш тоа ми беше на ум денес да правам оти имам и тиквички и компири

Џесика -> RE: Ручек (18.5.2012 14:36:04)

Исто и јас од вчера имам макарони потпечени, ама пошто јас постам денес, се знае за мене, ден за салата мексикана [sm=smiley36.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Ручек (21.5.2012 16:00:53)

Denes za rucek imam zelka so meso...

Maca25 -> RE: Ручек (21.5.2012 18:12:22)

денес се опуштив со јадење, па дури и плескавици со компирчиња направив. нормално и салата од патлиџан и краставица.
за мене нема јадење до утре.

nadica -> RE: Ручек (21.5.2012 18:40:13)

jas pravev spanak so kiselo mleko za tie sto rucaat vo 2 i pilesko so kari i pavlaka + spageti i salata za tie sto rucaat vo 5

jas rucav i vo 2 i vo 5 za da ne navredam nikoj [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Tanjat7880 -> RE: Ручек (30.5.2012 10:59:14)

GIBANICA ke bide deneshniot nash rucek i bash i se raduvam[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

AnnaMolly RR -> RE: Ручек (30.5.2012 12:11:17)

Пржени тиквички со кисело млеко и лукче, пржени пиперки и колбаси.

nadica -> RE: Ручек (30.5.2012 14:55:59)

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Пржени тиквички со кисело млеко и лукче

za ova sakam recept

a jas denes za rucek imam brza pica i salata krastavici i zelka

Gardenia -> RE: Ручек (30.5.2012 15:13:04)

Пржени тиквички со кисело млеко и лукче, пржени пиперки и колбаси.

И јас сакам рецепт [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image], инаку денес мојата омилена леќичка и шопска салата

dostickage -> RE: Ручек (30.5.2012 15:22:55)

jas imam posni sarmicki so blitva. mh mh keifovi ...
pa kako i majka mi e nedelava doma em deteto prbrano em rucece , top[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

AnnaMolly RR -> RE: Ручек (30.5.2012 15:59:29)

Го пратив рецептот, ќе го објават деновиве.
Ама ајде еве и тука.

Две средни тиквички се сечат на кругчиња, се валкаат во брашно и јајца, па нормално си се пржат.
Откако ќе се испржат, се оставаат малку да се оладат. Потоа се сечкаат на средно големи парчиња.
Во сад се толчи лук со сол, се додава околу половина канче кисело млеко (по потреба и повеќе),
се меша со лукот и се додаваат исечените тиквички.
Се става малку масло за јадење, по желба може и малку копар.
Сето тоа убаво се меша и е спремно за јадење.

Пријатен апетит!

Viktori -> RE: Ручек (30.5.2012 17:17:54)

АнаМоли, ова многу јами ми изгледа. [sm=smiley36.gif]
Да го видов порано ќе го направев, се скапав тикви пржење денес...

Maca25 -> RE: Ручек (30.5.2012 18:00:43)

Ама ајде еве и тука.

Две средни тиквички се сечат на кругчиња, се валкаат во брашно и јајца, па нормално си се пржат.
Откако ќе се испржат, се оставаат малку да се оладат. Потоа се сечкаат на средно големи парчиња.
Во сад се толчи лук со сол, се додава околу половина канче кисело млеко (по потреба и повеќе),

Пријатен апетит!

Јас ова често го правам, ама не ги похувам тиквичките, туку само ги пржам, без брашно и јајце. Ептен убаво јадење.

mamicka77 -> RE: Ручек (30.5.2012 19:19:30)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Ама ајде еве и тука.

Пријатен апетит!

Јас ова често го правам, ама не ги похувам тиквичките, туку само ги пржам, без брашно и јајце. Ептен убаво јадење.

vaka ne sum gi praveela,ama mi izgleda vkusno,a jas gi pravam vaka:
Gi lupam tikvickite gi rendam,gi stiskam ubavo da nemaat voda,i potoa ima stavam dvetri laz brasno ili prezla,dve jajca i zacini i so supena lazica stavam vo zagreano maslo i se przat kako koftinja ispagaat.
Isto i na eden drug nacin gi pravam gi mijam tikvickite,gi secam na trkalca kako 5mm i gi przam vo zagreano maslo,potoa gi stavam vo cinija i gi poprskuvam so zejtinot sto se przele i so ocet i sol i normalno lukce koj jade a koj ne jade kako mene ne stava[sm=smiley1.gif]

mamicka77 -> RE: Ручек (30.5.2012 19:21:14)

Jas denes pravev makaroni potpeceni so sirenje i jajca i moze jogurt ili pavlaka mmmmmmmmmmmm ........ kako se najadov bidejki mm od utre si dovaga i toj toa ne saka ne go najaduvalo akko nisto da ne ajdel ama zatoa jas pola plek si mavnav[sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>