*MAJKA* -> RE: Ручек (3.9.2012 2:57:00)
|
Здраво мамички и млади домаќинки! Јас најчесто не се оптоварувам со ручеци,сами сме со мм,бебушот е мал,уште цица,така да готвам секој ден измислени јадења ,со тоа што ке ми се најде во фрижидер [sm=smiley1.gif]..На пр. пилешките џигерчиња кога ги пржам,во истата тава сецкам свежи шампињони,лукче,тиквици,пченка...лута пиперка...значи буквално што сакате може да ставите...исто и со пилешкото,телешкото...како соте ги спремам,и немора плус додатоци како ориз или пире..доволно е само по себе...може да биде со повеќе сос,за да си мацкате,а може и во рерна,како турли тава[sm=smiley1.gif]Леќата ја правам со мелено месо...знаци го додавам да се вари заедно со леќата,не пртеходно пржено, и така сме задоволни и јас и мм[sm=smiley36.gif]Секогаш кога пазариме за дома купуваме лиснати погачици гоолеми ќеси се тие, и ги има со секакви филови - со сирење, со пица фил, со пиперки и урда,со јаболки, со вишни...тие само се ставаат во рерна и за 5 мин се готови...пире си правам од ќесичка готово,си купувам и прашок за сладолед,кој само се мати со вода, за 30 мин замрзнува, и си имам и десерт[sm=bravo.gif] Шпагетите ги правам со бел сос - со шампињони сецкани,бело месо ситно сецкано,лукче и хопла....ете ви некои идеи, па ќе ви пишам што ке готвам нареден пат кога ке готвам [sm=smiley36.gif]Nice to meet you all[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|