RE: Ручек (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Да готвиме заедно

Порака

elenak -> RE: Ручек (23.1.2013 15:44:47)

Леќа, а за да не биде посно од вчера имам динствувано месо па ќе го излапкаме и тоа[sm=smiley36.gif]

nadica -> RE: Ручек (24.1.2013 16:30:09)

денес за ручек спремив јанија со зелка салата

dostickage -> RE: Ручек (24.1.2013 16:34:45)

potpecen spanakj so telesko mevce.

miana -> RE: Ручек (25.1.2013 13:13:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica RR

Уште не неучив што е тоа Јанија ? Компир манџа ?
Ние денес гравче - петок нели [sm=smiley36.gif]

dostickage -> RE: Ручек (25.1.2013 13:17:50)

Denes-lazanji od Koki [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Edvaj cekam

Pepelaska * -> RE: Ручек (25.1.2013 14:58:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica RR

Уште не неучив што е тоа Јанија ? Компир манџа ?
Ние денес гравче - петок нели [sm=smiley36.gif]

Да компир манџа е.

Кај нас денес пржени компири и виршли, многу креативно нели[sm=smiley36.gif] ама се ме мрзи денес

Bilence2 -> RE: Ручек (25.1.2013 15:48:34)

Pa i toa.da go napravis ke svisnes nad sporet.
Denes misirkino meso vo sos od pecurki i pavlaka, garnir kompir varen i zelencukova supa.
Utre ke mu pecam kolenici svinski na mm:)

Calypso -> RE: Ручек (25.1.2013 15:50:41)

Денес сарми се крчкаа... не сум некој јадач на зимскиве јадења, сармите повеќе ги сакам со блитва или листови од лоза, ама зимава ќе одиме по ќеф на мм, со кисела зелка[sm=jezicek.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Ручек (25.1.2013 15:51:30)

I jas denes izgleda ko Pepelaska,utre sme kaj moite a za nedela planiram losos da pecam so varen kompir i grasak

mmbucko -> RE: Ручек (25.1.2013 15:52:43)

Obozavam brzi ruceci :)))) Denes pecen lavrak, garnir oriz pcenka i grashok i salata zelka. Jas ke jadam bez garnirot, demek ke slabeam :)))

zzaa -> RE: Ручек (26.1.2013 14:43:14)

denes za rucek pravam kompir manza uste malku ke bide gotova,da si dojde mm od rabota pa ke jademe [sm=jezicek.gif]

Bogdancanka -> RE: Ручек (26.1.2013 14:59:08)

денес за ручек пржени компири и домашни колбаси и ќе има и некоа салатичка мммммм само да си дојде мм и може да кркаме[sm=smiley36.gif]

elenak -> RE: Ручек (4.2.2013 12:34:18)

Жени домаќинки, денес немав некоја идеа па решив да испржам свинско месо така на коцки. Ама некако ме гризе совест [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Кажете некој вкусен сос или некое прилогче да убиеме маснотии [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Mihaela 2010 -> RE: Ручек (4.2.2013 12:43:15)

Ahh elenak napravi si selsko meso...ili kako dodatok przeni kompircinja[sm=jezicek.gif]...

Jas denes imam gravce so kolbavcinja i marula salatka...ke jadam bez leb,neli sum na dieta[sm=smiley36.gif]

miana -> RE: Ручек (4.2.2013 12:44:34)

Еве јас ке ти кажам..Го пропржуваш мевцето и го вадиш од тавата (голема тава како тепсија за печење )
во зејтинот ставаш тегла шечурки да се пропржат.На страна - малце брашно,една чаша вино,две - три големи лажици сенф малце вегета и пропржуваш..Го вракаш мевцето во сосот и го ставаш малце да се потпече.
Значи на страна ставаш вино ,две лажици брашно, 1 лаж.вегета и сенфот,го мешаш убаво и додаваш во зејтинот со печурки-значи печурките малку ги пропржуваш па после ја додаваш течноста,ако ти е многу густо ставаш и малце од водата од теглата на печурките...Убаво е да се печурки од тегла во случајов. Можеш да си направиш и пире и да го полиеш со сосот. А можеш и бел ориз исто така наместо пире. Превкусно е !!!

elenak -> RE: Ручек (4.2.2013 12:54:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Ahh elenak napravi si selsko meso...ili kako dodatok przeni kompircinja[sm=jezicek.gif] ...

Ова ми е надвор од употреба веќе некое време. Ама мајонез салата може да заврши работа [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Не шала на страна, сосов на миана ќе го пробаме, ќе се тешам со виното внатре. Црвено е или бело мианке?

miana -> RE: Ручек (4.2.2013 13:45:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Ahh elenak napravi si selsko meso...ili kako dodatok przeni kompircinja[sm=jezicek.gif] ...

Ова ми е надвор од употреба веќе некое време. Ама мајонез салата може да заврши работа [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Не шала на страна, сосов на миана ќе го пробаме, ќе се тешам со виното внатре. Црвено е или бело мианке?

Бело вино срцка..Многу е едноставно а превкусно е .... И пире направи си од варени компири,со млеко,маргарин кристал и сол ..Јас го матам ( пирево ) со миксер и излегува како купечкото само по вкусно и природно нели.... Инаку компирите ги лупам и сечам на поситни парчиња и така ги варам... Ставам прво сол.па маргарин и матам со миксер и постепено додавам млеко по потреба..Прсти да излижеш..Како вика Алачка мх,мх,мх [sm=smiley36.gif]

miana -> RE: Ручек (4.2.2013 13:46:15)

Бело вино срцка..Многу е едноставно а превкусно е .... И пире направи си од варени компири,со млеко,маргарин кристал и сол ..Јас го матам ( пирево ) со миксер и излегува како купечкото само по вкусно и природно нели.... Инаку компирите ги лупам и сечам на поситни парчиња и така ги варам... Ставам прво сол.па маргарин и матам со миксер и постепено додавам млеко по потреба..Прсти да излижеш..Како вика Алачка мх,мх,мх user posted image

mama toci -> RE: Ручек (4.2.2013 13:52:35)

mianke,aj objasni podetalno za mesovo za vakvi antitalenti kako mene[sm=smiley36.gif]Nekako ne mi jasno,kolku vino,vo rerna se stava posle?A odmrznav meso za utre, ova mi izgleda kako dobra ideja

miana -> RE: Ручек (4.2.2013 14:08:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama toci

mianke,aj objasni podetalno za mesovo za vakvi antitalenti kako mene[sm=smiley36.gif]Nekako ne mi jasno,kolku vino,vo rerna se stava posle?A odmrznav meso za utre, ova mi izgleda kako dobra ideja

ajde da ne sme of topic..Dojdi vo temata - da gotvime zaedno - ke ti pisam tamu

Mihaela 2010 -> RE: Ручек (5.2.2013 15:25:35)

Denes sme kaj moite,ke ima peceni kompiri i pilesko,mnjam mnjam

Gardenia -> RE: Ручек (5.2.2013 15:32:47)

печена пастрмка и рестован компир

dostickage -> RE: Ручек (5.2.2013 15:54:58)

- krem supa od morkivo i kompir
- salata - oriz integralen, bel oriz, crven grav i mladi kromidcinja so dresing od ladno cedeno maslo , limon , sol i malku voda od orizot i gravot kade sto se varea.
- salata od svezi brokuli zacineta i taa so ladno cedeno maslo , limon i sol.
- desert: strudla so jabolka so domasno testo.

elenak -> RE: Ручек (5.2.2013 16:06:53)

Kaj nas tarana so pilesko i zelencuk, a salata-pavlaka [sm=smiley36.gif]

Gardenia -> RE: Ручек (5.2.2013 17:17:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

- krem supa od morkivo i kompir
- salata - oriz integralen, bel oriz, crven grav i mladi kromidcinja so dresing od ladno cedeno maslo , limon , sol i malku voda od orizot i gravot kade sto se varea.
- salata od svezi brokuli zacineta i taa so ladno cedeno maslo , limon i sol.
- desert: strudla so jabolka so domasno testo.

абе достич,стално имаш интересни предлози за јадење ме фаќа стрв од тебе,како шо сум си гурманка[sm=jezicek.gif],не е лошо да ни кажиш некој здрав рецепт во другата тема[sm=smiley14.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>