RE: Ручек (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Да готвиме заедно

Порака

dostickage -> RE: Ручек (14.2.2013 15:22:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa

jas pravam prvpat vo zivotot nesto so integralno brasno. Denes sum zamesila integralen zelniik so praz i sirenje e sega dali ke mi izleze ke vidime[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] . Ama se molam na Gospod da izleze inaku familijata gladna ke si ja ostavam[sm=smiley36.gif]

Koga se koristi integralno brasno se koristi 1 merica integralno brasno i 3-4 merici obicno belo.
Tuka nema utka. Ako napravis pola-pola kje se jade ama kje bide poleplivo i potesko kje se pece. Ne e za frlanje ama ne e toa toa . Ako si utnala sega kje znaes za drug pat [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Bilence2 -> RE: Ручек (14.2.2013 21:47:41)

Da, jas vcera pravev integralno lepce i 1:1 odnos go napraviv. Ne bese loso, ama samo jas si go jadev,[sm=smiley1.gif] a denes mnogu se trosese . Sledniot pat ke go zgolemam srazmerot kako sto velis. Staviv i maslinki vo testoto i bas ubav smek mu dadoa. Sledniot pat ke dodadam i pcenicni nikulci.
Inaku denes za ricek imavme supa od zelencuk+ kolenici svinski + kompir+marula so kromidce, lukce i blitva.
Utre spanak so kiselo mlekce.

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickce

Koga se koristi integralno brasno se koristi 1 merica integralno brasno i 3-4 merici obicno belo.
Tuka nema utka. Ako napravis pola-pola kje se jade ama kje bide poleplivo i potesko kje se pece. Ne e za frlanje ama ne e toa toa . Ako si utnala sega kje znaes za drug pat [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

princessa -> RE: Ручек (15.2.2013 9:43:07)

mnogu ubavo izleze duri maz mi mi rece samo taka da go pravam[sm=bravo.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

jas pravam prvpat vo zivotot nesto so integralno brasno. Denes sum zamesila integralen zelniik so praz i sirenje e sega dali ke mi izleze ke vidime[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] . Ama se molam na Gospod da izleze inaku familijata gladna ke si ja ostavam[sm=smiley36.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Ручек (15.2.2013 9:53:33)

Breee sto vredni ste be zenski,alal da vi e [sm=bravo.gif]
Jas vcera imav mateni jajca so sirence,virsli,kaskavalce,toa mm go napravi[sm=smiley1.gif]

A denes sme kaj moite na rucek,posto na majka mi i e rodenden pa se nadevam ke ima nesto vkusno

elenak -> RE: Ручек (15.2.2013 12:36:27)

Денес спанаќ со ориз, за мм и [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] варен, за мене потпечен[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] И кисело млеко секако.

Pepelaska * -> RE: Ручек (15.2.2013 12:46:30)

Вчера конечно ги направив пастрмајлиите на миана убави излегоа малку тврди на краевите ама се среди и тоа, денес па меки се ( остана малку)
Денес сме кај моите, незнам што ке јадеме[sm=smiley36.gif].
Михаела кај нас на татко ми му е роденден[sm=smiley1.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Ручек (15.2.2013 12:48:57)

Aaaa neka im e cestit rodendenot...jas najverojatno ke jadam riba nekoja polneta...kako i da e nema da mu ja mislam denes[sm=smiley36.gif]

AnnaMolly RR -> RE: Ручек (15.2.2013 12:49:06)

Што е ова дене сите кај мајките на ручек?
И ние денес одиме кај моите после работа, а за ручек има сармички од лоза.

miana -> RE: Ручек (15.2.2013 12:59:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska RR

Вчера конечно ги направив пастрмајлиите на миана убави излегоа малку тврди на краевите ама се среди и тоа, денес па меки се ( остана малку)

Kako be tvrdi?Da ne si utnala nesto u receptava???Kaj mene bea dusa meki,osobeno od jogurtot..Kaj mene bea em narasnati em meki kako dusicka... Ajde nareden pat moze poubavi ke ti bidat ..Kaj nas denes petocki - Grahce :)

princessa -> RE: Ручек (15.2.2013 13:21:17)

miana i jas gi pravev, mnogu ubavi izlegoa, ne bea tvrdi meki bea[sm=bravo.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Kako be tvrdi?Da ne si utnala nesto u receptava???Kaj mene bea dusa meki,osobeno od jogurtot..Kaj mene bea em narasnati em meki kako dusicka... Ajde nareden pat moze poubavi ke ti bidat ..Kaj nas denes petocki - Grahce :)

Pepelaska * -> RE: Ручек (15.2.2013 13:33:17)

Епа наместо јогурт јас вода ставив, ме мрзеше да одам да купам[sm=smiley1.gif] а нараснаа убави големи.Ај нареден пат со јогурт

miana -> RE: Ручек (15.2.2013 13:37:27)

Epa ti ustvari si gi napravila kako testo za leb,ama nema veze sigurno i taka bile ubavi..Edna moja drugarka taka gi pravi pa i se ubavi....Jas vo sekoe testo stavam jogurt ( leb,kifli i sl) i sekogas mi se kako dusa meki..Toa da si znaete [sm=smiley1.gif]

miana -> RE: Ручек (15.2.2013 13:37:53)

miana i jas gi pravev, mnogu ubavi izlegoa, ne bea tvrdi meki bea[sm=bravo.gif]

Bas mi e keif!!!! [sm=bravo.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Ручек (7.3.2013 15:35:05)

denes za rucek imam boranija...od mama[sm=smiley1.gif] napravena

dostickage -> RE: Ручек (7.3.2013 15:42:49)

Riba pecena vo folija i peceni kompiri i morkovi.

princessa -> RE: Ручек (7.3.2013 15:44:07)

i jas isto samo sto staviv malku i grasok. Neka ni e nazdravje rucekot[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

miana -> RE: Ручек (7.3.2013 15:44:44)

Поима немам денес што ке биде ручекот . Вчера имавме спанак и замислете моето поголемо дете си искрка 5 тањири [sm=smiley36.gif]

Gardenia -> RE: Ручек (7.3.2013 15:44:47)

шпагети со болоњезе сос

dostickage -> RE: Ручек (7.3.2013 15:46:05)

i jas isto samo sto staviv malku i grasok. Neka ni e nazdravje rucekot[sm=bravo.gif] [sm=smiley36.gif]

Nazdravje [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

bucko mal -> RE: Ручек (8.3.2013 1:34:49)

jas denes imam spageti so bolonjeze,mnogu si go obozavame site po doma[sm=smiley1.gif]
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gardenia

шпагети со болоњезе сос

zzaa -> RE: Ручек (8.3.2013 10:45:43)

jas denes za rucek planiram turli tava da pravam.nemam praveno 1 godina a odamna mi se jadese.

Mihaela 2010 -> RE: Ручек (8.3.2013 10:49:36)

E denes jas ne pravam rucek,mm e doma pa on ke si pravi...pa neli moj den e denes[sm=smiley1.gif]

princessa -> RE: Ручек (8.3.2013 12:58:08)

jas ke varam boranija ama utre maz mi me vodi na rucek po povod denesniot praznik[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], pa nesto od italijanska kujna ke vkusam mnjam mnjam mnjam

Snowhite RR -> RE: Ручек (8.3.2013 13:40:59)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

E denes jas ne pravam rucek,mm e doma pa on ke si pravi...pa neli moj den e denes[sm=smiley1.gif]

И јас не правам, ама и мм неправи, нела фиш(рибарница) ќе ни направи[sm=smiley1.gif] Јас само прилог ќе направам рижото со зеленчук

dostickage -> RE: Ручек (8.3.2013 13:44:41)

Denes posna sarma.

Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>