Melanija RR -> RE: Фолна киселина во пренаталниот период (20.7.2013 13:46:43)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Utce Zdravo na site jas sum nova na forumov i resiv da vi se pridruzam:)))Skoro 9 meseci sum vo brak i non sto se obiduvame za bebence no nikako da fati so nas se e ok osven nervozi:)pa me interesira dali folnata kiselina moze da se pie i dali pomaga za zabremenuvanje :(Epten sakam da stanam mamickaaaa ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR Utce добредојде на форумот, ти посакувам убава дружба тука и многу брзо да ги видиш посакуваните [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif] Кога веќе се планира бременоста, пожелно е и се препорачува од секој доктор да се почне со земање фолна, најмалку три месеци пред забременување. Можеш слободно да почнеш да пијеш. Фолната не ти помага при забременување, таа е витамин кој е посебно потребен доколку дојде до забременувањето за правилан раст и развој на плодот. ИЗВОРНА ПОРАКА: andrijance90 Фолната киселина се препорачува 3 месеца пред планирањето на забременувањето да се пие,воопшто не е штетна можеш слободно да си ја земеш. Самото тоа што се пие и за време на бременост кажува дека не е штетна [sm=smiley1.gif] Ама сепак не е на одмет и преглед од лекар да се види дали има некој проблем [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Ne e tocnodeka sekoj lekar. Ja preporacuva folnata kiselina pred zabremenuvanje jas koga prasav dali da pijam folan mi kazaa ne pij nisto ako stvarno nemas treba I ako stvarno nemas nedostatok od nea I Sega duri otkakomi napravija aspiracija na jajcekletkite duri sega pocnav so pienje na folan ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR Капина, а како знаеш дали имаш недостаток од неа? Тоа е витамин и не може да штети да се зема секој ден и дури и на сите други, не само во период на забременувањето. Се обидував две години да забременам, и можеби исто толку пиев фолна (се случеше многу пати и да прескокнам) и плус првите три месеци од бременоста, а после продолжив со витамините кои секако во себе содржат фолна. Во секој случај, може да продолжиме со дискусија на темата што е посочена погоре [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Se prave ispituvanje na toa Dali ima nedostatok na folna kiselina I se prave ispituvanje dali seima nedostatok na sekoj vitamin jas licno imampraveno ispituvanje na vitamin d I bese granicna vrednost trebase I vitamina da ispituvamno radi sklop na okolnosti ne ispitav ako veke saka da zema folna kiselina moj sovet I e da ja zema vo priroden oblik
|
|
|
|