zami -> RE: Премин градинка-училиште (23.4.2010 15:56:02)
|
Jas denes bev vo skolo kaj pedagogot, bidejki mitko treba da bide prvace, otidov da se rasprasam okolu celodnevna i klasicna ili dneven prestoj. Ama vo nasevo skolo (Vlado Tasevski vo Kozle) nema dneven prestoj a i klasicna ke odat na smeni sto voopsto ne mi se dopaga za tolku mali deca taka sto definitrivno sme za celodnevna. Ama, toa sto me iznervira (normalno nesto mora) e deka koga prasam kako ke gi grupiraat decata bidejki od gradinka ima tri grupi na deca koi ke se zapisuvaat vo skolo i dali ke moze da si ostanat barem nekoi drugarcinja zaedno TAA mi odgovori deka ,, tie gi grupirale decata prema strukturata na decata i nivnite sposobnosti,, Ako jas dobro citam megu redovi znaci deka od prvo odd. ke bidat decata diskriminirani po nekoj osnov. Kazete mi dali nekoj imal iskustvo i sto da pravam, nie sme nekolku majki cii deca odlicno se druzat veke pet god vo gradinka i stvarno bi sakale da decata vo novata sredina imaat barem stari drugarcinja, mislam deka taka mnogu polesno ke prifatat se sto ke im se slucuva od septemvri.
|
|
|
|